Orkid firmasının yeni reklam filmi

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 191 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pedlerin Türkiye'de 'ayıp' bir şeymiş gibi gazete kağıtlarına sarılmasına tepki gösteren reklam filminde ped paketi, tecavüz ve kadına şiddet haberleriyle dolu bir gazete sayfasına sarılıyor.
Ped markası Orkid, tartışma yaratan yeni reklam filmiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ve dünyada kadınların yaşadığı damgalanma, ekonomik kısıtlar nedeniyle hijyenik pede erişememe ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet de dahil olmak üzere bazı ciddi sorunlara ışık tutmak amacı" taşıdığını belirtti.

images

https://youtu.be/lWSwxSTXS4E

• Beğen
Tepkiler: diE
Yok,ikisi de değil aslında ikincisi olabilir fakat ilk niyetim itibari ile değil.
Tema ne olursa olsun, vahşetin reklam edilmesini, vahşetin üzerinden rant sağlanmasını iğrenç bulurum.
Başarılı bir duyar da değil bana göre; hani erkeklerin de kullandığı bir ürün olsa hadi neyse.
Pedini takarken hemcinsinin nasıl doğrandığını okuyan bir kadın ne gibi bir ibret almalı bağlantıyı kuramadım henüz.
Özde,temelde,yetiştirme-yetiştirilme şeklinde dejenerasyon var zaten(her iki cinsiyetin de)
Okuyup demoralize olmak neyi değiştirebilir en fazla? klasik bir kapitalist sistem ve onun fakir edebiyatı.
Tablo bu gözümde.

Yok,ikisi de değil aslında ikincisi olabilir fakat ilk niyetim itibari ile değil.
Tema ne olursa olsun, vahşetin reklam edilmesini, vahşetin üzerinden rant sağlanmasını iğrenç bulurum.
Başarılı bir duyar da değil bana göre; hani erkeklerin de kullandığı bir ürün olsa hadi neyse.
Pedini takarken hemcinsinin nasıl doğrandığını okuyan bir kadın ne gibi bir ibret almalı bağlantıyı kuramadım henüz.
Özde,temelde,yetiştirme-yetiştirilme şeklinde dejenerasyon var zaten(her iki cinsiyetin de)
Okuyup demoralize olmak neyi değiştirebilir en fazla? klasik bir kapitalist sistem ve onun fakir edebiyatı.
Tablo bu gözümde.

Evet kesinlikle çok haklısın.
Ama sanırım reklam ile tam olarak bahsedilmek istenen durum biraz daha farklı.
Ya da farklı bakış açıları demek daha doğru olur sanki.
Bizlere özgü ürünleri reklama yansıtırken, daha mı sosyal mesaj içerikli oluyor acaba ama onu merak ettim şimdi.
Kadınlar, kendilerince kadınların seslerini bu şekilde duyurup, dikkat çekmeye çalışmış gibi.
Açıkcası ben oldukça işe yarar buldum.
Bir şeylerden reklam yapmak ve bundan rant sağlamak kimileri için art niyetli olabilir belki.
Ama günümüzde artık oldukça işe yarıyor.

Siyasi bir propaganda bu reklam.
Kadinin hayizi ile kadin cinayetleri arasindaki mantigi bulamadim.Pedi alinca utaniyor ama öldürülünce kimse utanmiyir mu?Mesaj ne?
Simdi gazete kagidi desenli ambalajda satislar daha mi iyi olacak?.s
Bulan varsa aciklasin bilgileneyim.
Utanmak güzeldir üstelik.

Trans erkeklerin protestosundan sonra venus sembolünü kaldirmisti ürün sahibi procter n gamble.
Alkis mi tutayim simdi ben bu mallara?

Bana samimi gelmiyor açıkçası k.bakmayın.
Şirketin sahibi ABD'li galiba, oradaki zorbalık ve tecavüz olayları daha korkunç boyutlara çıkabiliyor bu tarz duyarları olmuş mu kendi ülkesinde de? olmuştur belki bilmiyorum.
Neyse, sosyolojik yapimizi bizden daha çok düşünen milletler var.
Gülümsetici

Şimdi dikkat cekecegin kesim mal değneği adamlar. Orkidi kadın alıyor. Yani hedef şaşıyor.

Süreyya umarım en kısa sürede en batıl yerleşim yerindeki kadından, en çağdaş olanına kadar hepsine ışık olursunuz.
Ve umarım hepsi sizinle aynı şartlara sahip olarak, sizin kadar cesur olur.

Gazete kağıdı kadın pedine yada sokak ortasında ölenlere örtülen memleketim...

• Beğen
Üründen bağımsız bir şekilde kadın cinayetleri gibi hassas bir konunun ticari bir meseleye malzeme edilmesi....
Bundan bir beklentiye girilmesi....
Ne reklamcılığa,ne de ticari ahlaka sığmaktadır(!)

"duyar kasmak" para ediyor artık,öyle bir kapitalist düzen.
.

Alaz yanlış biliyorsam düzelt ama reklamın amacı zaten budur.
Evet birileri bunun üstünden para kazanır ne yazık ki sistem bu şekilde işliyor.
Ama birilerinin dikkati de başka şekilde çekilemiyor ne yazık ki.
Ayrıca reklam filmini politik olaylara, Amerikaya bağlamak biraz farklılık gibi geliyor bana.
İlla her şeye aykırı olucaz diye işi farklı yerlere bağlamak oldukça komik.
Neyse.
Benim görüşüm sonuç olarak, firma kendince bir dikkat çekme eğiliminde bulunmuş.
Umarım işe yarar.

Sanırım konudan herkes farklı bi fikir çıkarmış.
Herkes karşılaştı mı bilmiyorum ancak(hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyleyenler de oldu) ben aldığım pedin kağıda sarıldığını da hatırlıyorum, siyah poşete koyulduğunu da. Malumunuz regl olmak utanılacak bir şey olarak lansediliyor. Bunun temelinin din olduğuna ilişkin bir şeyler okumuştum ama net hatırlamıyorum şimdi kaos çıkar falan. Malum din ameliyatlı bölgemiz.
Günümüzde çok daha rahat kullanılıyor olsa da eskiden işler pek öyle değildir. Hala eminim tabu olduğu yerler vardır. Bence 'regl olmaktan'='kadın olmaktan' utanmayın/utandırmayın, fikri altında kadın cinayetlerine değinmişler. Ben sevmiştim fikri. Her ne kadar ticari olsa da.

Alaz yanlış biliyorsam düzelt ama reklamın amacı zaten budur.
Evet birileri bunun üstünden para kazanır ne yazık ki sistem bu şekilde işliyor.
Ama birilerinin dikkati de başka şekilde çekilemiyor ne yazık ki.
Ayrıca reklam filmini politik olaylara, Amerikaya bağlamak biraz farklılık gibi geliyor bana.
İlla her şeye aykırı olucaz diye işi farklı yerlere bağlamak oldukça komik.
Neyse.
Benim görüşüm sonuç olarak, firma kendince bir dikkat çekme eğiliminde bulunmuş.
Umarım işe yarar.

Est.herkesin doğrusu kendine.
Ben ''politikaya'' bağladığımı düşünmüyorum.Kapitalist dediğim için oradan düşünmüş olmalısın.
Bana göre ben kullandığım bir şeyin üstünde cinayete kurban giden kadınlarımızı görmek istemem.
Eylemler yapılarak,mahkemeler de davaları tekrar görüşülerek veya sosyal medya da paylaşımlarla dikkat çekilemeyen acı olaylara kullandığımız bir ürün üzerinden dikkat mi çekebilecekler?
Orkid'in yaptığı duyar kasmak.
Beklemezdim bunu.

ekolarak;
Bu video ve tasarım bir yarışma için düzenlenmiş,o yüzden ingilizce şekilde yayınlanmış.Ve Türkçe altyazı geçilmiş.
Açıkcası Türkiye'de bazı bölgelerde bu şekilde satışa sunulsa aklıma neler geliyor...
Aileleri düşünüyorum,zaten asla unutulamayacak bir acı yaşamışlar aldıkları üründe es kaza kendi kızlarına-anesi-kardeşine ...... denk gelseler?
Bu yönden de bakmak lazım.

• Beğen
Okuduğum kadarı ile ve firmanın açıklamasından anladığım; aslında Türkiye'de ped satan çoğu yerin sattıkları pedleri zaten gazete kağıtlarına sarıyor oluşu.
Utanılacak o kadar çok şey varken ülkemizde ped alan kadınlarına bunu alırken utanılacak bir durum gibi gazete kağıdına saldırıyor olması.
Toplumsal baskıyı kadın olarak çok çok fazla hissediyoruz ne yazık ki. Aslında anlatılmak istenen durum bu. Kadın neden utanır? Kadın neden utanmalı?
Bir sürü kadın ölüyor ülkemizde, taciz, şiddet vesaire .. bence asıl utanç verici durum bu!
(Bu sadece bir reklam filmidir, ürün bu şekilde satışta değildir.)

• Beğen
Sanırım konudan herkes farklı bi fikir çıkarmış.
Herkes karşılaştı mı bilmiyorum ancak(hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyleyenler de oldu) ben aldığım pedin kağıda sarıldığını da hatırlıyorum, siyah poşete koyulduğunu da. Malumunuz regl olmak utanılacak bir şey olarak lansediliyor. Bunun temelinin din olduğuna ilişkin bir şeyler okumuştum ama net hatırlamıyorum şimdi kaos çıkar falan. Malum din ameliyatlı bölgemiz.
Günümüzde çok daha rahat kullanılıyor olsa da eskiden işler pek öyle değildir. Hala eminim tabu olduğu yerler vardır. Bence 'regl olmaktan'='kadın olmaktan' utanmayın/utandırmayın, fikri altında kadın cinayetlerine değinmişler. Ben sevmiştim fikri. Her ne kadar ticari olsa da.

Ya tam olarak anlatmak istediğim buydu aslında, sanırım ben yanlış cümleleri seçtim.

Hangi markette gazete kağıdına sarılmış ki?
Eskiden bakkallarda sarılıyordu.Hatta jujunun dediği gibi siyah poşete de koyuluyordu.
Şuan gazete kağıdı olmasa bile ambalajı dışarıdan gözükmeyen kağıtlara yine saran yerler var -var diyorum ama ben yaşadığım yeri örnek vererek var diyorum-

esekherif

Size saygım sonsuz bilirsiniz. Ama şahsen yaptığım şey savunmak değil bu olayda anlatılmak istenilen şeyi algılayabilmek.
Tabiki kadın iç çamaşırını, pedini vesairesini gizli alabilir, alamaz denilmiyor zaten, sadece bundan utanmamalı deniliyor!
Bakkallarda ve küçük marketlerde ne yazık ki pedler gazete kağıdına sarılıyor, sarılmakta.
Küçücük kızlar regl oldukları zaman utandıkları için okula bile gitmek istememekte. Regl utanılacak bir durum değildir. Bence ilk olarak bunun farkına varmalıyız.
Hijyenik ped kadın sağlığı için önemlidir asıl konumuzda ürüne yasak getirmek değil bunu anlatabilmek olmalıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri