Ölümü en iyi anlatan cümle...

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Senin için ölürüm.

-Cumali: Çok korkuyorum Eşkıya, beni bırakma çok korkuyorum.

-Baran: Korkma! Sadece toprağa gideceksin, sonra toprak olacaksın, sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin, oradan özüne ulaşacaksın. Çiçeğin özüne bir arı konacak. Belki o arı ben olacağım.

Eşkiya(1996)

Ölüm bir son olsa da, yaşam bir döngüdür, sadece şekil Äeğiştirir.

yok
bir gün bu kelimin
gerçek anlamıyla yüzleşeceksiniz

Ben varken ölüm yok.
Ölüm beni aldiktan sonra ben yokum.
Epikur

Olumu anlatan cumle belki yoktur bilmiyorum, ama olumu hissettiginiz bir an oluyor, o da ölen kisinin topraga verilip herkes evine dagildigindaki o andir.

Aklima buradan bir ateist abimiz geldi, o anisi hic aklimdan cikmiyor. Cocugu vefat ediyor, ateist oldugu icin sanirim mezara da pek gelen olmuyor, yagmurlu bir gunde camur icinde cocugunu yalniz basina defnediyor, ama bir farkla o da cesedin altina yatak koyarak..

Kefenden, mezardan, tabuttan bahsetmeden ölümü bir kadife yumuşaklığıyla anlattığı bu şiiri tabii ki

Artık demir aImak günü geImişse zamandan

MeçhuIe giden bir gemi kaIkar bu Iimandan.

Hiç yoIcusu yokmuş gibi sessizce aIır yoI;

SaIIanmaz o kaIkışta ne mendiI, ne de bir koI.

Rıhtımda kaIanIar bu seyahatten eIemIi,

GünIerce siyah ufka bakar gözIeri nemIi,

Yahya K.Beyatlı

Ölüm, zamansız ve mekansız boyuta geçiş.
Bugünün ve dünün ve yarının aynı anda ve her yerde ve hiç bir yerde yaşandığı boyut. Bu düşünce aklıma bir kaza sonrası geldi. Gözümü kapadım ve açtım. Mekan ve zaman değişmiş, hastanedeydim. Arada olanları duymadım, his etmedim. Korkmadım ve şaşırmadım. Bu düşünce aklıma geldi birden.

Herkes ekşicimi burda yav

Ölüm kaçınılmaz ve kolaydır. Önemli olan akjfbhalkjfkhjaklşgsfnjklhbbnlçgçkdfl

Geri