Olmasını istediğiniz bir şeyi inadınızla gerçekleştirdiğiniz oldu mu ?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Kalpten dilersem oluyor. Ancak bir şekilde bir yanım şüpheli yaklaşırsa bir şekilde olmuyor…

Hiç inatçı değilim demek isterdim ama ne yazık ki evet.

karadenizlilerin gereksiz kamyon arkası yazılarından;
"umudumuzun bittiği yer de inadımız başlar"

"Bir" şey mi? Neredeyse her şeyi inadımla yaptım.

Yoruldum be ya. Yeter, aktığı gibi gitsin artık...

İnâd. Bildiği halde reddediyor gerçeği, inat işte.

Doğru değil, sağlıklı değil, inat iyi bir şey değil.

Hiç unutmadığım bir sahne var.

Bürücek'teyiz, ben annem abim babam, bir de rahmetli babaannem. Klasik kadro. Öğlen vakti, etimiz var her şeyimiz var, fakat yağmur da var... Bizimki tutturdu, mangalı yakacağım diye. Yağmur izin vermiyor, giderek de şiddetleniyor, hatta birazdan hiddetlenecek, bizimki de o mangalı yakma derdinde. Merdivenin altına aldı mangalı, yakacak, fakat rüzgâr da var, biz sofadayız, korunaklıyız, abim de korunaklı yerde ama rüzgâr var, yakamıyor mangalı. Bir ara bir sövdü ağabeyim, yağmurun da rüzgârın da, dellendi, yakacağım dedi, babam diyor ki, "Mert oğlum uğraşma yanmaz bu havada." Bu arada dolu - tolu indirdi, dolu bir indiriyor, rüzgâr var, bir diniyor, yağmur var, tekrar dolu...

Babaannem dedi ki, "oğlum ya mangalı yakarsın ya çardağı, zıtlaşma" dedi.

Ağabeyim yıkık... Biz tulum peyniri, domates salatalık, kahvaltı gibi yemek yedik, ve çok güzeldi, ertesi gün yaptık mangalı, Allah izin vermişti çünkü.

Yani diyeceğim o ki, Allah'a teslim ol, o bilir hayırlısını...

Aslında inat ile yapıyorum istediklerimi ama çok dikkat etmek gerekiyor bazen inadına yenik düşebilirsin

Bu konuda biraz realist yazacak olursam. Dünyada istediğim şeyler çok az şeylerdi yani yapmak istediklerimden kastım. İnat etmiyorum inanirsam oluyor hani böyle yarış değil de istemek ve inanmak yolumu açıyor gibi

Olmuyorsa ugrasmam, hemen pes ederim.
Tekrar denememe konusunda inat ederim ama .p

Bazen inat ederim yine de olmaz. Nasip kavramına inancım tam. İlahi güç ile ilgili şüphem olmaz.

Bir şeyler olmuyorsa öyle kalmalıymış büyüyünce anlıyosun bunları tabii

Geri