Olmasını istediğiniz bir şeyi inadınızla gerçekleştirdiğiniz oldu mu ?

Konu sahibi son olarak 1071 gün önce görüldü
İnat çoğu zaman insana zarar veren kötü bir huy olsa da doğru yerlerde kullanıldığında işe de yarayabiliyor. İnat ve azim birbiriyle örtüşmeyecek kelimeler belki ama inadı olumluya çevirdiğimizde adı azim olabiliyor.

Evet, gerçek hayatta başardıklarım ve ardında yıllarca durduğum çok şeyler oldu. Bunu salt inat değil ilke olarak gördüm daha çok. Anlama dair üretebildiklerim adına.

İnatla değil ancak sabırla başardıklarım elbette oldu. Bazı hedeflediklerime ise ulaşamayacağımı anladığım noktada ısrar etmedim çünkü bazı durumlarda zorlamanın faydadan çok zarar getireceğini düşünmüşümdür.

istersem göbeğimle
size baklava ikram edebilirim
ama gerek yok
çünkü karmaya enerji lazım
hem de daha çok
o ye

İnat demeyelim de hırslı biriyim. Şimdiye kadar ne istediysem iyi ya da kötü hepsine sahip oldum,bazen geç bile olsa.
Özellikle iş konusunda aşırı hırslanıyorum bu da baya stresli olmama neden oluyor iyi bir şey değil aslında bu kadarı.

Rahmetli dedem derdi g*tüyle inatlaşan altına sıçar.
İnatçılık pek iyi bir şey değil diye düşünüyorum. Çok azimli, yada çok hırslı olmak da fayda sağlamaz her zaman.

Azim diyelim.
Bazen oldu bazen olmadi.

Inatla yapilan is bunyeyi yipratiyor, cidden. Sabirla, azimle olmasini yeglerim.

Aşırı inatçı bir insandım. Yaş aldıkça olaylara bakış açısı veya sabır eşiği değişiyor sanırım.
Olmuyorsa inat etmemeliyim demeyi öğrettim kendime.
Bazı durumlar haricin de kendimi frenliyorum.

Ne kadar inat etsemde bir Ducati'm olmadı. Artık yaş da ilerliyor. Belki hiç olmayacak.

İnat yapmam istiyorsam uğraşırım .

Başarı için değil de inatlaştığım çok saçma şey oldu :d

İnat demeyelim azim diyelim.

Bu kardeşiniz bodrum kalesine çıkıp Attila ilhanın ben sana mecburum şiirini onlarca kişinin bakışları arasında okuyup eşini tavlamış insan.
O güne kadar yüz vermiyordu ama olsun

Ama inadımla bok ettiğim çok şey var

Geri