Olmasa mektubun...

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi
Sevmek birçok şeyi göze almaktır

cesaretin var mı aşka diyor ya
işte öyle bir şey

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Tarihin en overratreted grubu yeni türkü.

Bon Jovi konserine giden bir adam, sahneye bakarak sorar:

“Doktor, bu kadar yüksek sesle şarkı söylemek sağlıklı mı?”

Doktor cevaplar:

“Hiç merak etme, Bon Jovi zaten yıllardır ‘Livin’ on a Prayer’ ile hayatta kalıyor!”

anLayaNa…

Ben seviyorum şiirlerini kime yazdığının bir önemi yok...

bestelendikten sonra türk müziğinin unutulmazları arasında yerini almış sözler için de 'basit' demezsin ya.lkhhg şiir olarak okunduğunda sana duygusu geçmemiş olmasını anlayabilirim ama şu şarkıyı dinleyip de 'bana geçmedi.' demek bence biraz şey.... tuhaf.lkfdj şiire gelecek olursam, kim besteye dökmüştü anımsamıyorum ama çok güzel bir ses, derya bey. pek de güzel yorumlamış yeni türkü.
Orjinal hali konuyu açarken eklediğim ikinci video ve sözler de farklı.

Şarkıya ön yargılı yaklaşanlar da @HosgeldinHarunAbi nin bahsettiği detaya takılıyorlar.

Orjinal klibin melankoliside muazzam

Hayır asla kabul etmiyorum bunu.Mesela bir çok türk veya divan şairinin hislerini dile getirme şekillerine hayranım,bıkmadan okurum dinlerim.
Ama afedersiniz ama bu sözler sanki 8 yaşındaki yeneğime kendi şiirini yaz oku dersem yapabileceği bir şey.
Bence siz anlam yüklemek istediğiniz için yüklüyorsunuz.
Kardesim yok ebesnin mami be artik. Eyw sevmemene bisi diyemeyiz herkesin huzun esigi yada sarkida sozlerde ne buldugu farkli.
Bi arkadasim titanic filminde jack'in olumune hiz uzulmemisti ustelik facianin gercek oldugunuda biliyordu.
Ama bir gun genis aile izlerken ulvinin sevo ile yatamamasina agladi. Yani herkesin hissiyati farkli kardesim. Ama hakikaten ebesinin mami yani ajsbhshhshss

Yeni Türkü grubunun bir döneme damgasını vurmuş ve güftesi Murathan Mungan'a ait olan unutulmaz şarkısıdır.

Olmasa mektubun yazdıkların olmasa
Kim inanır senle ayrıldığımıza
Sanma unutulur kalp ağrısı zamanla
Her şeyi unutarak yaşanır sanma
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi
Baksana geçmişe ne çok anıyla yüklü
Nerede o taverna nerede sinema
Harcanmış zamanlar yeniden yaşanmaz ki
Geç kaldıktan sonra arama boşa
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi

- Alıntı-

Bu sözler nasıl size geçmiyor ya

Orjinal klibin melankoliside muazzam

Kardesim yok ebesnin mami be artik. Eyw sevmemene bisi diyemeyiz herkesin huzun esigi yada sarkida sozlerde ne buldugu farkli.
Bi arkadasim titanic filminde jack'in olumune hiz uzulmemisti ustelik facianin gercek oldugunuda biliyordu.
Ama bir gun genis aile izlerken ulvinin sevo ile yatamamasina agladi. Yani herkesin hissiyati farkli kardesim. Ama hakikaten ebesinin mami yani ajsbhshhshss

örneklemene sokayım öncelikle.tutup titanic saçma bulup geniş aileye üzüleni benim durumla mı kıyasladın.
herşeye mizahi baktığın için demiş lefty öyle olmadığını belirtmek için türk ve divan şairlerinin duygularını dile getirme şekillerini örnek gösterdim.onun üzerinden kıyas yaptım çok basit ve sıradan buldum bunu ki öyle zaten.
gelmiş ulvi jack kıyası yapıyorsun.

örneklemene sokayım öncelikle.tutup titanic saçma bulup geniş aileye üzüleni benim durumla mı kıyasladın.
herşeye mizahi baktığın için demiş lefty öyle olmadığını belirtmek için türk ve divan şairlerinin duygularını dile getirme şekillerini örnek gösterdim.onun üzerinden kıyas yaptım çok basit ve sıradan buldum bunu ki öyle zaten.
gelmiş ulvi jack kıyası yapıyorsun.
Asfkjkahshhd bas tacisin kardesim.

• Öpücük
Tepkiler: Min
Çok severim, ara ara dinlerim. Yeni Türkü başlı başına tüm parçalarıyla huzur veriyor zaten.

Bu kadar önemli bir yazarın, yine bu denli önemli bir şiiri ve muazzam bestelenişi (beste yabancı idi sanırım) ve nihayetinde Yeni Türkü ile buluşması... Canlı olarak da çoğu kez dinlediğim bu şarkı ya da şarkı özelinde olmasa bile grup kendi dalında gerçekten mihenk taşı. Grubun hemen hemen tüm şarkılarında birer içe sesleniş hakim ve de kullandıkları enstrümanlar ile farklı bir tarzı var. Ara ara süper baba müzikleri, çok çok eski şarkılarını mırıldanırım.

Bu şiiri bu kadar güzelleştiren muazzam bir besteyle buluşmasıdır. Yeni Türkü icrası da pek güzeldir. Ama “beni etkilemiyor” diyeni de son derece anlarım çünkü alımlama süreci, tam da böyle bir şeydir. Sanatkarların bile eserleriyle ilgili böyle bir iddiası yok. Bir yerlere yazmıştım, Tom Hanks ile ilgili bir anekdot. Filmini beğenmediğini söyleyen izleyicisine bilet parasını iade etmişti, hangi film olduğunu hatırlayamamıştım. Sonradan baktım, tam da o gün çok beğendiğimi söylediğim film için yapmış eleştirisini o izleyici. İşte bu da böyle bir şey:d Neyse, geçse de yolumuz bozkırlardan denizlere çıkar sokaklar diyerek, sözlerime son veriyorum:d

Geri