Olmasa mektubun...

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Yeni Türkü grubunun bir döneme damgasını vurmuş ve güftesi Murathan Mungan'a ait olan unutulmaz şarkısıdır.

Olmasa mektubun yazdıkların olmasa
Kim inanır senle ayrıldığımıza
Sanma unutulur kalp ağrısı zamanla
Her şeyi unutarak yaşanır sanma
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi
Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi
Sevmek birçok şeyi göze almaktır
Baksana geçmişe ne çok anıyla yüklü
Nerede o taverna nerede sinema
Harcanmış zamanlar yeniden yaşanmaz ki
Geç kaldıktan sonra arama boşa
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi

- Alıntı-

Yazdıkların olmasa kim inanır söyle...

Eskiden mektup yazılır ya da hatıra defterine yazı yazması için bir bahane ile defter ona verilirdi. Her şey ne kadar da masum ve özeldi...
Bir mektubu senelerce okuyup sakladigimiz bir dönemdi her satirini ezberledigimiz o da seviyor diye mutlu olduğumuz bir dönem:)

Bir mektubu senelerce okuyup sakladigimiz bir dönemdi her satirini ezberledigimiz o da seviyor diye mutlu olduğumuz bir dönem:)
Yakınında olmak bile yeterdi, hislerin olduğunu çoğu kişi bilir ve kimse o kişiye yaklaşmazdı. Sevene saygı vardı, şu an her şey kirlenmiş durumda.:(

• Üzgün
Tepkiler: ne
Her şeyi mizahi olarak ele aldığın için olabilir.:)
Hayır asla kabul etmiyorum bunu.Mesela bir çok türk veya divan şairinin hislerini dile getirme şekillerine hayranım,bıkmadan okurum dinlerim.
Ama afedersiniz ama bu sözler sanki 8 yaşındaki yeneğime kendi şiirini yaz oku dersem yapabileceği bir şey.
Bence siz anlam yüklemek istediğiniz için yüklüyorsunuz.

Hayır asla kabul etmiyorum bunu.Mesela bir çok türk veya divan şairinin hislerini dile getirme şekillerine hayranım,bıkmadan okurum dinlerim.
Ama afedersiniz ama bu sözler sanki 8 yaşındaki yeneğime kendi şiirini yaz oku dersem yapabileceği bir şey.
Bence siz anlam yüklemek istediğiniz için yüklüyorsunuz.
Kesinlikle katılmıyorum ayrıca bu şiir mecazi kullanmış olsan da 8 yaş için çok ağır gelir.

Yaşanmışlıkların da tek bir dize üzerinden insana hissettirdikleri vardır, birinin o hissi yakalayamıyor olması şiiri değersiz kılmaz.

Siir sevmem.
Murathan hiç sevmem.
Yeni türkü den iğrenirim.

bestelendikten sonra türk müziğinin unutulmazları arasında yerini almış sözler için de 'basit' demezsin ya.lkhhg şiir olarak okunduğunda sana duygusu geçmemiş olmasını anlayabilirim ama şu şarkıyı dinleyip de 'bana geçmedi.' demek bence biraz şey.... tuhaf.lkfdj şiire gelecek olursam, kim besteye dökmüştü anımsamıyorum ama çok güzel bir ses, derya bey. pek de güzel yorumlamış yeni türkü.

Ek bilgi ; Murathan Mungan açık kimlik bir eşcinsel. Yani bu satırlar bir erkeğe yazıldı.

Bu bilgiyi durduk yere Murathan’ın cinsel yönelimini dile getirmek için vermiyorum. Bu bilgiden sonra şiir manada başka bir anlam kazanıyor. (Bkz Ferdi Özbeğen : Aşkımı bir sır gibi senelerce sakladım.)
Burdaki bu dizelerde de “Yan mahalledeki aşkına karşılık bulamadığı denemelerine rağmen olduramadığı karşıt cins partnerinden” değil “Toplumsal normlar açısından imkansız olan ve muhtemelen kendi kimlik süreci yalpalamasından dolayı ilişkiye başlamayı göze alamayan” birinden bahsediyor.

Ek bilgi ; Murathan Mungan açık kimlik bir eşcinsel. Yani bu satırlar bir erkeğe yazıldı.

Bu bilgiyi durduk yere Murathan’ın cinsel yönelimini dile getirmek için vermiyorum. Bu bilgiden sonra şiir manada başka bir anlam kazanıyor. (Bkz Ferdi Özbeğen : Aşkımı bir sır gibi senelerce sakladım.)

Burdaki bu dizelerde de “Yan mahalledeki aşkına karşılık bulamadığı denemelerine rağmen olduramadığı karşıt cins partnerinden” değil “Toplumsal normlar açısından imkansız olan ve muhtemelen kendi kimlik süreci yalpalamasından dolayı ilişkiye başlamayı göze alamayan” birinden bahsediyor.
Evet hatta bu konuda başka biri ile ilgili bir takım iddialar da ortaya atıldı ancak kendisi böyle bir şey olmadığını çok detaylı açıklamıştı. O konulara hiç girmedim çünkü bu şarkıyı kimse bu açıdan ele almıyor, ayrılan aşıklar birbirine hediye ediyordu.:)

Evet hatta bu konuda başka biri ile ilgili bir takım iddialar da ortaya atıldı ancak kendisi böyle bir şey olmadığını çok detaylı açıklamıştı. O konulara hiç girmedim çünkü bu şarkıyı kimse bu açıdan ele almıyor, ayrılan aşıklar birbirine hediye ediyordu.:)
Günümüz toplumunda değerli olması popülarite olduğundan evet çok değerli çok kişi dinliyor demek ki değerli deyip kapıyı kapıyorum.

Geri