Olası 3. Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin konumu ne olur?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Şimdi desem ki; coğrafyamız etrafında Türkiye merkezli bir çevreleme operasyonu var. Eş zamanlı olarak Türkiye'deki muhalefet de buna zemin hazırlamakta görevli. Dünya rezerv kaynaklarının yeni Merkezi Orta Asya ve Türkiye aksı olarak değerlendirdiğinden tekrar sınır belirleme çalışmalarına girişildiğini söylesem. Bundan aylar önce başıma geldiği gibi yine duymadık lafın biri kalmaz. Bunlar olurken de hala bizim hedeflerimiz içinde olan Avrupa Birliği gibi örgütlerin yerine Şangay beşlisi gibi yeni sistemlere yoğunlaşmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Şu an için içinde bulunduğu pozisyon mükemmel bir ivme kazanmak için en uygun zamanında diyebilirim. Tabii yine kafamızı insan hakları özgürlük gibi mavralarla bulandırmaya çalışan geri zekalılar çıkmaz ise Bunu başaracağımızdan emin olduğuma da söylemeliyim.

Dememe bile fırsat vermeden anında yapıştırmışlar zaten bir yukarıda :) İşte bizim en büyük derdimizle sorunumuz da bu zaten kendimizi inandığımızda ve güvendiğimizde neler başarabileceğimizi ben bile Hayal edemiyorum. Tek lazım olan şey ayrık otlarını temizlemek. Onların özgürlük diye kıçını açmayı görmelerinin milli değerler bazında ne kadar yanlış olduğunu anlatmayı başarabilirsek inanıyorum ki tek bir hedef doğrultusunda yine çok güzel işler yapabiliriz.

Dememe bile fırsat vermeden anında yapıştırmışlar zaten bir yukarıda :) İşte bizim en büyük derdimizle sorunumuz da bu zaten kendimizi inandığımızda ve güvendiğimizde neler başarabileceğimizi ben bile Hayal edemiyorum. Tek lazım olan şey ayrık otlarını temizlemek. Onların özgürlük diye kıçını açmayı görmelerinin milli değerler bazında ne kadar yanlış olduğunu anlatmayı başarabilirsek inanıyorum ki tek bir hedef doğrultusunda yine çok güzel işler yapabiliriz.
Henüz ihtimaller dahilinde bile olmayan savaşın, olmayan tarafların arasındayken ekonomik olarak belimiz kırılmış durumdayız xd
Beceriksizliği yıkılmışlığı ezilmişliği ve karaktersizliği kendine gömlek seçenlerin Dünya podyumunda Özgün tasarım yapmaya imkanı yoktur. Halbuki bize tek gereken şey Ben Türk'üm yapabilirim başarırım diyebilmektir.

Şimdi desem ki; coğrafyamız etrafında Türkiye merkezli bir çevreleme operasyonu var. Eş zamanlı olarak Türkiye'deki muhalefet de buna zemin hazırlamakta görevli. Dünya rezerv kaynaklarının yeni Merkezi Orta Asya ve Türkiye aksı olarak değerlendirdiğinden tekrar sınır belirleme çalışmalarına girişildiğini söylesem. Bundan aylar önce başıma geldiği gibi yine duymadık lafın biri kalmaz. Bunlar olurken de hala bizim hedeflerimiz içinde olan Avrupa Birliği gibi örgütlerin yerine Şangay beşlisi gibi yeni sistemlere yoğunlaşmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Şu an için içinde bulunduğu pozisyon mükemmel bir ivme kazanmak için en uygun zamanında diyebilirim. Tabii yine kafamızı insan hakları özgürlük gibi mavralarla bulandırmaya çalışan geri zekalılar çıkmaz ise Bunu başaracağımızdan emin olduğuma da söylemeliyim.

Beceriksizliği yıkılmışlığı ezilmişliği ve karaktersizliği kendine gömlek seçenlerin Dünya podyumunda Özgün tasarım yapmaya imkanı yoktur. Halbuki bize tek gereken şey Ben Türk'üm yapabilirim başarırım diyebilmektir.

25 yıldır tek isim iktidarda. Ne istediyse aldı. Her yetki verildi. Kuvvetler ayrılığı diye bişey kalmadı. Yargı bağımsızlığı yok. Ülke tek adam rejiminde. Bütün kararları tek başına alabilme yetkisi var, alıyor da. Ortada muhalefet bırakmadı. İstediğini içeri atıp istediğini içerden çıkarabiliyor. Terörle, teröristle dilediği gibi kendi kafasına göre müzakere edebiliyor. Başkanlık seçiminde ver yetkiyi gör etkiyi dedi. Üzerinden 7 yıl geçti. Ekonominin hali ortada. Dile kolay çeyrek asır tek adam yönetiyor ülkeyi. Ve sen aşağıdaki cümleyi kurabilip üzerine bana demediklerini bırakmazlar diyebiliyorsun öyle mi?

IMG_0299.jpeg

18 Şubat 1952 yılında NATO'ya üye olarak, biz zaten hangi konumda olduğumuzu seçmişiz. NATO dağılana kadar safımız belli.

25 yıldır tek isim iktidarda. Ne istediyse aldı. Her yetki verildi. Kuvvetler ayrılığı diye bişey kalmadı. Yargı bağımsızlığı yok. Ülke tek adam rejiminde. Bütün kararları tek başına alabilme yetkisi var, alıyor da. Ortada muhalefet bırakmadı. İstediğini içeri atıp istediğini içerden çıkarabiliyor. Terörle, teröristle dilediği gibi kendi kafasına göre müzakere edebiliyor. Başkanlık seçiminde ver yetkiyi gör etkiyi dedi. Üzerinden 7 yıl geçti. Ekonominin hali ortada. Dile kolay çeyrek asır tek adam yönetiyor ülkeyi. Ve sen aşağıdaki cümleyi kurabilip üzerine bana demediklerini bırakmazlar diyebiliyorsun öyle mi?

Ekli dosyayı görüntüle 113019
Ya hazımsızlık sorunu ne kadar kötü bir şey değil mi :) hiç sormak aklına gelmiyor mu? Buna alternatif olacaklarını beyni hiç mi yok diye, sormuyor musun? Klavye başında bizler, sokaktaki işçiler, halk hepsini görüyor da bu beyinsizler niye görmüyor hiç sormadın mı kendine? Neden hala bunlar sadece uzaktan havlama derdindeler? Önce alternatifleri bir sorgula, Sonra bunları nasıl başa getiririz diye çareyi elbet buluruz! Hahaha Birden aklıma Cem Yılmaz'ın bir lafı geldi, Aklı yok ama fikri var ;)

Ha bu arada sokaktaki işçiler de CHP Belediyesinin işçileri bilginiz olsun da ;) herhalde çalarken bir noktayı atlamışlar. Ama üzülmüyorum Çünkü o boşluğu da arkasından yürüyüş yapanlar doldurur zaten haha.

Agam döktürmüs vallahi, bilgi yüklü olunca kimse duramiyor karsisinda slahsklsanjhsklk

Çok şey anlatıp, hiçbir şey anlatamayan adam Kamil.
Kadıköy boğası online olmuş, hoşgeldin.

şu savaşlara biraz ara verin
azcuk para kazanalım

Türkiye veya hükümet, arabulucu veya tarafsız konumda olmalı. Beğenilir veya beğenilmez, bir çok dış meselede bu tavrıyla güzel işler çıkardı. Bahsedilen savaş ihtimalinin olacağı ön görülen yıllarda, Hakan Fidan veya İbrahim Kalın gibi tecrübeler ön plandaysa en az hasarla atlatılır. Eğer savaş kaçınılmaz ise, tarafsız kalamayacağımız durumlar peydah olmuşsa, Asya'dan Hicaz'a, Afrika'dan Güney Amerika'ya, sayısı iki adet bile olda Avrupa'dan bizimle beraber hareket etmeye hazır olan devletler mevcut. Mümkün mertebe kim bizimle beraber hareket ederse onlarla aynı tavrı almalı, karar verici akıl olmalı, -ki o devletler buna razı- onlarla beraber devam etmeli. Türkiye birçok hususta yalnızdır, fakat her bazı dost ülkelerden illaki nefes aldıran hamleler gelir. Tarihte satıldığımız anlar olduğu gibi destek gördüğümüz zamanlar da oldu. Savaş istemeyiz ama bir düzen var ve o düzen gerçek bir savaş çıkmadan, o düzeni yok edici darbe vurulmadan bitirmek mümkün değil.

Dışarda düşman çok, içerde hain çok

Şaka gibisiniz, havlayan it ısırmaz. Hemen hemen tehdit görülen bloklarda nükleer var. Ne savaşı:)

505423149_18510824377058686_5750271600825264360_n.jpg

wqkEnQ.png

Putin'den, bu kurduğu cümleden daha fazla öteye gidecek bir adım beklemeyin.
Bir lider "endişe duyuyorum" dediyse sıkıntı yok demektir. Olaya aslında sırtını dönmüş ve bu benim savaşım değil demek istemiştir, diplomasi dilinde.

Başlamadığını iddia eden mi var yoksa
Ben varım.
Başlamadı.
Başlarsa bütün insanlık olarak boku yeriz.

+ İlave Not:

Putin önce öyle konuştu ama sonra Hamaney tahtalı köye gidince, Pezeşkiyan'a telefon açıp başınız sağolsun dedi, geçti.

Küresel siber savaş, ekonomik savaş, diplomatik güç savaşı, hegemonya savaşı, soğuk savaş benzeri sessiz savaş, istihbarat savaşı hala var ama tam olarak nükleer gücün devreye girdiği bir büyük küresel savaş yok ve dilerim de olmaz. O zaman boku yedik demektir, gezegen olarak.

Sence yine danışıklı değil mi? başladı mı diyorsun kamil abi.
Yaşanan olaylar sadece yöntem belirlemek için nabız belirleme çalışmaları. Psikolojik ayakları lgbt ile atıldı zaten şimdi başka biri ib.... var işte anladın sen.

• Hımm
Tepkiler: RK
Geri