NATO üyesi olduğumuzdan NATO ülkeleri savaşa katıldığında biz ne kadar ''Aaa biz asker göndermeyiz,bizim hava sahamızı kullanamazsınız'' diyebiliriz bilmiyorum.Teorikte baktığımızda sanki Batı düşmanı gibi hafif Avrasyacı Filistinci gibi bi imaj çizsek de, pratikte gayet İsrail ve Batı ile ilişkiler onların istediği ölçüde, bizim de okuyabildiğimiz kadarıyla Batının lehine sürüyor gibi. Bu sebeple Olası bir savaşta tarafsız kalabileceğimizi düşünmüyorum, taraf olusak da ABD'nin yanında oluruz gibi geliyor bana. Tabi bu mantık süreci çerçevesinde böyle. Bilinçli bir şekilde lades ger gibi NATO'dan çıkar, Avrasya'ya kayar mıyız zaman gösterir. Şuanki düzeni incelediğimizde de ABD'nin olduğu bir savaşta herhangi bir karşı müttefikin şansının çok az olduğunu düşünüyorum. Hani Çin'i Rusya'yı, İran'ı üçünü toplasanız bile ABD'yi alt eder mi? diye sorsak net bi cevap vermek yerine felsefe yapmamız gerekir. Şartlar değişebilir mi? değişebilir. Hindistan'ın tavrı, AB'nin parçalanması ABD'nin şans rüzgarını önemli ölçüde etkileyebilir ki AB parçalanma notkasına hızla ilerliyor (sağ yükseliyor). Şuanki tabloda AB parçalanmaz, ABD ile müttefik kalırsa Hindistan da konsolide edilebilirse bunların karışısına gelen müttefik için pek olumlu bi senaryodan bahsedilemez bence. Savaş'ı bardağı taşıran son bir damla çıkarır gibi. O senaryo da ne olur bilemeyiz.