Okul yapmak mı Cami yapmak mı?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 890 gün önce görüldü

Okul yapmak mı Cami yapmak mı?

• Okul yapmak

Kullanılan: 31 86.1%
  • Camii yapmak

Kullanılan: 5 13.9%

• Kullanılan toplam oy
    36
Okul yapmak mı
virgulll.gif
Cami yapmak mı?

Büyük bir okul Üniversite olmalı ve içinde tabiki cami yapmak diyelim...

Öncelıkle okul yapmak lazım.egıtımılı ınsan lazım aklı basında ınsan yetıstırmek lazım.sonra ıbadet mekanları yapmak lazım.sadece camı yapıp tek dıne ve mezhebe hıtap etmemek gerek evrensel olup tum ınsanlıga hızmet lazım.

oy kullanmam bile

camii yerine ibadethane yazsaydın "bir ihtimal" okul derdim ama camii dediğin için oy kullanmam çünkü bu toprakları size kadar getiren bir çok devlet adamı camii de yatişmiştir.

Aksini iddaaa edenin tarih bilgisinden pardan bilgisizliğinden dem vururum...

not: okul hayatınızın belli bir dönemini geçirdiğiniz bir mekandır ama ibadethane tüm yaşamınız boyunca size "klavuzluk eder"

bir millet gelişmeli ki neye inandığını bilsin,o yüzden okul yapmak

okul tabiki yeterince cami var..

oy kullanmam bile

camii yerine ibadethane yazsaydın "bir ihtimal" okul derdim ama camii dediğin için oy kullanmam çünkü bu toprakları size kadar getiren bir çok devlet adamı camii de yatişmiştir.

Aksini iddaaa edenin tarih bilgisinden pardan bilgisizliğinden dem vururum...

not: okul hayatınızın belli bir dönemini geçirdiğiniz bir mekandır ama ibadethane tüm yaşamınız boyunca size "klavuzluk eder"

Söylediklerin tamamen mantıklı kardeşim. Ama bu dediklerin eskide kaldı. Yani medrese eğitimlerinde kaldı.
Şimdilerde Okullar eğitim Camiiler ise ibadethane olarak kullanılıyor.
Doğru mu değil tartışılan bir mesele , aslında eğitim dediğiniz sadece teknik ve ilmi açıdan olmamalı bunun birde edep ve ahlaki kısmı (yada seçmeli olarak dini kısmı) olmalı.

Almanyaya bol bol cami yapilsa ne iyi olur, dogru dürüst minareli ezanli camimiz yok. Hasretiz.

Bir fethedemediniz şuncacık alemanyayı...

Neyse zati kaç kişi kaldılar ki...:)

Nasil biz baskalarina Vatanimizdan bi parca veremiosak, onlarda öleler. :)

anket tartışma yaratabilir aslında bu zıtlıklar tehlikeli okul veya camiden çok bize gerekli olan şey HAK kı öğrenmemiz... bu yüzden oy veremicem malesef iş farklı biraz bu konuda

Onlar dediğin birşey mi kaldı beyza, biz buradan hesap ettik 30 bilemedin 40 yıl sonra tamamen size kalacak zati...:) yani bize kalacak...

Onlar dediğin birşey mi kaldı beyza, biz buradan hesap ettik 30 bilemedin 40 yıl sonra tamamen size kalacak zati...:) yani bize kalacak...

Yanlis hesap yapmissiniz. Türkler burda kalmiyolar artik. 30-40 yil sonra Almanyada türk kalmaz. Herkes geri dönüs hesabini yapiyor. Eskidendi o..

Yanlis hesap yapmissiniz. Türkler burda kalmiyolar artik. 30-40 yil sonra Almanyada türk kalmaz. Herkes geri dönüs hesabini yapiyor. Eskidendi o..

Ayrıca Almanyanın istatistik kurumu 50 yılda müslüman göçün artıp Fransa Almanya gibi ülkeleri sarıcağınnıda söylüyor Türk değilde Camilerin artacağı kesin :)

ve genel konuşuyorum Cumhuriyetimizin temeli inançtır her daim bu böyledir bizim aydın dediklerimiz içnide kutlu doğum haftasına cadılar bayramı diyip noeli kutlayan okumuşlarımız var:) olay HAK ı bilmekten geçer ;)

Ben olayin icindeyim istatistik diosunuz :D
Almanyayi terk edicez yani en azindan ben Allahin izniyle:)

Geri