Okul yapmak mı Cami yapmak mı?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 892 gün önce görüldü

Okul yapmak mı Cami yapmak mı?

• Okul yapmak

Kullanılan: 31 86.1%
  • Camii yapmak

Kullanılan: 5 13.9%

• Kullanılan toplam oy
    36
Kafamı çevirsem kubbeye çarpacak taksimin göbeğinede yapılacağı gibi bilemiyorum camii'lerden rahatsız değilim ama o camiiler için toplanan himmetlerin 3/1 i ile bir çok köyümüzde okul yapılır...

Yeterince cami var bnm ufak bi yerde kaliyorum hemde turkiyede bile degil buna ragmen bnm kaldim yerde tam 3 cami var bu yuzden okul yapmak

Almanlarin dediklerine ne bakiosun sonucta bizim ne istedigimizi biz daha ii biliriz almanlar degil. Hep orda kalicakmis gibi cok calisioruz o yuzden ole dusunuolardir :)

Okullar ve camiler yan yana bile kiyaslanmamali bence.

Camiler; ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim-öğretim, birlik ve dirlik, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Bu itibarla dinimiz; camilere büyük önem vermiştir.

Allah’ın evi kabul edilen camiler, İslâm’ın alâmeti sayılmıştır. Camiler, bulunduğu yerin halkının müslüman olduğunu gösterir.
Ve biz müslimanlar, Allahin kullariyiz. Bizler meslek alsakta almasakta fark etmez. Sadece bu yalan dünya da bir gecim yapabilmek icin okuruz bazilarimiz, ve bazilari birseyler olmak iste, toplumun icinde degisik olabilmek. Baskalari ailelerin baskisiyla okur, bazilari hep hayal ettikleri bir meslegi secer. Basari isteriz.. Cogunlukla nefsden dolayi, hirstan ..

De basari, meslek sahibi olmak, Ahiret gününde ne fark eder?

Benim düsüncem ..

Cami. Hatta istiyorumda birgün yaptırmayı bakalım kısmet..

okul ve camii kıyaslanamaz.

Camii lerin doluluk oranı ile okulun doluluk oranı arasında dağlar kadar fark var. bu durumda hangisi yetersiz?

canım ülkem de adam başına düşen camii sayısı ilkokul oranından daha fazladır.

derslik basina dusen ogrenci sayisi: 56
okula devam etmeyen cocuk sayisi: 600 bin (sadece istanbul' da bu rakam 23 bin).
calisan cocuk: 3.5 milyon.
egitimli gencler arasinda issizlik orani: yuzde 29.4.
egitim butcesinden bir okula dusen pay: 105 milyon tl.
ortalama ogretmen ucreti: 330 dolar (550 milyon tl).
okuryazar olmayan kadinlarin sayisi: 9 milyon.
gayri safi milli hasiladan egitime ayrilan pay: yuzde 2.2.
butceden egitime ayrilan pay: turkiye dunyada 105. sirada.
sinif tekrari yapan ogrenci sayisi: 560 bin.
kisi basina yapilan egitim harcamasi: 70 milyon tl.
egitim yatirimlarina ayrilan pay: 650 trilyon tl.
ikili egitim yapan okullarin sayisi: 11 bin.
birlestirilmis sinifta egitim yapan okul sayisi: 17 bin.

goruldugu uzere daha cok camiye ve imama ihtiyacimiz(!) var.

Kaynak diyanet.

Eğitim'siz bir nesil cami'nin önemini de bilmez .

Misal , kıytı köşe bir köy'de yapılacak bir okul çok şey demek bence .

ya inanamıyorum :D 31 ekim günü " okul tabiki yeterince cami var.. " demişim :D:D:D

Şuan cami yapıyorum hatta kırşehirde Külliye yapacam büyük bir işe girdim ne ara dedim ya tüh tüh :D:D:D camide yapılsın bizide görün ya :D:D:D

:zuha: :zuha: :zuha: :zuha:

Derslerdeki eğitim gerektiği kadar camii de yapılmalı, insanlar eğitim gördükleri kadar ibadetlerinide yapabilmeli. Ama bunun yanında Kilise, Havra, Cemevleri vs vs tüm ibadethaneler yapılmalı ki herkes özgürce ibadetini yapabilsin. Neyse yine konunun dışına çıktım.. :)

Peygamber Efendimiz, "Din öteki dünyayı, fen ise her iki dünyayı kurtarır" derler.

Geri