Okul öncesi din eğitimi olmalı mıdır?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Okul oncesi zorunlu din egitimi derken? cocuklar (4-6 yas) bu egitimi nerede gorecek peki? camii mi, kurum mu, okul mu, nerede yani? anlamadim :s veya okulda din dersinde mi? o ufak yastaki cocuklar oynaya oynaya ogrenir her seyi zaten. ilk egitimleri aileden geliyor ustelik. gorduklerinden. gorduklerine merak salar ve uygulamaya baslarlar. ekstradan egitim vermek isteyen camii veya kiliseyle tanistirir ve orada cocuklar bolumune yazdirir yani. anlamadim. zaten tr'deki sistemi bilmiyorum. biri anlatsa ve bilgilendirse beni bu konuda iyi olur. merak ettim.

kendimi dusunuyorum da. 4 yasinda ilkokula basladim. tabi benim okulum protestan hristiyan olarak adlandirilan ve bilinen bir okuldu. bizde din dersi sartti. her sabah birlikte dua edilirdi, hz isa ve diger peygamberlerin hikayesi anlatilirdi, hristiyan dini bayramlari kutlanirdi, yani boyle bir okuldu. cevrede sadece bu tarz okullar vardi. cevredeki butun musluman, hristiyan, ateist ailelerin cocuklari hep burada okudu mesela. lise yillari yine protestan hristiyan bir okulda okudum. orada her sey bi tik farkliydi ama. din derslerimizde butun dinleri ogreniyor ve arastiriyorduk. bu da dunyadan ve farkli dinlerden haberdar olmak icin sartti. o okulda da ateist, musluman, hristiyan, budist, herkesten vardi yani.

Ya arkadaş ben 40 sene önce devlet okulunda sıranın üzerinde namaz kılıyordum din dersinde. Eee? Nooldu?

bizim bi süre sonra din derslerimize felsefeci giriyordu... sokrates'e fatiha okumaya gerek yoktu bence.
bazılarında beden eğitimi hocası geliyordu. ne bileyim namaz kılmak spor diye mi? aha yoganın başlangıcını bulduk bizim ilkokulmuş.

Bizim din kültürü hocamızın adı şakşak nazmiydi. çok iyi bir hoca olmakla birlikte alkışlanmayı çok sevdiğinden derse girişinde kendisini alkışlardık. o da sağ olun çocuklar der derse başlardı. yine ders aralarında bazen alkışlar hocanın motivasyonunu yükseltirdik. canım hocam inşallah yaşıyordur. çok tatlı biriydi.<3

bizim... bizim...
biri şöyle çıkmaz umarım.

konunun ciddiyetini bozdum. çıkıyorum.

şaka bir yana.. yok lisede dini eğitim yok ilkokulda dini eğitim yeni gündem okul öncesi dini eğitim. böyle bir ülkede yapılacak böyle bir uygulama problemden başka hiçbir şey yaratmaz. ki burada problem çok ılımlı bi tabir oldu. bunlar doğru düzgün eğitim veremiyorlar ki dini eğitimi versinler. ya da verdikleri eğitimi ne amaçla kullanacakları bile malum. gündem değiştirme amaçlıysa çok komik, değilse korkunç.

Edit: Nereden estiyse öyle uzun uzun yazmışım. Sanki bilmediğimiz şeyler. Klasik Akp Türkiyesi işte.

Neyse çok uzattım, kısa cevap tabii ki verilmemeli. Soyut işlem evresine geçmemiş bir insana dini eğitim mi verilir?

Son düzenleme:
Ülkenin dini olmaz.
Yetti artık Türkiye müslüman ülke yalanı.
Kelime-i şehadet anlamını bilmez yüzde 90

Bak yemin ederim bilmez
100lerce dini barindaran ulkeler var Ulkeye 1 dinimi sigdiramadin? Ulkenin dini olmaz da nedemek. Kelime i sehadet in anlamini bilmemeleride acaba yeterince dinini bilmemek ve ogrenmemek olabilirmi.

Zorunluluk bir yana ama baskalarinin degerleriylede kimse oynayamaz

• Beğen
Tepkiler: 0
Din dersi seçmeli ders olabilir ancak o da belli bir yaştan sonrası için düşünülmelidir yoksa her aile çocuğuna din dersi verilmesini istemiyor hatta bu konuda mahkemelik olanlar bile var.

Mahkeme zorunlu din dersini iptal etti
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bir ilkokulda 4'üncü sınıf öğrencisinin anne ve babası ateist oldukları gerekçesiyle çocuklarına verilen zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasına ilişkin açtıkları davayı kazandı.

Açılan davada, iradelerine ve felsefi görüşlerine aykırı bir biçimde dinsel eğitim verildiği, tanrıtanımaz oldukları, nüfus cüzdanlarında yer alan din hanesinin boş olduğu, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin verilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9'uncu maddesine ve ek 1 nolu protokolün 2'nci maddesine aykırı olduğu yolunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce verilmiş kararlar bulunduğu, 4'üncü sınıf öğrencisi çocukların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini alırken psikolojik travma yaşadığı, içsel çatışmalar nedeniyle dersi algılamakta zorlandığı ileri sürülerek kaymakamlık işleminin iptali istendi.

Anayasa'nın 24'üncü maddesine göre din kültürü ve ahlak öğretiminin ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında olduğunun kuşkusuz olduğu belirtilen kararda, şöyle denildi:
"Ancak bu öğretimin Anayasa'nın öngördüğü amaca uygun bir müfredatla verilmesi gerektiği, içeriğinin nesnel ve çoğulcu olması, kişinin dininin bir ayrım ve eşitsizlik unsuru olarak kullanılmaması ve devletin dinler karşısında tarafsız kalarak, bütün dinsel inançları eşdeğer görmesi gerekmektedir. Öğretimde uygulanan müfredatın belirli bir din anlayışını esas alması durumunda, bunun din kültürü ve ahlak bilgisi dersi olarak kabul edilemeyeceği ve din eğitimi halini alacağı açıktır."

Mahkeme zorunlu din dersini iptal etti

100lerce dini barindaran ulkeler var Ulkeye 1 dinimi sigdiramadin?
İşte 100 lerce olunca sığar bir tane olunca sığmaz zaten. Çok dinli ülkenin dini ne mesela? Ha olursa böyle olur. Ortadoğu çöplüğünde debelenirsin. Onu da boşver. Halkımız müslüman olsa keşke. Diil ki. Salt kötü ve çıkarcı halkımız. Öyle olmasa hırsıza tecavüzcüye prim verir mi. Taliban'a göre hepiniz dinsizsiniz mesela onu ne yapicaz. Lafa gelince de halkımız cahil. Valla kusura bakma da 1500 yıllık dini halen daha öğretme öğrenme sıkıntısı çekiyorsanız zeka sorununuz vardir. Cümle sonuna değerimiz falan yazarak ajitasyon yaratma zamanları da geçti. Yemiyor kimse. Kendi degerlerini bilmiyor ki adam başkası oynamaya gerek duysun. Benim degerlerim noolacak peki. Bu ülkedeki en ahlak sahibi insanların inançsız olması komik değil mi. Ahlaklı olmayan adamın dini mi olur. Olsa da bunu ülkenin dini deyip ülkeye iftira atmak ayıp değil mi

Son düzenleme:
Makul düzeyde dini eğitim verilsin, ama bütün inaçlar objektif bir biçimde anlatılsın,
Çocuğu tercih, seçme hakkı tanınsın,
Bir çocuğa küçük yaşta bir ideolojiyi, bir inancı dayatmak, çocuğa yapılacak en büyük kötülüktür.

Ama benim bu yazdıklarım biraz büyük çocuklar için
körpe beyinlere dinden bahsetmek, çok fena bişi
din işi tercih işi, yetişkin, reşit işi,

Götünü yıkamayı bilmeyen, soyut düşünme yeteneği henüz gelişmemiş e gada bebeye ne anlatacaksın. Cehennemde kafasını kızgın yağa sokacaklarını mı? Hahahh anlat anlat da ateist yetiştir aferin

Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın ya..
Din bilen ne oluyor bizim yanımızda çırak var artık ailesi nasıl kafasına girmişse küpe takan erkek toptur sac uzatan erkek toptur.. Erkek temizlik yapmaz kadına yardim etmez bunlar kadının işi alevileri sevmiyorum icki gunah daha yasin kac senin yaa ee çünkü bunu aileden görmüş ailesinide bizzat tanıyorum yobaz bir aile..
O yüzden çocuk çocukluğunu yaşamalı gerek yok..

Yaşatmazlar çocukluk falan. Hiç huzur vermezler. Çünkü bunlar huzursuzluktan beslenir. Mutlu sorunsuz toplumda bunlar nefes alamaz. Sürekli kan olsun vahşet olsun korku olsun isterler. Şeytan bunlar. İblis

Götünü yıkamayı bilmeyen, soyut düşünme yeteneği henüz gelişmemiş e gada bebeye ne anlatacaksın. Cehennemde kafasını kızgın yağa sokacaklarını mı? Hahahh anlat anlat da ateist yetiştir aferin
Ceeee yaptığında kıkır kıkır gülen bebeye Münker ve Nekir şoku….

Geri