Okul öncesi din eğitimi olmalı mıdır?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
@glu Rabbin kim diyecekmissin de kafayı tabuta carpacakmissin da öldügünü anlayacakmışsın. O ana gada da "kim ula bu cenaze ecabag" diye dolanacakmissin. Ulan fantaziye bak be. Neresinde var bu Kur'an'ın münafık herifler! Çocuğa anlatılır mi lan bu

Ula size kalsa çocuğu camiye götüremicez_ öyleyse niye evleniyoruz_ çoluk çocuk sahi bi oluyoruz_ dünyanın masrafı yapıyoruz _ gideriz kerhaneye_ yaparız çıkarız_cocugumuza istediğimizi empoze edemiceksek niye evleniyoruz

Okullarda din eğitimi verilmesine karşı değilim. Biz de din dersi gördük, öğrenmekten de bir zarar gelmedi şimdiye kadar. Ama okul öncesi falan artık zorlama oluyor. Aileler çocuğuna din öğretmek isterse (ki küçücük bebeler ne anlar yani) kendileri versinler eğitimi. Çocukları o yaşta kreşe/anaokuluna göndermenin amacı çocuklar sosyalleşmeyi öğrensin, iki etkinlik yapsın el becerisi kazansın, zihinleri gelişsin vs. Bunların arasına din dersi sokuşturmanın ne anlamı var?

@glu Rabbin kim diyecekmissin de kafayı tabuta carpacakmissin da öldügünü anlayacakmışsın. O ana gada da "kim ula bu cenaze ecabag" diye dolanacakmissin. Ulan fantaziye bak be. Neresinde var bu Kur'an'ın münafık herifler! Çocuğa anlatılır mi lan bu
Peki kabirde kafirlere saldıran ejderha desem? :emoji_heart_eyes:

Ula size kalsa çocuğu camiye götüremicez_ öyleyse niye evleniyoruz_ çoluk çocuk sahi bi oluyoruz_ dünyanın masrafı yapıyoruz _ gideriz kerhaneye_ yaparız çıkarız_cocugumuza istediğimizi empoze edemiceksek niye evleniyoruz
Bunu cevap vermek için değil tarihe not düşmek için alıntıladım. Bastırıp ofisimin duvarına asacağım. Evlilik ve çocuk sahibi olmanın gerçek hikmetini bu şekilde hiç unutmayacağım. Bakıp bakıp hayattaki gayemi hatırlayacağım.

Bana yetki verseler Manisa Pomak bey gibi düşünen herkesi kısırlaştırma yaparım. Üremesini engellemek lazım.
Her zaman dediğim gibi iki şahit bulan kişinin veya bir cami hocası bulan kişinin evlenmemesi gerek, sonrasında çocuk yapmanın belirli standartları olması lazım.
Çocuk kimsenin malı değil, insanların yaşam alanına müdahale etmeyi bırakınca herkes çok daha mutlu olacak.

din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bile 4. sınıfta giriyor müfredata.
ben okullarda verilen din eğitimine karşı olmaktan ziyade, kendi adıma bu eğitimin faydalı olduğunu düşünmüyorum. ne kadar kapsamlı anlatabilirsin ki haftada 1 saat olan bir derste dinleri, inanç sistemlerini? (bizim zamanımızda haftada 1 saatti gibi hatırlıyorum) dinlere ve inanç sistemlerine dair bütün okumalarımı kendim yaptım.

okul öncesi din eğitiminde elbette çok basit şeyleri anlatacaklardır. ama ben istemem kendi adıma. kendim anlatmak isterim çocuğuma bazı şeyleri. islam diye bir sürü saçma safsata ve rivayet dolanıyor ortalıkta. daha sonra okumalarını kendi yapsın ve kendi karar versin isterim hayattaki yoluna. bu sadece başlığa olan yorumumdu.

içeriği araştırıyorum hala. kurs diyor, zorunlu mu, yoksa katılma isteğe mi bağlı anlayamadım.

@Morfinyus 'un dediği şeyde güzel bir nüans var.

"Biz de din dersi gördük." Evet, bizler din dersi gördük ancak biz din dersini gördüğümüzde din derslerinin veya daha geniş açıdan bakacak olursak dinin kitle yönetme aracı kullanılması bu denli kurumsal şekilde yapılmıyordu. O sebeple bizlerin kayda değer kısmı bu dönemden ciddi bir travma yaşamadan çıktı ama bugün çok korkunç bir tablo var ortada.

İnsanların okul öncesi eğitimde veya ilköğretim basamağında zorunlu din dersine karşı çıkması salt münafık olduklarından değil, bugün dinin sokulmaya çalışıldığı kalıpla ilgili. Din normal şartlarda bir ideolojinin tahakkümü altında olmamalı ancak kendimizi yok yere kandırmayalım, geçmişten bugüne İbrahimi dinler siyasetle ciddi manada dirsek teması halinde bulunmuş ve hatta çoğu dönemde de siyasetin kural koyucusu olmuştur. Bugünün Türkiyesinde dinin araçsallaştırılması esasında geçmişten pek de farklı değil. Burada işin sıkıntılı boyutu belli bir ideolojinin dine tahakkümü değil, esas dikkate değer konu underground faaliyet yürüten tiplerin hem siyasete hem de dine tahakküm kurması. Bu durum beraberinde ciddi problemleri de getiriyor. Yakın coğrafyamızda bu yollardan geçip bugüne ulaşmış onlarca devlet var. Beni ürküten bizim de zorla bu yola sokulmaya çalışılmamız.

Ben din eğitimine karşı değilim onu da ifade edeyim. Ben bizim ülkemizde din eğitiminin İslamiyet eğitimine evrilmesine karşıyım. Bundan İslamiyet'e kaşrı olduğum manası çıkartılmasın. Burada bahsettiğim şey din eğitimi adı altında salt İslamiyet eğitimi verilmesi ve bunun da bir dolu hurafe ve bidatla karışık yapılması. Ben buna karşıyım. Hurafe, bidat ve muktedirin çıkarlarına uygun hikayelerle bezenmiş bir din eğitimi hangi aşamada olursa olsun karşıyım.

Arkadaslar sizin algilamak istemediginiz bir gercek var.
Toplumun büyük bir kitlesi bunu istiyor.
Ve asil soru dedigim de su;
Neden?

Cocuk icin iyi mi kötü mü onu sorgulamiyorlar ki.
MEB pedagojk formasyonunu programdan cekerken nerdeydiniz.?
Illa yumurta delige dayanacak.

Lafa bak halk istiyor. Halkın her istediğini böyle şaaak diye yapıyor musunuz. Ben istemiyorum mesela o noolacak. Halk kim?

Geri