Öğretmenden Kürtçe Rahatsızlığı.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ya arkadaş Arap emperyalizmine gelince "başımla beraber", Türkiyede yaşarken "wooo asimile etmek istiyorlar"

Ya az delikanlı olun. "Kürdüm, Zerdüştüm, ezidiyim" diyen adama kim ne diyebilir?

Utanç verici. Hiç mi tarih okutmadılar size. Hep mi pamukta fasulye yetiştirdiz anlamıyorum ki.

"Hürmüzgân ruman, atiran kujan Hoşan sureve gevre gevregan Zorkeri arep kırdine Xabur Gehane pale pese sari Zor Jin u kenikan ve dil beşinan Merdi azad tilen erui hevinan Kevişte Zerdeşt maye bey dest Bizika na kit Hürmüz ve hiç kes."

(Mezopotamya dillerine yabancıyım. Yanlış yazdiysam düzeltin lütfen)

Adamlar acik acik kinini kusuyor iste

Nedemek kim ne diyebilir ?? Demis iste... okusada bir okumasada bir...
Sende bence araplara olan nefretini bilele. Yoksa bundan farkin yok.

@climax hocam arap, kürt, türk ün derisini soysak içeriden anlasilir mi hangi irktan oldugu?

Arap nefreti mi? Araplar benim dinimi aldı elimden. Töremi. Dilimi. Cumhuriyetimi. Geleceğimi. Yarınımı. Umudumu. "Arap" dediğim yalnizca ve dogrudan Arap değil.

Ne hissetmem gerekiyor şimdi benim? @Sezen

Türkler ve tabi Kürtler nasıl Sünni oldu aşikar. Şimdi bununla barışık kalabilmende sorun yok da "dilimi konuşamıyorum" kısmı mi can acıtan

Arap nefreti mi? Araplar benim dinimi aldı elimden. Töremi. Dilimi. Cumhuriyetimi. Geleceğimi. Yarınımı. Umudumu. "Arap" dediğim yalnizca ve dogrudan Arap değil.

Ne hissetmem gerekiyor şimdi benim? @Sezen
Cli inançsız bir insan BÖyle şeyler düşünemez çünkü hepsi boştur anlamsız saydıkların islamcıların düşünce yapısı hala içinden atamamışsın eski İslamı hislerini bende kızıyorum Araplara ama insanoğlu hepsi aynı ..k

Nekadar genis konustun.. kim senin hurriyetini elinden alabilir? Cumhuriyet yerinde duruyor. Dua et belki birgun onlarda cikar gider Turkiyeden. Senin gibi dusunenlerde rahat olur.

Iyiki ispanyolu, afrikalisi, arabi , çini cerkesi vs.. icinde buyudum.. hepsini tanidim. Ve hepsini seviyorum. Hic biride toremi dilimi ulkemi BENI alip calip biryere gitmedi..

Baskalarini suclama ...sen neysen kendin sectigin icin oldun. Kabul et.

Cli inançsız bir insan BÖyle şeyler düşünemez çünkü hepsi boştur anlamsız saydıkların islamcıların düşünce yapısı hala içinden aramamışsın bende kızıyorum Araplara ama insanoğlu hepsi aynı ..k
Yooo efendim o işler öyle olmuyor. Benim g*tüme çomak sokacaksın "ayol ne var bunda ateist dertler değil bunlar" diyemem. Hem ben şamanım. İnancsiz falan değilim.

Burada sen ve sexen arasındaki farkı anlatıyorum. Milliyet tabanlı asimilasyondan dert yanan adam din tabanlı asimilasyona uğramış farkında değil. Şikayetçi de değil. Sende durum farklı.

Ohooo Arap derdim Suriyeli mülteciler sanıyor hala. Piyuuu.

Sanki onlar icinde yok.. piyuuuuu.

+konu kürtlere yapilan saygisizlik.nefret

Araplar degil. Saptirilmasin artik

Son düzenleme:
Yooo efendim o işler öyle olmuyor. Benim g*tüme çomak sokacaksın "ayol ne var bunda ateist dertler değil bunlar" diyemem. Hem ben şamanım. İnancsiz falan değilim.

Burada sen ve sexen arasındaki farkı anlatıyorum. Milliyet tabanlı asimilasyondan dert yanan adam din tabanlı asimilasyona uğramış farkında değil. Şikayetçi de değil. Sende durum farklı.
Arap için can alır can veririz.kardeş sadece Arap emperyalizmiyle iş bitmiyor bizim toplumda sıkıntı büyük,biat kültürü var ve bunu uyanık olan kolayca kullanabiliyor.bana göre benim bu toplumdan anladığım,Osmanlı’nın ilk kuruluşundaki halk çok cesur kararlıydı.ne zaman bu dine bulaştı şükürcü içine kapanık bir toplum oldu,Osmanlı baktı bunlarla fetihler olmayacak devşirmelerden oluşan ordular yarattı.böylece daha başarılı oldular,yanılmıyorsam sanki Osmanlı padişahları Türkleri savaşa götürmüyordu.anadolunun o zaman ki halini baz alırsak sefalet,yokluk,yoksulluk içinde varlığını sürdürüyordu asıl Türkler.şimdi nereye bağlayacam Atatürk’ün dönemine kalan bu topluluk ölü gibiydi,her türlü negatif ortam vardı,bana göre Atatürk bu millete efsunlu sözler söyleyerek ayaklanıp savaşmasını sağladı bize göre Şimdi ırkçı dediğimiz söylemler aslında o günler için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.baksana gene uykuya dalmış bu toplum ekmek 50 TL olsada kalkıp isyan etmez hakkını savunmaz,öyle yapınca düzene baş kaldırı,devlete isyan,hainlik gibi damgalar yememek için herşeyi sineye çeker kaderine razı olur,baştakilerin keyfi bozulmasın ezelden beri böyle bi 100 yıl daha lazım gelecek kuşaklar dahada bilinçlenecek bir torba kömüre iki paket makarnaya namaz kılıyor kuran okuyor diye oy verip seçmeyecek artık..

ya bu tür ayrımcı ifadeleri fazla ciddiye almamak lazım
sadece büşra açığa vurmuş,
büşra gibi binler var,
Türklerden Türkçeden nefret eden bir o kadar da Kürt var
ben bunu tartışmanın doğru olduğunu düşünmüyorum

Bu kizi bu kadar nefret objesi haline getirmenin manasi yok.

Is buraya gelene kadar konusulmasi gereken o kadar cok sey varki. ADALETIN oldugu ulkede bu tip konular konusulmaz bile.

Bosa kurek cekiliyor bu konuda.

Nasil bir adaletsizlik bu kizi boyle konusturmus olabilir? Hangi bahane? Herkes istedigine saysin ve diyelimki adaletsizlik bu hale getirdi

Birseyleri saglamak icinde insan kendi "adaleti olur" "adaletcisi olur...

Bu simarik kizin bu nefretini uzgunum ama kimseye sucliyamiyacagim.

+ bugun busra yarin belki ayse.. gecmisdede vardi simdide var..

Kendinizi yerimize koyun... alay edilmek kabul edilememek... nekadar kotu. Nekadar acı...

Biz variz.Varda Olacagiz.. Sezenlerle Berivanlarla
Mehmetlerle Argijlerle

Kimsenin cadı hunti yaptigi yok. Butun ciplakligiyla oldugu gibi attigi tweeti konusmak tartismak hepsi bu. Son bulacakmi nefret kin? Hayir.
Ama ben ve benim gibilerin sevgisi saygisi baska ırka hic bitmiyecek.. guzel bir dunya icin bu sart...!

Bu ulkede Ne Mutlu Türküm Sözünden rahatsız oldukları kadar kurtcedende rahatsız olan var. Bu ülkede kurtuluş savaşı çanakkale savaşında omuz omuza savaşanlar kürtler ve türklerdir.
Secim zamanı eyyy benim kurt kardeşim diyenler secim bittikten sonra kürtleri düşman gören zihniyet olduktan sonra bu zihniyet değişmez. Ana dilde eğitimi bu iktidar verdi . Suan ülkede bu kutuplaşmayı yapan ve yaratanda bu iktidar bu iktidarı başa getirende bizleriz. Bu dönem oncesine kadar bu tarz ayrışma ve kutuplaşma yoktu.
O yüzden bu ülkede nice busralar var .nice NE MUTLU TURKUM kelimesini sevmeyenler var.
Hırpalamayın kendinizi

Moderatör tarafında düzenlendi:
neyse bu konudanda ignore edecegim kişiler çıkmış ne güzel aman aman bana uzak tanrıya yakın

Kızlar bile kavga ediyor kıyametin son üç alametleri oluyor işimiz zor..

Geri