Öğretmenden Kürtçe Rahatsızlığı.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Nusaybin'de öğretmenlik yaptığı iddia edilen Büşra T. isimli şahıs, sosyal medya hesabından ırkçı paylaşımda bulunarak, 'Artık tayinim çıkabilir mi Allah'ım. İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı' diye yazdı. Şahsın bu paylaşımı sosyal medyada tepkiyle karşılandı.​

30851641-0C28-4B49-8706-51F33DAB160C.jpeg

Nefret insanın içine doğarken girmez sonradan ya öğrenir ebeveynlerinden yada çevresinden insanın doğasında var bu

Ben de büşra hanım gibi aileme karşı dilinize tahammülüm kalmadı lütfen türkçe konuşun diyebiliyorum. Size deee dilinize deee diye de söylenebiliyorum. Normal.

Kendi ana babasina soylensin eyvallah. Ama bir topluma bir dile bir ırka bu hakareti yapamaz. Bir kürt olarak kabul etmiyorum. Derhal ozur dilemeli.

ben kurtleri severim hic bir sorunum yok ama banada birisi kurtce konusunca garip geliyor yani turkce bildigin halde kurtce konusuyorsan kendini tatmis etmek icin konusuyorsun gibi oluyor. turklerin arasinda ingilizce kelimeler eden tipler gibi yani. En samimi arkadaslarimdan birisi de kürt ama hic kurtce konusmadi yanimda. Konuya gelirsek mardinde birisinin kürtçe konusmasi cok normal bu kiz mal.

Kendi ana babasina soylensin eyvallah. Ama bir topluma bir dile bir ırka bu hakareti yapamaz. Bir kürt olarak kabul etmiyorum. Derhal ozur dilemeli.

İyi de kız da gidip milli eğitim bakanlığına yazı yazmamış. Öğrencilere gidip çemkirmemiş. Kendi özel kullandığı twitter hesabında hissini yazmış. Yanlış ifade etmiş olabilir ama büyütülecek bir şey yok. Benim fikrim tabi. Belki ben umursamaz olduğumdandır. Kim bilir.

Anlamayınca oluyor öyle..

İnsan toprak altına düşünce eşit oluyor herkes kemik yığını dinler diller ırklar hepsi çöp

Geri