Günlük O Fotoğrafın Hikayesi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Belki daha once paylasmis olabilirim, dunki yedigimi unutuyorum cunki.Yine de paylasmak istiyorum, cunki gunumuzde bu tur incelikler yok artik. Bu tur ince detaylar kulturun guzelligini yansitir.

Birinci fotograf, 3 yil once gittigim Arcendeki eskiye donuk olan bir festivalden kare.Aslinda orjinali video. Efendimizin "bir elin verdigini diger el duymasin" sozu'nun canli hali. Eskiden dilencileri rencide etmemek icin kapilarda oyuklar oluyormus. Bu oyuklardan yiyecek ya da para verirlermis.

Ekli dosyayı görüntüle 69139

Ikinci fotografta ise, kapi tokmaklarini goruyorsunuz. Ikisinin farkli olmasinin sebebi farkli ses cikariyor olmasi. Sert olan ses erkek, ciliz ses ise kadin misafirmis. Bu sekilde ev sahibi ile misafir aralarinda iletisim kuruyor.
Dahasi var, el figurlu tokmaklar ev halkinin medeni durumunu gosteriyormus, yuzuk varsa evdeki herkes evli, yuzuksuz bekarimiz var demekmis. Tokmaga ip baglamak evde yokum demekmis. .)

Ekli dosyayı görüntüle 69140
Bu Osmanlı da mevcuttu.
Kapılarda iki tokmak vardı.

• Beğen
Tepkiler: W
Respect'lik hatta +rep lik konu.

Fotograflari ceken Ara Guler isminde bir fotografci. Aslinda bir baraj acilisi icin gittigi yerde yolu kaybeder ve Aydin'in Geyre beldesine tesadufen girer. Insanlarin tarihi yapilarla ic ice yasadigini gorunce sasirir. Kahvehanede tarihi eserlerin masa yapilmasi, evlerin direklerinin tarihi sutunlardan olusmasi, lahitler içerisinde kadınların uzum sirasi suzdugunu gorur. Cektigi fotograflari istanbula gelince biraz arastirir, ama hicbir bilgi bulamayinca cektigi fotograflari time dergisine gonderir ve bu sekilde dunyanin haberi olur. Iste o fotograflar.

Ara Gulerin diger unlu fotograflarinin linki ;

aragazete.jpgAFRODISIAS_004.jpg

AFRODISIAS_198.jpg

AFRODISIAS_123.jpgAFRODISIAS_021.jpgAFRODISIAS_121.jpg

Isvecli fotografci Guillaume Berggren tarafindan cekilmis. Kendisine ait bir cok fotografi bulabilirsiniz nette hepsini paylasmaya usendim.

Dunyayi gezmeyi amacliyorken, sirf merak icin istanbulda gemide iner. Ve inis o inis 40 yilini Turkiyede gecirir. Yanlis hatirlamiyorsam ölüm yeri de Istanbul.

Istanbuldan bir kare 1875, o usttekiler napio oyle ya;

Screenshot_20230129_204307_Samsung Internet.jpg

İstanbul kendine aşık etmiş demek ki
o üstteki havada uçuyor gibi

• Beğen
Ispanyol sitesinde denk geldim kafa heykeline, Kutahyada bulundugunu gorunce gorseli arattirdim google'da Turk haberlerinde cikmadigini sanip tam bir hayal kirikligi yasarken linkteki haberi buldum.

Tasi topragi altin memleketin gercekten topragindan tanri fiskiriyor adeta.

kutahya-da-heyecanlandiran-bulus-buyuk-bir-15513067_7596_m.jpg
antik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-12-15512691_o.jpgScreenshot_20230203_110539_Instagram.jpgantik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-4-15512691_o.jpgantik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-15512691_o.jpgantik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-10-15512691_o.jpg

Ekli dosyalar

• antik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-12-15512691_o.jpg
    antik-kentteki-kazilarda-eros-dionysos-ve-her-12-15512691_o.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 2
İnsanlıgın-Bittigi-Yerde-Acının-Karanlıgı-Baslar-6.jpg

Stefan Passe tarafından cekilmis ve National Geographic’in 1913’teki sayısında basılmıs.

mahkumlara bu tur cezalar veriliyormus, 1 ya da birkac hafta kutunun icersinde tutulurken sucun buyuklugune gore suresi artiyormus.

1993 yilinda Michael Jackson Tr'ye geliyor konser icin buraya kadar her sey normal

Screenshot_20230401_213721_Twitter.jpg

Normal olmayan sey universite ogrencisi Cahide'nin bilet bulamayip intihar etmesi 90lar da az manyak degilmis ha.

Screenshot_20230401_213548_Chrome.jpg
Kurtarma ekibi de her bir yandan tutmus massallah :d

Donemin basbakani Tansu Cilleri mayosuyla ceken paparazzi kisa sure sonra olayi tatliya baglamak icin orkide hediye etmis Tansu Cillere. Fakat 2 sene sonra esrarengiz bir sekilde silahli saldiriya ugramis. Akibetini bilmiyorum bir haber bulamadim..
E1SU9OxXMAEmiBq.jpg

Son düzenleme:
Bu fotograf 1978'de cekilmis. Ceken kisiye gore ikonik bir resim, Hollandadaki calisma sartlarinin kotulugu, Turk kadinlarinin ilk protestosu ilk bas kaldirmasini temsil ediyor.
Donemin Turk kadinlari gelir gelmez kotu sartlarda Almeloda tavuk fabrikasinda işe basliyor, haftalik mesai saati 80 buluyor, ve sicak tavuklara dokunmaktan elleri yipraniyor, paralarini da dogru duzgun alamadiklari icin protesto ediyorlar. Nihayetinde haklarini aliyorlar elbet.

Screenshot_20230402_182151_Chrome.jpg

Versay sarayinda gezerken dikkatimi cekmisti ama hakkinda bilgi bulamamistim. Sarayin icinde yuzlerce tablo vardi, ama benim en cok ilgimi ceken kiyida kosedeki osmanli tipli kisi idi. Meger bu kisi Paris elcisi Halet efendi imis. Halet efendi hakkinda biraz arastirma yaptim bildigin sadist cikti. Isyana yardim ettigi gerekcesiyle suikaste kurban gitmis. O kadar zulum etmiski halka, kin ve ofkelerini olumundan sonra bile kusmuslar. Kesik basini topraktan cikarip yuksek bi yerden denize firlatmislar.
Neyse asil mevzu bu iki tablo ;

Screenshot_20230406_220031_Chrome.jpg

Jacques_Louis_David-Serment_de_l'armée_fait_à_l'Empereur_après_la_distribution_des_aigles,_5_d...jpg

Hani nerede derseniz ? Iste burada kikibuuu .p alin bu bilgiyi ne yaparsaniz yapin.

Screenshot_20230406_220136_Google.jpg

Screenshot_20230406_220054_Gallery.jpg

Koronalar ölmez sekil degistirir.
Donemin İspanyol gribi sebebiyle 17 milyon insan ölüyor, maske takmayan hapse atiliyor. Tarih tekerrurden ibaret diyebilir miyiz ? Cok tanidik degil mi bu caresizlik..

1918

Regio-SPaanse-Griep-2-Wear-a-mask-or-go-to-jail.jpg

REGIO-Spaanse-Griep-1-MIlitair-hosptiaal.jpeg

Koronalar ölmez sekil degistirir.
Donemin ispanyon gribi sebebiyle 17 milyon insan ölüyor, maske takmayan hapse atiliyor. Tarih tekerrurden ibaret diyebilir miyiz ? Cok tanidik degil mi bu caresizlik..

1918

Ekli dosyayı görüntüle 79170

Ekli dosyayı görüntüle 79171

Bir vakit Turk siyaseti ile ilgili bir kitap okumustum.Ulkemizdeki siyaset icin "Ispanyol hastaligi" tesbihi vardi.Cok onemsemeden gecmistim bu paragrafi.Sizin bu mesajinizdan sonra,muhtevasi hakkin da bilgi sahibi oldum.Dediginiz gibi,sadece sekil degistiriyor...

• Beğen
Geri