Günlük O Fotoğrafın Hikayesi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
16. Yuzyilda avrupada veba hastalarini tedavi etmek icin tasarlanmis maskeler. Kokusu o kadar berbatmis ki burun kismina cicek kokulu bir bez koyuyorlarmis.

b438d7521e6.jpeg

Bu sayfayi seviyorum.

• Beğen
Tepkiler: W
EAWGvmLXUAAKE7o

Amasya, Merzifon Anadolu Kolejinde sağır ve konuşma güçlüğü çeken öğrenciler ayna karşısında eğitim yapıyor. -1910

DfUydfBWsAATsI7

Ortodoks Karamanlılar, mübadelede Yunanistan'a gönderilince, atalarının mezarındaki kemiklerini de götürmüşler.
"Gerçi Rum isek de Rumca bilmez Türkçe söyleriz
Ne Türkçe yazar okuruz ne de Rumca söyleriz
Öyle bir mahludi tarikatimiz vardır
Hurufumuz Yonanice Türkçe meram eyleriz"

Kaynak ; Alaaddin Kurt

Kayseri İncesu'da Karamanlılardan kalan bir evin kapısındaki yazı: MAΣAΛAΧ (Maşallah)

DfUy1NWXkAEqSHX

son iki postun fotoğrafları ne yazık ki görünmüyor W. resimag'den upload edince altta küçük bir "5 dakika sonra siinecek." uyarısı var gözden kaçan, galiba o yüzden.

• Beğen
Uyari icin tesk ederim, bilmiyordum ben de neden benim paylastiklarim gorunmuyor cogu zman diyordum :D

aynısı başıma gelince fark etmiştim ben de, mecburen farklı alternatiflere yöneldim :D bu arada biraz inceleme fırsatım oldu, çok güzel düşünmüşsün bu konuyu. takip edeceğim.

• Beğen
ben takip ediyordum zaten kendime dair bir şey bile paylaşmıştım
keltoş çocuk halim vardı benim bu sayfada dur bi bakim hala duruyor mu kldsaj

• Beğen
siler miyim canım bakacağım duruyor mu diye :*

• Beğen
Foto gitmiş biliyor musun :/

72092512_10158282196436988_4519542511613509632_n.jpg

Horst Faas tarafından 19 Mart 1964’de çekilen bu fotoğraf, kendisine 1965’de Pulitzer kazandırmış. Vietnamlı bir çiftçi, ölü çocuğunun bedenini, onun ölümünden sorumlu olan Güney Vietnam askerlerine gösterirken…

Fotograf 1900lu yılların başında, Kongo’da, bir din adamı tarafından gizlice çekildi. Fotoğraftaki adam, kendisi gibi köle olan ve yeterince kauçuk toplayamadığı için cezalandırılan 5 yaşındaki kızının kesilen sol eli ve sağ ayağına bakıyor.

Bu fotoğraf, yaklaşık 23 yıl süren Kral Leopold işkencesini belki de en net anlatan fotoğraf karesi. Yaklaşık 5 milyon insanın ölümünden, 10 milyon insanın da sakat kalmasından sorumlu olan Leopold, arkasında sömürülmüş ve katledilmiş bir toplum ve yok olmaya yakın bir fil nüfusu bırakmıştır.

Söz konusu şirket sayesinde de kendisine dev bir kanlı servet sağlamıştır.

Alinti

RRc4Fs.jpg

Bu fotografin hikayesi huzunlu, soylu bir ailenin kizi olan Blanche Monnier sevdigi adamla evlenmek ister, annesi buna kesinlikle karsi cikar, kiz evden gitmekle tehdit ettiginde anne bunu cati katina kitler ve donemin en korkunc olayina imza atar. Aile bireyleri kizin kaybolduga herkesi ikna etmis. Bir gun imzasiz bir mektup gidiyor polise, mektupta neredeyse acliktan olecek, 25 yildir kendi pisliginin icinde curumus coplukte yasayan Paris yuksek sosyetesinde biri olan bu kadini ihbar etmek istedigi yaziyor. Polis inanmasa da gidip baskin yapti, gordukleri karsisinda sok geciren polis 25 kiloluk kadini hastaneye kaldirdi. Zamanla akli dengesini yitirmis, ve hic iyilesemeden vefat etti.

Fotograf aci bir ask hikayesi…

7b736f439dd9da30af4292a4db36b093f67311a2r1-466-658v2_hq.jpg

Blanche_Monnier%2C_1901.jpg

Son düzenleme:
Foto'da gordugunuz yesilli gomlekli ogretmenin yanindaki kara kiz benim, saclarimi babam taramisti fenerbahce taragini islayip :T: hayal mayal hatirliyorum o donem dayim ilk kanserine yakalanmisti ( sonradan 2 kez daha atlatti) ve okul fotografcisi o idi. Ceken o oldugu icin nasil gururlanmisim :D bu da boyle bir animdir ....

nTbfB6.jpg

Son düzenleme:
Foto'da gordugunuz yesilli gomlekli ogretmenin yanindaki kara kiz benim, saclarimi babam taramisti fenerbahce taragini islayip :T: hayal mayal hatirliyorum o donem dayim ilk kanserine yakalanmisti ( sonradan 2 kez daha atlatti) ve okul fotografcisi o idi. Ceken o oldugu icin nasil gururlanmisim :D bu da boyle bir animdir ....

nTbfB6.jpg
O gömleğin neresi yeşilli? Ayrıca küçükken tattlıymışsın :p Gülümseyişine gurban

• Beğen
Ayy tam böyle yanakları avuçlanası bir şeymişsinn

• Beğen
Zeytin gözlü W.

• Beğen
Geri