Tarif Nurca Yemek Köşesi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
5 Adımda Nurca Sufle Tarifi:
20200811_215341.jpg
4-5 kişilik (Daha az yapacaksanız söylediğim her malzemeyi azaltarak gidebilirsiniz)
1.Adım 1 kaşık Kakao
2.Adım 2 yumurta
3.Adım 3 kaşık şeker
4.Adım 4 kaşık un
5.Adım 5 kaşık süt
(hepsini çırpıyoruz)
her adım 5'e doğru gidiyor ve kıvamı tam oluyor mükemmel:)

2 kaşık tereyağ eritiyoruz içine bitter çikolata atıyoruz 1 kare çok yoğun sevmiyorsanız yarım sütlü yarım bitter atabilirsiniz eriyen yağa çikolatayı atıyoruz ve ocaktan alıyoruz o kendi kendine eriyor;)

Daha sonra karışımın içine eriyen çikolatayıda atıp çırpıyoruz ve tereyağı sürdüğümüz sufle tabağına harcımızı boşaltıyoruz 190 derece ısıttığımız fırında 8 dk pişirirseniz rafadan 10 dk pişirirseniz biraz daha akışkanlığı az olur zevkinize göre:)
.20200811_215941.jpg

20201027_201903.jpg
20201027_202045.jpg
Bu kez tencerede sufleeeeeeeeeeeeeeeeeeee:=)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket sütlü çikolata(isteğe göre bitter)

Ekli dosyalar

• 20201027_202200.jpg
    20201027_202200.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 2
Sufle aşkımmmm seni çok seviyorum sjskskg
Ellerine sağlık yosun :/

Bu kizin bir de yemek sayfasi varmis :(( Allam sana geliyorum, cok guzel gozukuyorlar.
Lahmacun ve pideyi biz de denedik, hos oldu. Ama biraz ugrastiriyor, ben ugrastirmayan yemek seviyorum :D

Baligi da buraya koysaydin ya Yosun, siradan gibi olan tariflerini de ilistir.
Yapan var yapamayan var, lazim olur .p

Bu kizin bir de yemek sayfasi varmis :(( Allam sana geliyorum, cok guzel gozukuyorlar.
Lahmacun ve pideyi biz de denedik, hos oldu. Ama biraz ugrastiriyor, ben ugrastirmayan yemek seviyorum :D

Baligi da buraya koysaydin ya Yosun, siradan gibi olan tariflerini de ilistir.
Yapan var yapamayan var, lazim olur .p
Tamam shinicim olur onu da koyarım bugün hamsi tava yaptım haftada 2 kwz balık yiyorum bugün iri mezgit almaya gittim balık pazarına ama sağolsun artık tanıyorlar beni en iyisi hangisi ise o gün onu veriyorlar:) hamsi güzeldi...

Tamam shinicim olur onu da koyarım bugün hamsi tava yaptım haftada 2 kwz balık yiyorum bugün iri mezgit almaya gittim balık pazarına ama sağolsun artık tanıyorlar beni en iyisi hangisi ise o gün onu veriyorlar:) hamsi güzeldi...
Hamsi diyince, gozlerim yaslaniyor artik :(
Benim yerime de yiyin bol bol, hamsinin kiymetini bilemeyenler utansin :(

20201022_200628.jpg
Fırında Çupra
Çuprayı zeytinyağı sarımsak tuz ve çok az karabiber ile güzelce sosluyoruz pişireceğimiz tepsiye zemine soğan döşüyoruz üstüne balığı yerleştiriyoruz yanlarına patates biber ve domates ve bir kaç diş sarımsak ilave ediyoruz. Daha sonra üstüne yine sostan gezdiriyoruz zevke gore balığa kırmızü toz biber de ilave edebilirsiniz.
Önceden açtığımız 180 derece ve fanlı bir şekilde 30 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Nurca Yemek Köşesi > Refika'nın Mutfağı

Youtube Nurca Yemek Köşesi yazdım çıkmadı.... .

Geri