eskiden diktalık yoktu da şimdi diktalık yapmaya gücü olacak deniyor eee 60 ve 80 darbe anayasalarıyla senelerce yaşadık asker istediği zaman darbe yapabileceği bir sistem vardı niye diktatörlükten bahsetmiyordu kimse hatta yakın dönemimizde darbe girişimi izledik mevcut düzende yani bunlar olurken mevcut sistem dikatörlüğü yaşatmadı da başkanlık gelince mi diktatörlük olacak Atatürk öldükten sonra kaç sene kaç sene tek partili ve ve tek lider olarak yönetildi bu Ülke onların hiç biri diktatörlük değildi ama başkanlık sitemiyle gelecek sadece diktatörlük o zamanın şartları öyleydi diyerek geçecek miyiz yani geçiyorsak bugünün şartları da bu arkadaş der birileri
Diyorum ya : Şimdiki sistemin aksaklıkları biliyoruz... bunu düzeltmeye yeltenelim diyom...
Ama getirilecek sistem ne kadar "scheisse" olacağı şimdiden kestiremeyiz...
Daha iyi olacağına dair rakamlarla önümüze de koyamıyorlar...
Sürekli bir dır dır dır var...
Bir bilinmezliğe doğru insan gider mi hiç ?
Dikatörlük felan deniliyor... ben o kadar ileri gitmiyorum...
Ama gidenler de şunu ima ediyorlar: bilinmezliğe doğru ilerleyenler, güçlü liderliğine güvenen halklar sonunda Nazi Almanyasıyla taçlanıyor...
" Bunu istemiyoruz..." diyorlar. Eh bundan haklı değiller mi yani ?
E bu insanlarında korkularını nasıl giderilecektir ? Hiç...
Yani walla pes....
İşte bu
Hadi AOG
Varsa ver cevabını
Bekliyorum.
Ama vicdanınızı bi tarafa bırakmadan.
Çok yüksek vicdanlı birisiyim Alaturka, bilirsin beni...
Bu dikkat çekici! Türkiye cumhuriyeti vatandaşı mısın?
Uzaylıyım, Türkiye masası Şefim...
Ayrıca şuan yaşayan biri olsa da sorsak Atatürkten sonra çok partili döneme kadar yaşayan insanların kaçı o dönemi iyi anlatırdı acaba yada sizler o dönemi yaşasaydınız bu döneme diktatörlük der miydiniz çok merak içerisindeyim sonrasında 60 darbesinden sonra Cumhurbaşkanı seçerken Ali Fuat Başgil gibi adamlar adaylıktan nasıl çekilmiştir bu dönemlere diktatörlük nasıl demeyiz de şimdi Cumhurbaşkanı tek adam çok güç kazanıp onu yapar bunu yapar varsayımlarıyla nolur hayır deyin diye fikir yürütülüyor
Her Evet diyene nasıl olur da bu kadar saygısızlık yapılıyor birilerine mahalle baskısı bilmem ne yapıyor diyorlar ama evet diyenleri de kendileri link girişime girişiyor aynı kafa ya niye farklı düşünceleri bu kadar tartışıyoruz birisi gider evet der biri çıkar hayır der bu kadar basit ya
Hayırlı mı olacak şer mi olacak bunu bilemeyiz ama kaos her düzende vardır merak etmeyin bu sistem kalırsa da olacak sistem değişirse de olacak bu saldırılar kaos ortamı merek etmeyin binlerce yıldır bu bölgede bu kaos bitmiyor yaşadığım sürece de biteceğini sanmıyorum ama bunun bizim sistemimizle bir alakası yok hamlelere karşı hamleler olur eğer barış ortamı istiyorsanız kan dökülmeden şehitlerimiz olmadan bu bölgenin refah içinde yaşayacağını düşünüyorsanız fazla hayal görüyorsunuz derim hepimizin umudu o hepimizin istediği o ama olmayacak ben inanmıyorum
Atatürk kompleksinde bir türlükurtulamadınız...
Başınız sıkışınca Atatürk, İsmet İnönü...
Yaw kendi fikirlerinizi savunun...
Halka bu nasıl yararı olacak... bunu söyleyin....
Sürekli karşı olanların tezlerini cürütme gayretisi içindesiniz.
Söyleyecek birşeyiniz kalmıyınca : Ama Atatük veya İsmet inönü diyorsunuz...
Bu insanlar bizlerin ortak tarihimizdir... ne fazlası nede azı...
Sevmiyom desende yinede senin ve benim, bizim değerlerdir...
Sadece düşünceni söyle... Artık düşün bu Atatürkün/ İnönünün yakasından...
Başkanlık sistemini tartışmak için seçtiğiniz başlığa hayranlığımı dile getiriyor, keyifli forumlar diliyorum.
İyi eğlenceler...
to be continue...
Abi adam sevgili vatandaşlarım demiş
parlementör havası sezdim. Kılıçdaroğlu olmasın sakın bu
No comment...