Nolur Başkanlık Sisteme Hayır Diyelim...

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Abi bi liran varmı valla dolmuşa bincem
Olmaz mı ? yanında bi kömür ve makarna da istermisin ?

nolur nolur nolur lupponu bana ver
İzmirlileri sokakta bekliyorum...

Bu memleketin muhafazakar milliyetçi
vatanseverleri tek yürek,
Bütün dünya üzerimize gelse
nafile,
Güçlü lider
Güçlü hükümet
Güçlü Türkiye
Sağlam irade
Yıkılamaz kale
Mazlum coğrafyaların umudu
Efsane Türk devleti, istikrar be güvenin
teminatı Türkiye Cumhuriyeti ilelebet
yaşatacak, uyuyan dev uyandı
Türkiye Cumhuriyetinin yükselişini
Allahtan başka kimse engelleyemez,
Çekilin ayak altından!
Cemal parazit yapma

Neden hayır diyelim?
Araştır kardeşim araştır.

Erken seçim kararı alınamayacak. Meclis’in beşte üçü bu kararı verebilecek. Seçim kararı verildiğinde “Tek Adam” seçimi de birlikte yapılacak. Tek Adam istemediği sürece ülkeyi seçime götürmek mümkün olmayacak.Meclis’teki milletvekillerinin Tek Adam’ı denetlemesi mümkün olmayacak. Güven oylaması kalkacak ve Meclis’e karşı sorumlu bir hükümet oluşmayacak. Milletvekilleri gensoru veremeyecek ve sözlü soru sormaları ortadan kalkacak. Tek Adam’a soru bile sorulamayacak ve sorulara yardımcıları ve bakanları muhatap olacak.Tek Adam, üst kademe kamu görevlilerini atayabilecek, görevlerine son verebilecek, atamalara ilişkin esaslar yine tek adamın çıkaracağı kararname ile belirlenecek. Tüm bürokrasi sadece Tek Adam’a karşı sorumlu olacak.Tek Adam, tüm bakanları ve yardımcılarını kendisi belirleyecek. Örneğin Tek Adam oğlunu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilir. Makamının geçici/sürekli boşalması halinde yerine gelen kişi cumhurbaşkanın tüm yetkilerini kullanabilecek. Bu yetkiler ile seçim olmaksızın başkanlık babadan oğula devredilebilecek.Bu yasa geçtikten sonra milletvekili sayısı 600’e çıkacak. Ama bu 600 kişiyi “Tek Adam” seçecek. Yasadan sonra milletvekillerinin esas işlevi düzenli olarak “maaşlarını” almak olacak.

Tek Adam, partisinin başında yer alabilecek. Yani “cumhurbaşkanı” partili olacak, partisinin genel başkanı olabilecek. “Tarafsız” ve “bağımsız” olmayacak.Anayasa değişikliği ile bildiğimiz parlamenter sistem ortadan kalkıyor. Başbakan ve Bakanlar Kurulu ortadan kaldırılıyor.

Yasama organı olarak Meclis’in ana işlevlerinden biri olan yürütmeyi dengeleme ve denetleme imkanı tamamen ortadan kaldırılıyor. Devlet organlarının kanunla düzenlenmesi kuralının terk edilmesi gibi birçok alanda Meclis’in yasa yapma yetkisi elinden alınıyor.

Tek bir kişiye, oylarımızla seçtiğimiz Meclis’i feshetme, ülkeyi sürekli olağanüstü halle, kanun hükmünde kararname ile yönetme yetkisi veriliyor.

Baskanliğia HAYIR
Çok teşekkür ederim...

mevcut eksikliklerini biliyoruz, düzeltebiliriz.
Hükümet niye düzeltmeye yaklaşmıyor bunu sormak lazım.

Süper, işe yarıyor demek...

böyle durumlar herzaman iktidara yarar...
Kararsız mısın... o zaman herzaman iktidarın tersini yapmak zorundasın... çünkü onlar küplerini doldurma peşindeler...

Cengiz Holdinge veren tavizler ortada...

Sen Bozkurtlusun, Onlar soğuk mevsim hayvanları... seni soğutmanın imkanı yok...
kanında bozkurtun kanı var... :)

Süper...

Benim yorumu niye alıntı yapmadın ihtiyar
Tmm şimdi oldu:)

ben evet diyorum. reis dusunmus tasinmis, bize de evet demek duser. beni kararimdan vazgeciremezsin aog.

Pes etmek yok... :)

Kararını vermişsin yapacak birşey yok... yolun açık olsun... ama umduğunu bulamayınca hüsrana uğrama... :)

Demokratik araçları güçlendirmek gerekiyor ki darbeler olmasın.
Halk siyasette daha aktif rol alması lazım. Bizde başımız sıkışında halka gidiliyor.
Yoksa o kadar yağma, yolsuzluklar var ama halka soran var mı " biz bu yeşil alana bir residans dikeceğiz " diye...
Demokratik unsurları güçlendirmek lazım... bu reformları yapılmadıkça başkanlık sisteminde de bu aksaklıklar yaşanacak ve kestiremediğimiz aksaklıkları dahil.

O nun için hayır kampanyasını başlatım...
Rıdvan Dilmen diyor ya ben başlatım... resmen yalan... :)

olur..

ama "evetçiler" öyle mi yapıyor... durup izliyorlar mı ?
Televizyonlara bir sürü paralar akıyor sadece bu konuları işlensin diye...
Sen ne biliyon... :)
Yani şuanki sistemin demokrasi için yetersiz olduğunu halkın yeterince rol almadığını söylüyorsun evet bizde aynısını düşünüp sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz, darbelerin hep o zamanki muhalefetlerle işbirliği içinde yapıldığıda bir gerçek. Ülkesindeki seçmenlerin yarısından fazlasını kapatmaya çalışan ve buna olanak veren hukuksuz yasalarımızda vardı. Zırt pırt parti kapatılıyordu Cumhuriyet ülkesinde. Rıdvan kendisimi söyledi başkasımı söylettirdi buda pek umrumda değil çünkü hayır diyen insanlara omu söyletti bumu söyletti diye bakmaktan ziyade hayır diyebilir bu onun en temel hakkıdır diye bakarım.
Halka sorulmadan yapılan bir şey yok ortada millet iradesini kullanarak karar verecek yine. Sistemle birlikte artık komik duruma düşen muhalefet parti başkanlarıda değişirde insanların alternatifi artar diyede ümit ediyorum.

Kısaca özetlersek, “cumhurbaşkanlığı sistemi” diye sunulan Anayasa değişikliği teklifinin asıl hedefi dünyadaki örneklere benzer bir “başkanlık sistemi” kurmak değil kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıp “kuvvetler birliği” sistemi kurarak tüm yetkiyi “Tek adam”a devretmektir. Yasama ve yürütme kuvvetlerini “Tek Adam’da birleştirmektir.

Sizin çocuklar çalıyor, bizim çocuklar ölüyor.
Tek adamın iktidar hırsıyla içeride ve dışarıda her gün yoksul çocukları ölüyor.
Başkanlık sistemiyle savaş politikaları katmerleşecek!

Yalvarır gibi , dizlerinin üstüne çökmüş , ellerini çenesinin altında birleştirip ağlamaklı bakar gibi çok dokunaklı acıklı.. Ne biçim başlık ne duygusal propaganda

AOG ben Cumhuriyet kurulduğundan beri bakıyorum hükümetlere hiç bir zaman gerçek anlamda bir şeylerin iyi olarak değiştirildiğini düzeltildiğini hiç görmedim mevcut hükümet değil sadece olay ne girişimle oldu ne üretimler düşünüldü hep engellendi içerden veya dışardan o kadar süre boyunca hep bir gerileme hep bir düşüş oldu şu dönem çok iyiydi diyebileceğimiz bir tarih yok yani neden hiç sistem sorgulanmadı ben bunu da anlayamıyorum hani çok güzel bir sistem olsa ve sürekli geliştirilen bir sistem olsa derdim ki ne gerek var ama ben görmedim sen gördüysen şu dönemde ekonomi çok iyiydi refah çok iyiydi diyebileceğin bir dönem varsa anlatabilirsin bana ben öğrenmeye açık biriyim

Türkiye'de ki özel şirketlerin ( Türkcell, Vodafone vs vs ) kamuya olan borçları 3,53 tl de sabitlenmiş. Yani dolar ne kadar yükselirse yükselsin adamlar borçlarını 3,53den ödeyecekler.
Aklıma hemen hacca gideceklere kuru 3,60 tl den sabitleyen diyanet geldi .. Sonra bizim milletin algılama seviyesini düşündüm .. Sonra kendi kendime güldüm "aman be padişahım çohh yaşaa" deyip üzerinde durmadım ..

Sevmediginiz insanlar PKK dan daha tehlikeli ve acimasiz ise size hak veririm.

Hayir ve Evet propagandasini yapanlari karsilastirdim. Parlementer sistemin simdiye kadar Ülkemize neler getirdigini ve neler götürdügünü de karsilastirdim. Örnegin,15 temmuz gecesi, onlarca askeri darbe, dersim, sivas olaylari, Ecevit Sezer kavgasi ve sonuclari vesaire. kararimi verdim.
Baskanin kim olacagi önemli degil. Halkin baskan olarak kimi sececegi önemli. Herkes sectigi insan tarafindan yönetilmek ister. Trump karsitlari ülkede isyan cikarmis. Hilary kazansaydi, bu sefer Hilary karsitlar yakip yikacakti. Yani halkin tamamina ulasan hicbir lider olmadi, olmayacakta. Hep birileri karsi cikacak.
Eger Yüce Atatürk Egemenligi kayitsiz sartsiz millete verdi ise, herkes susacak, sandiklar konusacak.

Ama şimdi Tayyip bey Başkan olursa herkes daha fakir olacak. Astımlı olan insanların Ne günahısı var, hep daha çok kömür dağıtacak heryer kömür kokacak. Üff. Kapalı başlar heryerde zaten laikliğe aykırı. Demokrasi için hayır

Yani şuanki sistemin demokrasi için yetersiz olduğunu halkın yeterince rol almadığını söylüyorsun evet bizde aynısını düşünüp sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz, darbelerin hep o zamanki muhalefetlerle işbirliği içinde yapıldığıda bir gerçek. Ülkesindeki seçmenlerin yarısından fazlasını kapatmaya çalışan ve buna olanak veren hukuksuz yasalarımızda vardı. Zırt pırt parti kapatılıyordu Cumhuriyet ülkesinde. Rıdvan kendisimi söyledi başkasımı söylettirdi buda pek umrumda değil çünkü hayır diyen insanlara omu söyletti bumu söyletti diye bakmaktan ziyade hayır diyebilir bu onun en temel hakkıdır diye bakarım.
Halka sorulmadan yapılan bir şey yok ortada millet iradesini kullanarak karar verecek yine. Sistemle birlikte artık komik duruma düşen muhalefet parti başkanlarıda değişirde insanların alternatifi artar diyede ümit ediyorum.

Argümanların sanki muhalefeteki partinin söylemleri...
Yaw iktidarda olan sizsiniz...
demkrsinin genişletecek yasaları değiştirmede kim sizi engeliyor.
Seçim yasasını değiştirmek kim sizi engeliyor...
özgürlüklerin önünü açmak kim sizi engeler...
terörün bitirmesinde kim sizi engeller...

Darbe girişiminde görüldüğü gibi hiç kimse bunu onaylamadı. Muhalefet bile sokaklardaydı... yani demogoji yapmayalım lütfen...

Samimi bir çözüm aranıyorsa elbette arkanızda olacağız...

yoksa sistemin değiştirilmesi elde tutlur bir gerekçe sunamıyorsunuz.

Argümanların sanki muhalefeteki partinin söylemleri...
Yaw iktidarda olan sizsiniz...
demkrsinin genişletecek yasaları değiştirmede kim sizi engeliyor.
Seçim yasasını değiştirmek kim sizi engeliyor...
özgürlüklerin önünü açmak kim sizi engeler...
terörün bitirmesinde kim sizi engeller...

Darbe girişiminde görüldüğü gibi hiç kimse bunu onaylamadı. Muhalefet bile sokaklardaydı... yani demogoji yapmayalım lütfen...

Samimi bir çözüm aranıyorsa elbette arkanızda olacağız...

yoksa sistemin değiştirilmesi elde tutlur bir gerekçe sunamıyorsunuz.

Muhalafet engelledi, çözüm süreciyle vay efendim ak parti terörle ve terör partisiyle hareket ediyor deyip deyip durdular şimdi hdp ile bir birlerini yalıyorlar. Iktidar çözüm sunacak işte halka halkta kararını verecek buna engel olmaya çalışıyorsun mesela oy vermeyin diyerek insanları etkilemeye çalışıyorsun. 15 temmuzda evet sokaklara döküldüler Allah razı olsun tabanından, genel başkanını nazla tuzla getirdiler yenikapıya (: Tribi kimeyse her girdiği seçimde halkın sillesini yiyen adamın.

Toplum bunu isterse senin ya da benim bir şey dememiz bir şey ifade etmiyor anladın mi?
Muhalefetin yapacağı şeyi niçin tek başıma yaparak kendimi yorayim hoş keşke kendimi sadece yorma ile kalsa...

Ben zaten Hayır oyu kullanacağım var olan sistemde ki çatlakların düzeltilebilir olduğunu düşünüyorum zaten.

bitli de aynısını yazmış resmen taklit etmiş gözüktüm ya

Çünkü gereksinimi anlatamadılar...
Çünkü Başkan Erdoğan olacak ve onu denetleyecek bir kurum olmayacak...
Çünkü yolsuzlukları ve usulsüzlükleri kimse sorgulayamayacak...
Çünkü ne getirecek ve ne götüreceğini şimdiden kestiremeyeceğiz...
Çünkü 100 yıl parlamenter sistemin aksaklarını biliyoruz. Başkanlık sistemi bilmiyoruz.

Parlamenter sistemin eksikliklerini gidereceğimiz yerine başka bir sistem dayatılması son derece aymazlıktır. Bu sistemi bir düzeltelim, olmuyorsa o zaman yeni arayışlara girelim.

Sevgili Vatandaşlarım bir sefer olsun duygularınızla değil, aklınızla karar vermenizi istiyorum.
Sürekli kandırılmış bir politikacının sözüne güvenerek ülkenin düzeniyle oynyamalım...
Sürekli mağduriyet üzerinde siyaset yapanın sonunda bizleri de mağdur edeceği aşikardır.

"Neden 'Hayır' demeliyiz?"i böyle anlatırsan, millet 'Evet' der tabi.

Muhalafet engelledi, çözüm süreciyle vay efendim ak parti terörle ve terör partisiyle hareket ediyor deyip deyip durdular şimdi hdp ile bir birlerini yalıyorlar. Iktidar çözüm sunacak işte halka halkta kararını verecek buna engel olmaya çalışıyorsun mesela oy vermeyin diyerek insanları etkilemeye çalışıyorsun. 15 temmuzda evet sokaklara döküldüler Allah razı olsun tabanından, genel başkanını nazla tuzla getirdiler yenikapıya (: Tribi kimeyse her girdiği seçimde halkın sillesini yiyen adamın.

Alala ala... aynı ülkede mi yaşıyoruz...
Olayları bu kadar farklı olması mümkün olamaz...

Hükümet HDP ile bir mutabakat açıkladılar. Cumhurbaşkanımız ben böyle mutabakatı tanımam dedi ve kılıçlar çekildi...
Burada muhalefet yok...

Muhalefet sadece pkk ile anlaşmayı tek başına yürütmeyin dedi, meclisle yürütelim dedi, yani hep beraber... AKP sırt çevirdi duvara tosladı... yani duvara tosladı sonucunda.

Ama ilgimi çekti yakın geçmişi nasıl bilmediğinizi...
Sanırım sizin aklınız yıkanmış gibi... AKP zırvalarla doldurulmuş sanırım.
Size sorsam AKPnin durumu "gül pembe" dersiniz herhalde.

Bizim saf insanlar varya, dağa çıkıyorlar, işidin kucağına oturuyorlar... onlara da beyinleri yıkanmış diyorduk hani... bizim buradakileride sanırım AKP zırvalarla dolduruluyor...
Ne dersin...

Alala ala... aynı ülkede mi yaşıyoruz...
Olayları bu kadar farklı olması mümkün olamaz...

Hükümet HDP ile bir mutabakat açıkladılar. Cumhurbaşkanımız ben böyle mutabakatı tanımam dedi ve kılıçlar çekildi...
Burada muhalefet yok...

Muhalefet sadece pkk ile anlaşmayı tek başına yürütmeyin dedi, meclisle yürütelim dedi, yani hep beraber... AKP sırt çevirdi duvara tosladı... yani duvara tosladı sonucunda.

Ama ilgimi çekti yakın geçmişi nasıl bilmediğinizi...
Sanırım sizin aklınız yıkanmış gibi... AKP zırvalarla doldurulmuş sanırım.
Size sorsam AKPnin durumu "gül pembe" dersiniz herhalde.

Bizim saf insanlar varya, dağa çıkıyorlar, işidin kucağına oturuyorlar... onlara da beyinleri yıkanmış diyorduk hani... bizim buradakileride sanırım AKP zırvalarla dolduruluyor...
Ne dersin...

Kardeşim böyle saça böyle tarak diyorum, böyle muhalefete böyle iktidar olur diyorum böyle kabileyetsiz muhalefet olursa kabileyetsiz bir iktidarın her defasında orada kalması normal diyorum anlayabiliyor musun ? Misal sen onca mantıklı argüman varken gelmiş efemdim nolursunuzzz hayır deyin diyorsun hah işte muhalefette tam olarak böyle ucuz konularla muhaliflik yapıyor yaptıkça iktidar aman la zaten bu avareler sittin sene seçilemezler diye baya relax davranıyorlar. Ya düşünebiliyor musun ? apo posteri altında resim çeken adamlar bu yasa değişikliğine vay efendim Atatürk silinmeye çalışıyor diye propaganda yapılıyor ve hurraa destekleniyor muhalefret yaptığını sanıyor. (Çünkü kimse dönüp demiyor ki ulan hıyar Atatürke en büyük ihaneti apo posteriyle resimçekerek onun ideolojisini savunan insanlarla işbirliği yapan sen yapıyorsun diyen yok.) Niye diyen yok çünkü mevzu ülkenin huzuru, yönetim şekli vs. değil ki . Mevzu aman dur akp'ye iteleyelim dur erdoğana iteleyelim falan. Ee bu millette yemiyor işte yahu yemiyor :) ne demişti Atatürk: Türk milleti zekidir demişti demi (:

Kardeşim böyle saça böyle tarak diyorum, böyle muhalefete böyle iktidar olur diyorum böyle kabileyetsiz muhalefet olursa kabileyetsiz bir iktidarın her defasında orada kalması normal diyorum anlayabiliyor musun ? Misal sen onca mantıklı argüman varken gelmiş efemdim nolursunuzzz hayır deyin diyorsun hah işte muhalefette tam olarak böyle ucuz konularla muhaliflik yapıyor yaptıkça iktidar aman la zaten bu avareler sittin sene seçilemezler diye baya relax davranıyorlar. Ya düşünebiliyor musun ? apo posteri altında resim çeken adamlar bu yasa değişikliğine vay efendim Atatürk silinmeye çalışıyor diye propaganda yapılıyor ve hurraa destekleniyor muhalefret yaptığını sanıyor. (Çünkü kimse dönüp demiyor ki ulan hıyar Atatürke en büyük ihaneti apo posteriyle resimçekerek onun ideolojisini savunan insanlarla işbirliği yapan sen yapıyorsun diyen yok.) Niye diyen yok çünkü mevzu ülkenin huzuru, yönetim şekli vs. değil ki . Mevzu aman dur akp'ye iteleyelim dur erdoğana iteleyelim falan. Ee bu millette yemiyor işte yahu yemiyor :) ne demişti Atatürk: Türk milleti zekidir demişti demi (:

Gerçekten hayrete düşürüyorsun beni...
Şimdi yazımı beğenmiyorsun... zaten muhalefette öyle yapıyor diyorsun...

Peh yani... iyisini sen yaz...
Burada başkanlığa "hayır" denildi de ben mi görmedim...
Doğrusunu sen yaz... biz de onaylayalım...

Seninkisi üzümü yemek değil ki... seninkisi " bu herif AKP ye karşı niye böyle tutum sergiliyor"...
AKP söylem dışı sizlere batıyor...
Alışmışsınız poh pohlanmaya...

Dollar fırlar suç Muhalefet...
Kömür ocağı patlar suç muhalefette... Sizde mantık farklı yürüyor...
Gidin başkasıyla kafa bulun... :) :)

Geri