Nolur Başkanlık Sisteme Hayır Diyelim...

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bu memleketin muhafazakar milliyetçi
vatanseverleri tek yürek,
Bütün dünya üzerimize gelse
nafile,
Güçlü lider
Güçlü hükümet
Güçlü Türkiye
Sağlam irade
Yıkılamaz kale
Mazlum coğrafyaların umudu
Efsane Türk devleti, istikrar be güvenin
teminatı Türkiye Cumhuriyeti ilelebet
yaşatacak, uyuyan dev uyandı
Türkiye Cumhuriyetinin yükselişini
Allahtan başka kimse engelleyemez,
Çekilin ayak altından!

lafa gel lafaaa. çekilinmiş ayak altından... kimi nereden kovduklarını sanıyolarsa artık

Erken seçim kararı alınamayacak. Meclis’in beşte üçü bu kararı verebilecek. Seçim kararı verildiğinde “Tek Adam” seçimi de birlikte yapılacak. Tek Adam istemediği sürece ülkeyi seçime götürmek mümkün olmayacak.Meclis’teki milletvekillerinin Tek Adam’ı denetlemesi mümkün olmayacak. Güven oylaması kalkacak ve Meclis’e karşı sorumlu bir hükümet oluşmayacak. Milletvekilleri gensoru veremeyecek ve sözlü soru sormaları ortadan kalkacak. Tek Adam’a soru bile sorulamayacak ve sorulara yardımcıları ve bakanları muhatap olacak.Tek Adam, üst kademe kamu görevlilerini atayabilecek, görevlerine son verebilecek, atamalara ilişkin esaslar yine tek adamın çıkaracağı kararname ile belirlenecek. Tüm bürokrasi sadece Tek Adam’a karşı sorumlu olacak.Tek Adam, tüm bakanları ve yardımcılarını kendisi belirleyecek. Örneğin Tek Adam oğlunu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilir. Makamının geçici/sürekli boşalması halinde yerine gelen kişi cumhurbaşkanın tüm yetkilerini kullanabilecek. Bu yetkiler ile seçim olmaksızın başkanlık babadan oğula devredilebilecek.Bu yasa geçtikten sonra milletvekili sayısı 600’e çıkacak. Ama bu 600 kişiyi “Tek Adam” seçecek. Yasadan sonra milletvekillerinin esas işlevi düzenli olarak “maaşlarını” almak olacak.

Tek Adam, partisinin başında yer alabilecek. Yani “cumhurbaşkanı” partili olacak, partisinin genel başkanı olabilecek. “Tarafsız” ve “bağımsız” olmayacak.Anayasa değişikliği ile bildiğimiz parlamenter sistem ortadan kalkıyor. Başbakan ve Bakanlar Kurulu ortadan kaldırılıyor.

Yasama organı olarak Meclis’in ana işlevlerinden biri olan yürütmeyi dengeleme ve denetleme imkanı tamamen ortadan kaldırılıyor. Devlet organlarının kanunla düzenlenmesi kuralının terk edilmesi gibi birçok alanda Meclis’in yasa yapma yetkisi elinden alınıyor.

Tek bir kişiye, oylarımızla seçtiğimiz Meclis’i feshetme, ülkeyi sürekli olağanüstü halle, kanun hükmünde kararname ile yönetme yetkisi veriliyor.

Baskanliğia HAYIR

Neden hayır diyelim?

Bu yüzden olabilir belki kardes.

PKK'dan referandumda 'hayır' çağrısı
KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Rıza Altun, 'Anayasa değişikliğine kesinlikle hayır oyu verilmeli' dedi.
103974.jpg

34223453_389.jpg

buna karsin,

ALPARSLAN TÜRKEŞ
Eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş, sistem değişikliğine ilişkin görüşlerine 1979 yılında yayımlanan "Temel Görüşler" adlı kitabında yer vermişti.

İşte kitabın o sayfası;

l_2740_1.jpg

Merhum liderler başkanlık sistemi için ne demişti

Türkeş, kitabın, "Güçlü İktidar Güçlü İrade, Tek Başkan Tek Meclis Sistemi" başlıklı bölümünde, şu ifadeleri kullanmıştı: "Milliyetçi Hareket, tek başkan, tek meclis sistemini savunur. Çağımız kuvvetli, adil ve hızlı icra çağıdır. Türk milleti, dünya imparatorlukları kurduğu devirlerde kuvvetli, adil ve hızlı icra sistemini uygulamıştır, kuvvetli ve hızlı icra, icra gücünün tek elde toplanmasıyla mümkündür. Bunun için tarih ve töremize uygun olarak başkanlık sistemini savunuyoruz. İcrayı, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık olarak ikiye bölemeyiz. Her konuda bütünleşmeci olduğumuza göre, icranın başında da bütünleşmeci olmalıyız. Türk tarih felsefesi ve tarihinde icra organı hiçbir zaman bölünmemiş, yani tek bir başkan tarafından yürütülmüştür. Milliyetçi Türkiye'de de demokratik milli cumhuriyet ilkesi içinde başkan, Türk milletinin yürütme organının tek başı olacaktır. Tek başkan sistemine uygun olarak yasama organı yönünden de tek meclis sistemini savunuyoruz. Avrupa krallık veya federal devlet rejimlerinin bir mirası olan senatonun, millet meclisi yanında yasama işlerini geciktirici bir hüviyet taşıması dolayısıyla kaldırılmasını istiyoruz."

MUHSİN YAZICIOĞLU
Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu da bir gazeteye verdiği röportajda cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduklarını bildirmişti.

l_3998.jpg

Yazıcıoğlu, sistem değişikliğine ilişkin, şunları kaydetmişti: "Parlamenter sisteme göre cumhurbaşkanının yetkileri çok fazla. Başkanlık sistemine göre yetkileri çok az. Bunu da yerli yerine oturtmak gerekiyor. Tercih yapılmalı. Başkanlık sistemi mi, parlamenter sistem mi? Biz başkanlık sistemini savunuyoruz."

Tarafini secme zamani.

Bu yüzden olabilir belki kardes.

34223453_389.jpg

buna karsin,

ALPARSLAN TÜRKEŞ

Eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş, sistem değişikliğine ilişkin görüşlerine 1979 yılında yayımlanan "Temel Görüşler" adlı kitabında yer vermişti.

İşte kitabın o sayfası;

l_2740_1.jpg

Türkeş, kitabın, "Güçlü İktidar Güçlü İrade, Tek Başkan Tek Meclis Sistemi" başlıklı bölümünde, şu ifadeleri kullanmıştı: "Milliyetçi Hareket, tek başkan, tek meclis sistemini savunur. Çağımız kuvvetli, adil ve hızlı icra çağıdır. Türk milleti, dünya imparatorlukları kurduğu devirlerde kuvvetli, adil ve hızlı icra sistemini uygulamıştır, kuvvetli ve hızlı icra, icra gücünün tek elde toplanmasıyla mümkündür. Bunun için tarih ve töremize uygun olarak başkanlık sistemini savunuyoruz. İcrayı, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık olarak ikiye bölemeyiz. Her konuda bütünleşmeci olduğumuza göre, icranın başında da bütünleşmeci olmalıyız. Türk tarih felsefesi ve tarihinde icra organı hiçbir zaman bölünmemiş, yani tek bir başkan tarafından yürütülmüştür. Milliyetçi Türkiye'de de demokratik milli cumhuriyet ilkesi içinde başkan, Türk milletinin yürütme organının tek başı olacaktır. Tek başkan sistemine uygun olarak yasama organı yönünden de tek meclis sistemini savunuyoruz. Avrupa krallık veya federal devlet rejimlerinin bir mirası olan senatonun, millet meclisi yanında yasama işlerini geciktirici bir hüviyet taşıması dolayısıyla kaldırılmasını istiyoruz."

MUHSİN YAZICIOĞLU

Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu da bir gazeteye verdiği röportajda cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduklarını bildirmişti.

l_3998.jpg

Yazıcıoğlu, sistem değişikliğine ilişkin, şunları kaydetmişti: "Parlamenter sisteme göre cumhurbaşkanının yetkileri çok fazla. Başkanlık sistemine göre yetkileri çok az. Bunu da yerli yerine oturtmak gerekiyor. Tercih yapılmalı. Başkanlık sistemi mi, parlamenter sistem mi? Biz başkanlık sistemini savunuyoruz."

Tarafini secme zamani.

Ama sevmediğim bazı insanlar evet diyor. O yüzden ben onlarla aynı safta olmak istemiyorum ya. Onlar hem istemiyorum yaşasın özgürlük tek yol devrim.

başkanlık sistemi çift başlılığı ortadan kaldıracak. seçimler devam ediyor.sorumsuz davranan başkan tekrar seçilmez merak etmeyin.

anarşik yeğenlerime talimati verdim, kendi muhrumuzu basacagiz.

Ama sevmediğim bazı insanlar evet diyor. O yüzden ben onlarla aynı safta olmak istemiyorum ya. Onlar hem istemiyorum yaşasın özgürlük tek yol devrim.

Sevmediginiz insanlar PKK dan daha tehlikeli ve acimasiz ise size hak veririm.

Hayir ve Evet propagandasini yapanlari karsilastirdim. Parlementer sistemin simdiye kadar Ülkemize neler getirdigini ve neler götürdügünü de karsilastirdim. Örnegin,15 temmuz gecesi, onlarca askeri darbe, dersim, sivas olaylari, Ecevit Sezer kavgasi ve sonuclari vesaire. kararimi verdim.
Baskanin kim olacagi önemli degil. Halkin baskan olarak kimi sececegi önemli. Herkes sectigi insan tarafindan yönetilmek ister. Trump karsitlari ülkede isyan cikarmis. Hilary kazansaydi, bu sefer Hilary karsitlar yakip yikacakti. Yani halkin tamamina ulasan hicbir lider olmadi, olmayacakta. Hep birileri karsi cikacak.
Eger Yüce Atatürk Egemenligi kayitsiz sartsiz millete verdi ise, herkes susacak, sandiklar konusacak.

çok geç oldu bile
Pes etmek yok... :)

Evet diyecem. Bana ne mahallenin delisi ben miyim..ohh. Beter olun
Kararını vermişsin yapacak birşey yok... yolun açık olsun... ama umduğunu bulamayınca hüsrana uğrama... :)

Anayasanın temel haklarından biri olan seçme ve seçilme hakkından yola çıkarak seçilen ve seçen insanlara; seçilen insana küfürler, hakaretler seçen insana yine aynı şekilde yobaz, makarnacı, kömürcü, koyun sürüsü tarzında hakaret eden kesimin varolan anayasanın korunması için çırpınışları hayasızlıktır. Eee malum önceden kendilerinden olmayanları darbelerle suikastlerle tepetaklak edebiliyorlardı, günümüzde bunuda yapamıyorlar. Nerdetse on yıkda bir darbe yapılan resmen muz cumhuriyetine dönmüş bir ülkede değişmesi gereken şeylerin olduğuna inanıyorum.
Demokratik araçları güçlendirmek gerekiyor ki darbeler olmasın.
Halk siyasette daha aktif rol alması lazım. Bizde başımız sıkışında halka gidiliyor.
Yoksa o kadar yağma, yolsuzluklar var ama halka soran var mı " biz bu yeşil alana bir residans dikeceğiz " diye...
Demokratik unsurları güçlendirmek lazım... bu reformları yapılmadıkça başkanlık sisteminde de bu aksaklıklar yaşanacak ve kestiremediğimiz aksaklıkları dahil.

O nun için hayır kampanyasını başlatım...
Rıdvan Dilmen diyor ya ben başlatım... resmen yalan... :)

Biraz daha yalvarın belki kararım değişir
olur..

Bu nasıl bi başlık ya rabbi. Ay saçmalama. Git oyunu kullan otur izle .
ama "evetçiler" öyle mi yapıyor... durup izliyorlar mı ?
Televizyonlara bir sürü paralar akıyor sadece bu konuları işlensin diye...
Sen ne biliyon... :)

evet cevap verin hadi. hadi simdi cevap verin?

sen neyine güveniyorsun climax?

sen ne biliyon Betty blue

asla pes etme Gamer

canımı sıkmayın. hayır diyeceksiniz.

Tüm Türkiye "hayır" dese, sonuç "evet" çıkacağı için, kasmıyorum. Sigaramı yaktım izliyorum.

Hala anlamıyorsunuz degil mi, hayır denmeli bence de evet ama bu birilerini hedef alarak yapılmamalı. Bugün o gelir, yarın digeri gelir, diger gun digeri hiç farketmez burada verilecek olan hayır kişilere karsı degil sisteme karsı olmalıdır. Siz alıntıladıgım sekilde birilerini hedef gösterip hayır deyin derseniz insanların algısında hala idrak edilememiş olan sisteme daha cok yaklastırırsınız insanları. Bırakın artık şu şahsi nefretlerinizi bir kenara tü kaka demekten vazgeçin daha geniş düşünün. Gücün bir kişinin elinde toplanması tehlikelidir ana fikir de budur.

Haklı olabilirsin...
Ama bunu bilmek lazım...

Başkanlık sistemi Erdoğan ve 17/25 aralıkla çok yakınla birbiriyle alakalıdır.

Yolsuzlukların örtülmesidir...

Sistem değişikliği, bocalama sürecidir. bunu 1945 sonrası ülkemiz daha önce yaşamıştı.
Muhalefet iktidar olmak için yeni sistemin içinde bocalayııp duracak. iktidarda bocalıyacak ama iktidar da kalarak...
1950 CHP ve DP, o döneme ait tarihi okuyun anlarsınız.

ayrıca sistem değişikliği halk için bir refah, özgürlük, daha fazla demokrasi, hukukun üstünlü getirmeyecek. bu konularda yerinde sayacağız.

Tamam Erdoğan üzerinde söyleme diyorsun ama bunları söylemezsem çatlarım...
Öyle biriyim işte, hem yalvarırım hemde çatlarım :)

mevcut sistemle bi halt olabildik sanki de neyse izleyelim görelim
mevcut eksikliklerini biliyoruz, düzeltebiliriz.
Hükümet niye düzeltmeye yaklaşmıyor bunu sormak lazım.

Hayır diyelim nolur sisteme başkanlık.
Süper, işe yarıyor demek...

Evet ya da hayır diye oy vermeye gitmeyi düşünmüyorum. Şuan ki sistem iyi değil, anca getirecekleri sistem daha kötü. Ben bu referandumu boykot edeceğim.
böyle durumlar herzaman iktidara yarar...
Kararsız mısın... o zaman herzaman iktidarın tersini yapmak zorundasın... çünkü onlar küplerini doldurma peşindeler...

Cengiz Holdinge veren tavizler ortada...

Sen 'hayır' deme n'olur beni bile soğutuyorsun !
Böyle başlıklara ne gerek var ?
Sen Bozkurtlusun, Onlar soğuk mevsim hayvanları... seni soğutmanın imkanı yok...
kanında bozkurtun kanı var... :)

Ben ikna oldum. Hayır diyeceğim :)
Süper...

Geri