ÜSözlük No Pasaran (Hacı)

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü
yönetim kadrosunda olmasından son derece memnunum.
ayrıca konulara yazdığı yorumlar uzun olsa dahi üşenmeden okuyabilirim.

Hiç kuşkusuz foruma sağladığı katkıları gereğinden fazla. Çoğu kez paylaştığı konuları desteklemiyor olsamda veya kaynakları tatmin edici olmasada, ikili tartışmalarda kendisinden farklı düşünen insnaları hor görmeyen Ender insanlardan.

Farklı inançlarda olmamıza ragmen hiç bir zaman karşısında ki kişiye uslübunu saygısını yitirmeyen alçakgönüllü hatırnaz birisidir.
Bu forumda iyi ki tanımışım dediğim kişilerdendir ve gerek foruma gerekse çevresine katkısıda hiç azımsanacak seviyede değil.
Onunla aynı yönetim de olmayı seviyorum.

Kimin sayfasından alıp da youtube beni bu parçaya yönlendirdi hatırlamıyorum. Fakat her nereden geldiyse iyi ki gelmiş dediğim bir parça ile başlamak istiyorum yazıma.

[YOUTUBE]YdXBWsFc-0U[/YOUTUBE]

Herkesler demiş bir şeyler, bir şeylerden öte, çok güzel şeyler demişler. Benimki yalnızca tekrardan ibaret olacak. (Sırf farklılık olsun diye zaten şarkı önerisine uydum.alşfdjaşalj)

Çok sıcakkanlı bir insan fakat sıcakkanlılığını hiçbir zaman cıvıklaşmaya çevirmiyor. Bilgisini, hoşgörüsünü, tartışmalardaki üslubunu çok beğeniyorum. Hani "olmuş bu" dersiniz ya, işte tam öyle biri. Muhakkak eksileri vardır, muhakkak zaafları, kötü yanları, içinden çıkmak için zorlanan canavarları vardır. Ben o yanlarına hiç denk gelmedim, onları da tanımak isterim.

Sevgiler, saygılar efendim. Bir ara tekrar gelip daha çok yazmak dileğiyle.

Kendisini yakinen tanimam fakat yorum yapanlarin ortak fikri uslubunun duzgunlugu. Bu da onu insanlarin gozunde degerli yapiyor. Insan savundugu seylerin hakliligini sert bir uslup ile yaptigi zaman hem itici hem de kirici oluyor, yumusak uslup ile yapilan yorum,hem dinletir hem okutur. Seninkisi 2.si .)
Sonra, bu fotografi gordugumde aklima avatarin geldi. Sabahattin Ali hayrani oldugunu dusundugumden buraya yakistirdim bunu. Bence fotograflarinin icindeki en guzeli bu. Suracikta duruversin.

0.jpg

İnsanlara karşı duygularını dillendirme konusunda oldum olası bir noksanlığı üzerimde taşırım. Ama bazen de bazı insanlara karşı dillendirmezsem o kişilere haksızlık yaptığım fikri beynimi kemirir durur. Mazlum Abi onlardan biriymiş, bunu fark ettim. O yüzden iki kelam karalamak istedim buraya tüm amatörlüğümle.

Öz abim olmadı hiç, bunun eksikliğini uzun yıllar yaşadım, benden yaşça büyük insanlardan tutun da yaşıtım olan bir çok insana kadar da abi dedim bu boşluğun yarattığı histen dolayı. Yıllar sonra bu boşluğu dolduran bir elin parmaklarının sayısını geçmeyen insanlardan biri oldu Mazlum Abi benim için.

Vefasızlık etmedim mi şimdiye değin ona karşı? Muhakkak etmişimdir, şakayla karışık sitem etse de bana arada kıyamadı şimdiye değin çemkirmeye. Yıllar önce bir başka forumda tanış olduk kendisiyle, o zamanlar bizler(Bizin içinde Arpes de var). Delikanlı, liseli sosyalist damarları kabarık bıçkın delikanlılardık. Uçuk fikirlerimiz, henüz kocaman bir taş olan idelerimiz vardı. Bir çok insan o taşa şekil verdi, şekil verenlerin en tepesindeki isimlerden biri de No Pasarandı. Beraber din konuştuk, beraber politika konuştuk, beraber vatan haini bile ilan edildik. ( NERDE o 4 NERDE ?!?!?! )

Dışarıdaki insanlar bizi hep düşünce olarak aynı-benzer kefelere koydular. Oysa biz birbirimizden çok ayrı düşünsek de birbirimizi dinledik, birbirimizi kırmadık. Onlar bizi aynı kefeye koydukça bize aslında farklılıklarımızı daha fazla tartışma fırsatı verdiler. Tartıştık, büyüdük, öğrendik. Hatta git gide evrildik bu sürece o da şahit oldu.

Lafın kısası dostlar ; Bana ABDULHAMİT'i savunmadığı müddetçe, hayatıma değer katmış "abi" sıfatını hak etmiş kişilerin tepesinde gelir kendileri. Bolca sever, çokça sayarız.

Lise andaçı gibi noktalıyorum sözlerimi : Düşüncelerin kadar temi, yüreğin kadar mert bir ömrün olsun.

Albay'da sucuk rakı yapacağız, rahmani konular su gibi akacak o gün.

No Pasaran .. adam tabirini hak eden nadir insanlardan biri. Uzun zaman oldu tanışalı ama kalitesinden, kişiliğinden hiç ödün vermeyen adam.. uzun süredir sohbet edemiyorduk, malum ben yoktum. Onu kaybetmek bence bir insanın yapabileceği en büyük hatadır.
Çok insan tanıdım bu ortamda, çok şey gördüm ama No Pasaran hep bir farklıydı. Hatta bu forumda tek farklı olan kişi.. düşünceleri, zekâsı, davranışları.. her insana hitap edebilir, kimseyi kırmadan konuşabilir ve sevdiği zaman gerçekten seven biri.

Müzik zevkine değinmek istiyorum bir de.. hala dinlediğim müzikler var sayesinde.
Bir ara bana yeni fon'lar at olur mu : )

Yaşadıkları ona o kadar çok şey katmış ki, konuştukça bunu anlarsınız. Bazen sadece bir iki cümlesinden anlarsınız.

Her şey gönlünce olsun.
Bir ara tekrar sohbet edelim.
Kendine iyi bak.

1930'larda yaşasa o da Atatürkt'ten kaçan vatan haini Nazım gibi koşa koşa Moskofa kaçardı. Küçümsediği ideolojinin Türkiye'yi çağdaşlaştırdığından bi haber birisi.

Burda bikac kisi var cok eskiden tanidigim, biseyler yazmak istedigim ama yazmakla pek ifade edemedigim. Mazlum da oyle iste. Cok konustuk cok muhabet ettik sayesinde cok sey ogredim. Iyi ki ilk gordugum yerde gicik olmusum da tanismisiz .p
Iyi olsun, mutlu olsun hep.

Tanisigiz hem de cok eskiden .p
Karakterinin onunde saygi ile egiliyorum, sinirlarini cok iyi cizebilen bir beyefendi cunku.p

Fazla muhabbetimiz yok ancak üslubu güzel, sakin, anlayışlı biri olduğuna kanaat getirdim.
Diğer konular hakkında elbette bilgisi de vardır ancak siyasi konularda gayet başarılı. Olaylara farklı açılardan yaklaşıp farklı yorumlar yapıyor, şahsen siyasi konuda beni de etkileyen birisi, siyasi bakış açımın değişmesine sebep olan birisidir. Ekonomi ile siyasetin birbirinden ayrı tutmadan yorumlamak gerektiğini, ikisini bir düşünüp o şekilde analiz etmek gerektiğini söylemişti ki; verdiği örneklerle de bunu doğrulamıştı. Kendisine teşekkür ederim.

Şimdiye kadar herhangi bir art niyetli hal ve hareketini görmedim, hep samimi ve iyi kalpli. İnsanlara erinmeyip, uzunca yazılar yazabilen ve yardımsever birisi. En önemlisi de bir kaç kere şahit oldum, bilmediği konuda bilmiyorum diyebiliyor. Herkes yapamaz bunu. Egoyla olaya dalıp, çorbada benim de tuzum olsun deyip temellendirmeden yoksun yorumlar yapmıyor.

Farklı birisi, ülke standartlarının üzerinde bana kalırsa. :)

9 sene olmuş değil mi :p
Ne güzel günlerdi yaa, eskilerin yeri bende hep ayrıdır zaten. Üslubunla, tavırlarınla, içteğinle uzun süre muhabbet etmesek bile araya mesafe girmemiş gibi muhabbetimize devam ederiz biliyorum:tatlı:
Umarım herşey gönlünce olur hayatında, çok çalışma mühendis bey hayatı da yaşa. :p

Herkese inat kötülemek istedğim ama kötü karakterinide görmediğim bu yüzden de kötülük yapamayacağım insan :d

Fikirlerime deger veren ve guvenen guzel insan xd
Kiskanin.p

Geri