Nilperi'nin babası "evlenme birlikte yaşa" dedi. Sizce kızına verdiği tavsiyede haklı mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Magazin
Konu sahibi son olarak 598 gün önce görüldü
shini ben zaten bunu anlayamıyorum. ilişki de belli sorumlulukları olan bir şey. aynı eve girince de evlilikten pek bir farkı olmuyor ki. ben farkı anlayamıyorum. mal mülk meselesi bazı taraflarca dert ediliyorsa bu hakları da koruma altına alan sözleşmeler yapılıyor ama konu bu da değil, evliliğin aşkı öldürdüğü klişesi. yani çoluk çocuk girince işin içine bazı şeyler değişiyor, bu nikahlı da nikahsız da olsa, değişir zaten.
nikah olmayınca elbette ki resmi işlemler gerekmiyor ayrılırken. ama işin duygusal kısmı yine yıpratıcı.
ben bunu değerlendirirken herhangi bir çekinceden bağımsız olarak değerlendirmeye çalışıyorum zaten. yani böyle bir süreç geçirmek isteyen elbette böyle bir süreç geçirebilir. bunu sağlıklı bulan insan böyle yaşasın. sadece gerekçeler beni tatmin etmiyor.
Evliliğin aşkı öldürdüğü klişesi ok bayat.
Gerekçe sunması gereken ama evliliği isteyenler, olmayan bir şeyi değil, olması gerektiğini düşündüğünüz şey için bir gerekçe bulmanız gerekiyor, arada bir fark yoksa neden evleniyorsunuz o zaman?

aeg’in hareketlere bak kdkdj belki evlilik isteyenler düğün yapmayacak… ne meraklısın düğün yaptırmaya jdjdj ben düğünlere de karşıyım

Bu durumu kabullenen birinin böyle bir şeye izin vermesi de enteresan.Yani izini hangi maksatla istemiş baba da vermiş

onu kim diyor? tek çeşit resmi nikah var.
Müftülükler de artık resmi olarak nikah kıyma yetkisine sahip. Müftülük kapısında bir yazıda okumuştum, geçerli kimlik ve fotograf getiremeyenlerin nikahını kıyamayacaklarını. Bir senedir böyle.

aeg’in hareketlere bak kdkdj belki evlilik isteyenler düğün yapmayacak… ne meraklısın düğün yaptırmaya jdjdj ben düğünlere de karşıyım
Ya tamam işte aynı şeyler afshjdj bugün evlenmeye karar versen 1 yıllık sürece giriyorsun en kötü, lanet gitsin ahahha ama sevdiğinin yanına taşınmak yarım gün…

Müftülükler de artık resmi olarak nikah kıyma yetkisine sahip. Müftülük kapısında bir yazıda okumuştum, geçerli kimlik ve fotograf getiremeyenlerin nikahını kıyamayacaklarını. Bir senedir böyle.
Resmi nikahın şekli belli, dini nikah yok kanunda, kimlik ve fotoğraf istemeleri bu işlemleri kanun önünde resmileştirmiyor

Evliliğin aşkı öldürdüğü klişesi ok bayat.
Gerekçe sunması gereken ama evliliği isteyenler, olmayan bir şeyi değil, olması gerektiğini düşündüğünüz şey için bir gerekçe bulmanız gerekiyor, arada bir fark yoksa neden evleniyorsunuz o zaman?

konu ben miyim aeg, bak bakim ben nilperi miyim… ben evlilik karşıtı bir insan değilim ama herkes evlensin düşüncesine karşıyım, o yüzden benden gerekçe sunmamı da bekleme. ben herkes istediğini yapsın kafasındayım, bence birlikte yaşamak da sorumluluk taşıyan bir eylem. demek istediğim bu.

konu ben miyim aeg, bak bakim ben nilperi miyim… ben evlilik karşıtı bir insan değilim ama herkes evlensin düşüncesine karşıyım, o yüzden benden gerekçe sunmamı da bekleme. ben herkes istediğini yapsın kafasındayım, bence birlikte yaşamak da sorumluluk taşıyan bir eylem.
Tamam nilperi ağlama….

Anti-tezini görmek isterim .dd

Geleneksel düşünüyorum ben bu konuda. Evliliği kutsamak değil fakat önem atfediyorum. Birlikte geçirilecek vaktinde karşı tarafı tanımak adına yeterli olacağı kanaatindeyim. Yani her ilişkide birlikte yaşayarak tanıma fikrini pek sindiremiyorum ben aeg.

Ya sen neden evlendin aeg efendi o zaman...
ÇELME ADAMLARİN AKLİNİ..

Resmi nikahın şekli belli, dini nikah yok kanunda, kimlik ve fotoğraf istemeleri bu işlemleri kanun önünde resmileştirmiyor
Resmi nikah ile dini nikah arasında prosedür olarak bir fark yok. Bir hakim, nikah şahitleri ve iki şahıs. Hepsi bu. Müftü belki bir de dua okur.

Sencesi bencesi yok bunun.
Kendi hayatı, bizi ilgilendirmiyor.

Geri