Nilperi'nin babası "evlenme birlikte yaşa" dedi. Sizce kızına verdiği tavsiyede haklı mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Magazin
Konu sahibi son olarak 597 gün önce görüldü
Beni de nilperi gerdi. Lan zaten babası kızını sevgilisiyle ayrı evde yaşatacak kadar geniş ise neden izin veriyor. Neden izin isteniyor.

Neden geleneksel düşündüğümü destekleyen çok veri var aslında. Mesela ilişkilerin bu boyutuyla çabuk tüketileceğine, birlikteliklerin önemini kaybedeceğine inanıyorum. Aile kavramının özünü besleyen değerler bence tam da buradan geçiyor.
Yani bu tanıyayım olmadı bitsin değil de bir yaşam standardı haline getirilip evliliği itibarsızlaştırma amaçlı geliyor bana.
Bitmesi gereken ilişki zaten bitiyor, boşanma oranlarına bakabilirsin günümüzün. Resmi nikahın koruduğu tek şey çalışmayan kadının hakkı, bunun ötesinde ilişkiye kattığı manevi bir değer bulunmuyor. Sırf resmi nikah var diye tükenmiş bir ilişkiyi bitirmemek bana daha sağlıksız geliyor.

Babası en güzelini yapmış ne çıkıyorsa baskıcı ve namus denilen kesimden çıkıyor.

Ulan sahilde otumuş, zifleniyorum, gözlerim buğulandı. Dedim dur Lupe hemen odak noktanı değiştir.

Lariiiii, Aeg Allah iyliğinizi versin yaaa.D

Ya ismail, neden anlamıyorsun? Kanun önünde, hakim karşısında geçerli olan tek bir nikah türü var o da resmi nikah, neden bana imam nikahı nasıl kıyılır açıklayan gazete linki atıyorsun?

Ben evlilik ile beraber yasamayi ayni dusunmuyorum ya. Direkt kicina istedigin an tekmeyi basabilirsin, evlilikte oyle mi? 3 sene ugras dur :d Ara basamak benim icin.

Sey gibi, yani seninle evlenmek isteyip istemedigimi henuz bilmiyorum, bir test yapip evlilik surecini simule edelim. Sonra karar vereyim. Aile baskisi, dini baskisi olmayan insan icin, acayip mantikli. Sorumlulugu o yuzden ayni gelmiyor bana. Bir kere maddi bir ortaklik mevzusu sart degil ayni evi paylasirken.

Evlilik de aski oldurur, ask zaten 10 sene suren bir sey degil. Askin olmesi de kotu bir sey degil, evlenmeseniz de bitiyor. Eger sevgiye donusuyorsa zaten, o iliski bir sekilde devam ediyor.

ilk paragrafına güldüm shini kdjdj
nilperi’nin babası memnun musun nilperi’nin babası…

nilperi'nin sevgilisi fazla sakallı olduğu için evlenirse kızının malını mülkünü ışid'e yedirir diye korkmuş olabilir babası, ki babası da diplomat adam. belki gezerken kızına daha iyisini bulacak, boşuna evlilik, boşanma uğraşmasın yavrum istedi, olabilir. benim babam bi kere ''naparsanız yapın'' demişti, bakalım henüz tam olarak ne yapacağımızı bulamadık ama nilperi'nin babasıyla tanışırlarsa yol gösterici olabilir. net konuş baba! tam olarak neyi naparsak yapalım? delikanlı ol söyle...

Benim babam buna bana demez asla.
Askim babam.
Herkesin babasi farkli..mutluluklar diliyorum.

Geri