Ben yine diyecegimi unuttum
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bitmesi gereken ilişki zaten bitiyor, boşanma oranlarına bakabilirsin günümüzün. Resmi nikahın koruduğu tek şey çalışmayan kadının hakkı, bunun ötesinde ilişkiye kattığı manevi bir değer bulunmuyor. Sırf resmi nikah var diye tükenmiş bir ilişkiyi bitirmemek bana daha sağlıksız geliyor.Neden geleneksel düşündüğümü destekleyen çok veri var aslında. Mesela ilişkilerin bu boyutuyla çabuk tüketileceğine, birlikteliklerin önemini kaybedeceğine inanıyorum. Aile kavramının özünü besleyen değerler bence tam da buradan geçiyor.
Yani bu tanıyayım olmadı bitsin değil de bir yaşam standardı haline getirilip evliliği itibarsızlaştırma amaçlı geliyor bana.
Fark ne?Ben de diyorum ki dini nikah resmi nikah değildir
Fark kanun önünde resmi nikahın geçerli olması ismailFark ne?
Prosedür olarak bir farkı yok ve artık Müftü'nün de kıydığı nikah kanun önünde geçerli.Fark kanun önünde resmi nikahın geçerli olması ismail
Ya ismail, neden anlamıyorsun? Kanun önünde, hakim karşısında geçerli olan tek bir nikah türü var o da resmi nikah, neden bana imam nikahı nasıl kıyılır açıklayan gazete linki atıyorsun?Prosedür olarak bir farkı yok ve artık Müftü'nün de kıydığı nikah kanun önünde geçerli.
Nikâh İşlemleri
2022 Nikah İçin Gerekli Evraklar - Nikah Belgeleri
Nikah nasıl kıyılır - Dinimiz İslam
İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nelerdir ve İmam Nikahında Ne Sorulur?
bu konuyu büyük bir ciddiyetle sux’e sordum. “ben evlenicem, gerisi beni ilgilendirmez” dedi
kusura bakmayın ama tam zamanı jdjdjd
kardelen sux…
Ya tamam işte aynı şeyler afshjdj bugün evlenmeye karar versen 1 yıllık sürece giriyorsun en kötü, lanet gitsin ahahha ama sevdiğinin yanına taşınmak yarım gün…