Nilperi'nin babası "evlenme birlikte yaşa" dedi. Sizce kızına verdiği tavsiyede haklı mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Magazin
Konu sahibi son olarak 597 gün önce görüldü
Geleneksel düşünüyorum ben bu konuda. Evliliği kutsamak değil fakat önem atfediyorum. Birlikte geçirilecek vaktinde karşı tarafı tanımak adına yeterli olacağı kanaatindeyim. Yani her ilişkide birlikte yaşayarak tanıma fikrini pek sindiremiyorum ben aeg.
İşte tamam ben de onu sorguluyorum, neden geleneksel düşünüyorsun? Bugün tanıştığın insanın yarın evine taşın demiyorum ki ben de. Birlikte yaşama kararı almanın evlenmekten bir farkı olmadığını savunuyorum ben.

Tekrar edeyim; bugün birisiyle evlenme kararı alsan; istemesi, sözü, nişanı, nikahı, düğünü, boku püsürü derken minimum 1 yılın gidiyor? E sen zaten bu insanla birlikte yaşama kararı aldıktan sonra -işin maddi boyutunu da geçtim- neden 1 yıl daha bekliyorsun? Allahla sözleşme mi yapılıyor ölmemek için?

Resmi nikah ile dini nikah arasında prosedür olarak bir fark yok. Bir hakim, nikah şahitleri ve iki şahıs. Hepsi bu. Müftü belki bir de dua okur.
Dostum biz ne konuşuyoruz? İmam nikahının resmi olarak bir geçerliliği yok, bana neyi anlatıyorsun anlamıyorum

Resmi nikahın şekli belli, dini nikah yok kanunda, kimlik ve fotoğraf istemeleri bu işlemleri kanun önünde resmileştirmiyor
Resmi nikah ile dini nikah arasında prosedür olarak bir fark yok. Bir hakim, nikah şahitleri ve iki şahıs. Hepsi bu. Müftü belki bir de dua okur.
Sencesi bencesi yok bunun.
Kendi hayatı, bizi ilgilendirmiyor.
Haber konusu olmuşsa herkesi ilgilendirir. İlgilendirmeyecekse kendi aralarında kalsın ne yapacakları.

aeg sen ne karışıyorsun insanların işine… milletin işine karışma, kendi evlenmiş bikbikbik konuşuyor…

Olay oyle degil aslinda hepiniz yanlis anlamissiniz. Kizin anne ve babasi bikmislar birbirinden aman ha kizim evlenme demisler. Zaten bu Nilperi de aman cocugum olsun evleneyim kafasinda degil cok takilmayin. Benim babam da dus yakamdan artik kocaya mi kacion nereye kaciyorsan kac diyordu bekarken. Sonra evlendigim gun kendini bos odaya kapatip aglamis. O isler oyle degil iste.p

nilü, ben nilperi ne istiyorsa onu yapsın istiyorum… kardelen nilperi…
ama aeg nilperilerin kendi yaşamlarına yön vermesine karışıyor…

Ya allahını severseniz türkiyede kaç erkek kız arkadaşıyla aynı evde yaşamaya müsait bir eve sahip. Sanki aynı evde yaşamaya karar veridklerinde tanıma süresi ev bulma dizme bilmem neleri ev arkadaşı olana kadar geçen süre evlenene kadar geçen süreyle aynı olmayacak
azınlık bir kesim için neden çenemizi yoruyoruz

• Kahkaha
Tepkiler: W
nilü, ben nilperi ne istiyorsa onu yapsın istiyorum… kardelen nilperi…
ama aeg nilperilerin kendi yaşamlarına yön vermesine karışıyor…
Karışırım beni deli etmeyin… bana diyin ki anam babam gtümü keser.. veya nafakamı riske atmak istemiyorum.. saygı duyarım, misal ben karadenizli insanlar tarafından vurulmak istemedim…

Dostum biz ne konuşuyoruz? İmam nikahının resmi olarak bir geçerliliği yok, bana neyi anlatıyorsun anlamıyorum
Dini nikah artık resmileşmiş diyorum. Eskiden tartışma konusu olurdu. Resmi nikah ta zaten dinen gerekli nikah prosedürünü karşılıyor. Dini nikah kıyarlar diye de sen söylemiştin zaten. Ben de öyle bir şey artık olmaz demiştim.

Karışırım beni deli etmeyin… bana diyin ki anam babam gtümü keser.. veya nafakamı riske atmak istemiyorum.. saygı duyarım, misal ben karadenizli insanlar tarafından vurulmak istemedim…

kdjdj yahu aeg kaç yaşında insanların anne babası ne kadar söz sahibi olabilir onların üzerinde? sen neden böylesin…

Dini nikah artık resmileşmiş diyorum. Eskiden tartışma konusu olurdu. Resmi nikah ta zaten dinen gerekli nikah prosedürünü karşılıyor. Dini nikah kıyarlar diye de sen söylemiştin zaten. Ben de öyle bir şey artık olmaz demiştim.
Ben de diyorum ki dini nikah resmi nikah değildir

kdjdj yahu aeg kaç yaşında insanların anne babası ne kadar söz sahibi olabilir onların üzerinde? sen neden böylesin…
Oluyor işte… ayda bir anne baba gelince eşyaları toplayıp kendi evine geçmek koyuyordur belki o yüzden evleniyorlardır…

Ya adamın anlatmaya çalıştığı şey bence resmi nikah yapılmadan dini nikahı yapmıyorlar galiba imamlar emin değilim ama
Hayır ya diyor ki resmi nikahla imam nikahı arasında kanun önünde bir fark yok, ben de var diyorum.

Tamam bu konuyu kitleyin artık, ismail gerdi beni agshdj

İşte tamam ben de onu sorguluyorum, neden geleneksel düşünüyorsun? Bugün tanıştığın insanın yarın evine taşın demiyorum ki ben de. Birlikte yaşama kararı almanın evlenmekten bir farkı olmadığını savunuyorum ben.

Tekrar edeyim; bugün birisiyle evlenme kararı alsan; istemesi, sözü, nişanı, nikahı, düğünü, boku püsürü derken minimum 1 yılın gidiyor? E sen zaten bu insanla birlikte yaşama kararı aldıktan sonra -işin maddi boyutunu da geçtim- neden 1 yıl daha bekliyorsun? Allahla sözleşme mi yapılıyor ölmemek için?

Neden geleneksel düşündüğümü destekleyen çok veri var aslında. Mesela ilişkilerin bu boyutuyla çabuk tüketileceğine, birlikteliklerin önemini kaybedeceğine inanıyorum. Aile kavramının özünü besleyen değerler bence tam da buradan geçiyor.
Yani bu tanıyayım olmadı bitsin değil de bir yaşam standardı haline getirilip evliliği itibarsızlaştırma amaçlı geliyor bana.

Geri