Blackheart
Gümüş Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Fark var diyor işte, okumadın mı?Bu da mı gol değil @Lefty ?![]()
Psinoza'ya göre iyi parti ile mhp'nin farkı yok benceFark var diyor işte, okumadın mı?![]()
Bu şeyin adı iyi ki sıkme değilmiş. Yurt dışında yaşayanlar yazamayacaktı.
Turistler bile bilir gözleme ile sıkma farkını çünkü mutlaka geldiklerinde sıkma-ayran yapan otantik bir yere giderler.Haydaa kültür belirleyici de oldu bu şey. Ne kadar da farklıymış![]()
konya da gözlemenin arasına küflü peynir koyuyorlardı. daha önce hiç yememiştim, tatdıktan sonra bir daha yemedim. küflü peynir yiyen cindir
Temiz üretenin asla kokmaz..Çünkü tertemiz koyun derisinde muhafaza edip soğuk hava depolarında olgunlaştırıyorlar.. Siz iyisine denk gelmemişsinizdir mutlaka..Merdiven altı satış yapanları çok keza küfünden dolayı yasak...Tabii zevkler renkler haklısınız..
Koktuğundan uzaklaşırlar da ondan söylemiştim..Aynen kendi ürettikleri kaymak ve yağ gibi peynirde sofralarının vazgeçilmezi..koktuğunu söylemedim aksine kokmuyordu ve gözleme yapan yer de baya baya tutulan kalabalık bir yerdi. 6 teyze durmadan gözleme açıyorlardı hesabını siz yapın, daha iyi bilirsiniz. ben daha önce küflü peynir yememiştim hatta görmemiştim bile, bana küflü peynir dediklerinde "o ne ya bozuk peynir mi koyuyorlar gözlemeye" diye tepki vermiştim şaşkınlıkla.
sadece damak tadıma uymuyor, konya'yı köy köy gezdim(basın çalışanıydım) neredeyse her kahvaltı sofrasında taze küflü peynir vardı ama yiyemedim.
Ispanak böreğe yakışır… düşük bütçeli, sıkma çakması gözlemeye değilıspanaklııııı tabii ki. özgürlük parkına gelin ısmarlıyım size sıkmayı mıkmayı unutursunuz.
BeğenmedimSevgili @Lefty Antalya dolaylarını tahmin ettim sadece..Bizim memleketin Çumra ilçesi ve civarı köylerinde saç böreği, Altınekin, Yunak, Çeltik, Ova Kavağı ilçelerinde ve sıralı köylerinde sıkma meşhurdur. Biz hiç sıkma bilmeyiz, ama gelinimiz Altınekin ilçesinden olunca onlarda saç böreğine yabancı..Ramazanda biz yufka ile oruç tutarken onlar sahurda sıkma tüketiyorlar..Ebeveynlerime sorup öğrendiğimde ailemizin kökü sarıkeçili yörüklerinden gelme imiş. Bir de burda dağlı ve ovalı diye ayırım yapmışlar..Dağlı olanlara dağlı adamı hasta eder sağ adamı gibicesinden söylenimler yapıyorlar...
@ibadeath yoğurt böreği; yoğurt, soğan, yumurta, maydanoz, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz karışımından yapılan bir harç ile oluyor..Cıvık olmayacak ama...Pırasalı yapanı bile var...