Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sıkma hamurunu yeni açarlar ve sac üzerinde pişirip sonra içine malzeme koyarlar fakat gözleme ise yufka içine önce malzeme konulup pişirilir ve sıkmaya göre çok daha yağlıdır.Kız nasıl yufka hamuru ikisinde de hamur ya
Sen çakma gözleme yemişsin , gözleme de yeni hamurla açılır yapılır hazır yufka alınmaz yaniSıkma hamurunu yeni açarlar ve sac üzerinde pişirip sonra içine malzeme koyarlar fakat gözleme ise yufka içine önce malzeme konulup pişirilir ve sıkmaya göre çok daha yağlıdır.
Dur, daha hamurda karar kılamadık..Odun ateşinde pişiyorsa hele üfff
Maya mı konuluyor muş ben şok.f
Yeni hamur ile yapılsa bile malzeme baştan konup piştiği için sıkma ile aynı tadı vermez.Sen çakma gözleme yemişsin , gözleme de yeni hamurla açılır yapılır hazır yufka alınmaz yani
İşte dürüm gözleme demesinler diye formül üretmişler. Malzemeyi pişirip koyalım ve saralım..Yeni hamur ile yapılsa bile malzeme baştan konup piştiği için sıkma ile aynı tadı vermez.
Yoğurtlu nasıl oluyor?Yumurtalı, yoğurtlu, peynirli
Sen bizim iç kalmayınca kalan hamurla yapılan boş yağlıyı diyorsun djdj onuda kat kat araya yağ sürerek yapıyorlar katmer diyende var yağlı diyendeYeni hamur ile yapılsa bile malzeme baştan konup piştiği için sıkma ile aynı tadı vermez.
Katmer ayrı... Gözleme ile sıkma aynı şey değildir.Sen bizim iç kalmayınca kalan hamurla yapılan boş yağlıyı diyorsun djdj onuda kat kat araya yağ sürerek yapıyorlar katmer diyende var yağlı diyende
Bazlama da farklı mı Lefty?Katmer ayrı... Gözleme ile sıkma aynı şey değildir.Katmer ise bambaşka
Mersin tarafında deneme şansın olursa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Tarsusda yedim ya ben bi farkı yoktu yani :dKatmer ayrı... Gözleme ile sıkma aynı şey değildir.Katmer ise bambaşka
Mersin tarafında deneme şansın olursa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.