Neden Tartışamıyoruz?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Çünkü üstteki görseli görünce aklıma

SENCE HULK GERÇEK OLABİLİR Mİ sorusu geliyor

99291d4fc067f18826d9b0bb9e57f8feb753a5c9.jpg

Cunku lafimizin ustune laf soylenmesinden hoslanmiyoruz. Tutacaksin agizini yoksa yersin zopayi.

sizi ringe alalım
direkt kavga edin
soktu çıkardı hopladı zıpladı
gerek yok

Genelde herkes mevzuyu kişisel algılar. Bu yüzden tartışmalar ego çatışmasından öteye geçmez. Kimse birbirinin fikrini kabul etmek zorunda değil, bence tartışmaların amacı bir fikri, tartışmadan galip çıkarmak da olmamalı. Sanırım birçok kişi, bir tartışmadan kabul edilebilir tek bir seçenek çıkmasını istiyor. Oysa ki karşıdakini anlamanın da bir yolu bu.

Ayrıca üslup çok önemli. Tartışmanın ortasında çirkinleşen biriyle normal bir konuşmaya dahi girilmez, girilmemeli.
yine döktürmüşüm çocuklar, kıymet bilmiyorsunuz ne diyim

• Beğen
Tepkiler: Dem
İki kisinin oldugu yerde,
birbirinden belli farkli yönlerden farkli evrimsel gecmislerden gelen 2 zihin vardir.
bazen algılayıs bazen beklentiler farklilasir.

Bu tip durumlarda ikiliden biri "iktidar" sahibi digeri "pasif" ise,
iktidar sahibi olan yeni bi bilgi matrixi belirleyerek bu sorunu cözer.
İki tarafin da iktidar sahibi olmadigi durumdaysa iki taraf da kendi gercekligini söyleyip,
"Ortak gerceklik" kurmaya calisir -ki bu evrimsel olarak benzeri olmayan bir seydir. :)
Evrim boyunca iki insanin iliskisi asla iki esitin iliskisi olmadigi icin
insan zihni bu tip durumlarda cözüm üretmek üzere evrilmedi.

ikna etmeye çalışıyoruz, fikirlerimizi izah etmekten ziyade.

benim tartışan yerlerim ağrıyor. bi de boğazım.

canli yayin kavgalari (kendi ulkemizde ki politik ve futbol yorumcularini paylasmadim bile);

Simdi kalkip da bu kocaman adamlara ne diyeceksin? Illa anneleri gelecek de kulaklarini cekecek de ohoho

Çünkü hep ben haklı olyorum. Kabul edemiyorlar.

gözlemlediğim kadarıyla toplum çeşitli söylevlerin ve demeçlerin etkisinde kalarak istemsizce şekil değiştiriyor.
trt arşiv görsellerini izlediğimde; lise çağlarında çocukların döneminin jargonuyla oturaklı mülakat verdiğini görüyorum.

adanalı isimli tv dizinde "fiko" karakterinin babanne kılığına girerek canlandırdığı diğer rolde, kendisine yöneltilen sorulara karşılık olarak her defasında "derrrkennn" çıkışı yaptığını izlemiştim. akabinde toplumun dilinde ivedilikle yer etmişti.
hala daha o çıkışı insanlarda görüyorum.
bir de benzeri olarak "şansın var mı?" söylevi pek sık kullanılıyor.
örn; bana şu bardağı uzatma şansın var mı?
pek çokları bana şu bardağı uzatır mısın? yahut verir misin? demiyor.

tartışma adabıyla alakasına gelecek olursak; toplum yediği kazıklardan ve dahi maruz kaldığı davranış biçimlerine istinaden, karşısındakinin karakterini ediniyor. bu çirkin karakteri kullanım sıklığına bağlı olarak da artık içinden sökemez hale geliyor.
bizlerde maruz kaldığımız jargona ve yaklaşım biçimine ayak uyduruyoruz.

daha önce "alegori" sözcüğünü hiç duymamıştım, muhtemelen kısa sürede unuturum.

gecenin sözü; yakarsa dünyayı gurbetçiler yakar..

Herkesin içinde bir recep ivedik var çünkü.

Bu forumda böyle bir konunun olması biraz komiklik. Sürekli birilerinin tartışma yaptığı bir yerde bu konuda bilirkişilik yapmak saçma.
Herkes çok güzel tartışıyor bence, giriş gelişme ve sonuç derken.
- iyi forumlar
- bu son mesajım by ( asla son mesaj olmaz)
- benimle muhatap olma ( öncesinde onlarca mesaj atmıştır)
- boyun posun devrilsin ( arka fonda müzik ve küfür, hakaretler)
Hadi bye.

Tartışmak ile kavga etmek aynı anlama gelmez ve burada yaşanan ise sürekli kavga ortamı yaratma çabası ne yazık ki.
Karşıt görüşe sakinlikle cevap vermek yerine, ortamı germe ve konuyu kişiselleştirme çabası içinde olan üye sayısı daha fazla, hal böyle olunca da küsmeler, kavgalar diye uzayıp gidiyor.

Hakli cikma sevdasi…
Kimsenin kendi gorusunu sorgulama istegi/yetisi yok. Illa ki her konuda hakli cikan kendisi olmak zorunda cunku. Bu kadar sabit goruslu olunca da tartisma gibi bir durum, malesef ya hic bir ise yaramayan bir diyaloga donusuyor ya da kavgaya.

Dinlemeyi bilmediğimiz için olabilir.
Kendi fikrimizi karşı tarafa zoraki kabul ettirmek gibi gibi.

üç harflinin yine birimizden birine uyduruk bir sebeple çatması jdjdj bu başlıkta beni seçmiş. shini ya da ben oluruz zaten, şaşmaz.

Geri