Soruda genelleme olmadığı "bazı kadınlar" vurgusu ile yapıldı ve "çoğu zaman" ise korkunç değil tam tersi günümüzde sürekli karşılaştığımız örnekleri anlatıyor. Siz "şiddet" kelimesinden sadece hastanelik edilmeyi anlıyorsanız bilemem fakat "bağırmak-hakaret ve küfür etmek" de bir çeşit şiddettir. Eşi ya da sevgilisi kendisine küfretti diye onu terk eden kaç tane kadın tanıyorsunuz? Soruda şiddet karşısında çaresiz kalanlar sorgulanmıyor, çaresi olup da bu yola başvurmamayı seçen diye özellikle belirttim.
Bahane değil rahatsızlık diye tanımlamanıza bir yorum yapamam çünkü hastalıktan çok seçim olduğu kanaatindeyim.
Şiddetin ne olduğunu bilen ve bunu fazlasıyla yakından yaşayan bir meslekte çalışıyorum. Benim şiddet kelimesinden ne anladığımı bilemeyeceğiniz gibi yorumumun neyi kapsadığı çok açık. Siz küfür edilen kadınların duruşunu yazarsınız, ben fiziksel şiddete uğrayan kadınların yaşadıklarını. Benim başlığı okuyup yapmak istediğim yorum, ''lan'' diyen sevgilisine surat asan kadınlar için değil, şiddetin en zorunu yaşayan kadınlar için. Sanırım yorumlarımız sizin yorumlarınızla bağlı değil. Sizin gibi ben de fikirlerimi yazıyorum