Ne zaman kötü insan oluruz?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bıyık büküle büküle kaytan insan... Seytan olurmuş

Vicdana sığmayan ne varsa onun adı kötülüktür ve vicdani hareket etmeyen her insan kötülüğe bulaşabilir.

Ben herkese iyi olamıyorum, olamam. Benim 3-5 sevdiğim vardır sevgi yumağı falan yaparım. Onun dışında oldukça kötü bir insanımdır. Eskiden merhamet duygusu az da olsa çalışırdı. Şimdi o yok. Ben aşk ve dost kazığını çok yedim. Şimdi kötü Bahtiyarı aş aşabilirsen ki iyisini gör. ^^

Kimse kimsenin ne gibi acilarla yoguruldugunu bilemez, nasil bir hayat surdugunu de bilemez ama bilinen acilar var ise ozellikle sagliklari soz konusu ise onlarla dalga gecen insanlar, iyi ki olmus diyebilecek kadar merhametsiz olan insanlar benim nazarimda kotudur. Bir insan baskasinin acisindan, uzuntusunden nemalandigi ve mutlu oldugu vakit onun insanligini sorgularim.

Benim için dünyayı kurtaracak kadar iyiler de, dünyayı batıracak kadar kötüler de yok.Dürbünümü kullanmaya özen gösteriyorum. Uzaktan gördüğüm kirin beni rahatsız edeceğine karar verirsem, kendimi sakınmaya çalışıyorum.Kir ve pasa dayanacağım kanısı ağır basıyorsa, sonuçlarına katlanmaya da karar veriyorum. Her iki halde de acı çekiyorum; ama hiç değilse bilerek çekiyorum. Kötüler olmasa iyi insanların kıymeti nereden bilinir? Bizim gibi dünya görüşü olan insanlar iyiliği karşılıksız yaparlar. Affetme, affedersen bir daha yapar. Saf kal, dürüst kal. Utanmazlar zaten utanmaz. İyi insanlar birbirini buluyor. Bana zamanında "Hakedene iyilik yap" diyenlere, "Bunun adı iyilik değil, çıkarcılık olur" diye kafa tutmuştum.

Adaletsiz yetkisini kötüye kullanan insanlar dünyanın en kötü insanlarıdır bence..

Vicdan meselesi..

Annem büyütürken hep "Karşındaki sana taş atsa da sen ekmek at." dedi. Kötülük duygusundan uzak, yardımsever, yufka yürekli affetmeyi bilen olarak.
Bazen anneme “keşke böyle büyütmeseydin,herkese güveniyorum,hep de zarar görüyorum” derdim.
Annem “Vicdanın rahatsa sorun yok” derdi. Şimdi anlıyorum...

Kimse kimsenin ne gibi acilarla yoguruldugunu bilemez, nasil bir hayat surdugunu de bilemez ama bilinen acilar var ise ozellikle sagliklari soz konusu ise onlarla dalga gecen insanlar, iyi ki olmus diyebilecek kadar merhametsiz olan insanlar benim nazarimda kotudur. Bir insan baskasinin acisindan, uzuntusunden nemalandigi ve mutlu oldugu vakit onun insanligini sorgularim.

Bunu yapan insan değildir ki

İyi niyetin suistimal edildiğini anladığım andan beri kötüyüm, kafam rahat. :torpu:

Efsane batman filminde bi sahnede Harvey Dent şunları söylüyordu;

Ya iyi bir insan olarak ölürsün, ya da kötüye dönüşecek kadar uzun yaşarsın.

Uzun yaşam size insanları tanımanıza olanak sağladığı için böyle söylemiş olabilir ama sevdiğim bir söz uzun uzun kafa yormak lazım.

Vicdan kaybetme olayı toplumsal bir alışkanlık, salgın bir hastalık gibi yayılmaya başladığı an kötü insan oluruz. Çünkü insanı, doğası gereği diğer tüm canlılardan ayıran temel özelliklerin başında kendisine bahşedilen bu duygu gelir. İşin kötü ve gerçekçi kısmı ise, kaybediyoruz. Her gün biraz daha fazla kötü insan olmaya başlıyoruz, üstelik düşünme, sorgulama gibi kabiliyetlerimiz de pasif kalıyor.
Şimdi kötülük müyüz? hayır. Ancak, birer denek gibi kötü oluyor ve bunun yayılmasını sağlıyoruz.
Bu özeleştirim..

Geri