Mutluluk Tâneleri.

Konu sahibi son olarak 2598 gün önce görüldü
Belki de ölürüm…
Yani aslında, sana söylemek istediğim bir şey daha var...
“Ben de… Ben de seni seviyorum…”

Geri dönüşü yoktu bu gidişin oysa… Oysa ben gidip gidip geri dönmüştüm sana…

Mantık..mantık..mantık..
Sevgi bir kenara.. Mantığımla çıktım yine yoluma...

"zamanın varsa her şey gelir geçer...
her şeyin varsa zaman gelir geçer..."

Fazla yazacak birşeyim yok yalnızım ve gönül gözüm kapalı..

- Kadınlar böyle gitmez aslında gidemez. -

Çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için. Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez. Erkek gibi, çorbanın tuzu eksik diye kavga çıkarmaz mesela, tam tersi, konuşmamız lazım der. Erkekler de en çok bu cümleye sinir olurlar. Ertelenir o konuşmalar, maç bitimine, yemek sonrasına ve daha birçok lüzumsuz şeyin ardına ötelenir. Kadınlar inatçıdır, hayata tutundukları gibi, aşklarına da sahip çıkarlar. Bu yüzdendir, konuşup derdini anlatma isteği, karşı tarafı ikna edene kadar uğraşırlar. Sonunda pes eder adam, bir ışık görür kadın, tüm derdini paylaşır. Genellikle ne cevap alır? Abuk sabuk konuşma! Gereksiz ve saçma gelmiştir adama anlatılanlar, hiç de üstünde durmamıştır. Yine bir sıkıntı, tatmin edilemeden geçiştirilir ve adam gün gelip bunların kendisine ok gibi döneceğini bilemez.

Bir kadın şikayet ediyorsa, ya da erkeklerin deyimi ile vıdı vıdı ediyorsa; erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hala ümidi vardır kadının. Yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur. Daha önemlisi, o adamı hala seviyordur.

Kadın susarak gider! En önemli detaydır, erkeklerin hiç anlayamadığı durum işte bu kadar basittir. O gün gelene kadar konuşan, kavga eden, tartışan kadın, kendini sessizliğe vermiştir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, o zaman sevgisi de yara almış demektir. Yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış ve aslında bedeni orada durarak, ilişkiden çıkıp gitmiştir. Kadın, gerçekten gitmişse, çok sessiz olmuştur ayrılışı, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Her akşam eve geldiğinde, kapının açıldığını gören adam anlamaz ama bir kadın sessizce gider. Ne mutfağında yemek pişiren, ne yan koltukta televizyon izleyen, ne gece ruhunu kenara koyarak yatakta sevişmeye çalışan kadın, artık o kadındır. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü kadının gidişi sessiz ve asildir.
- Kadının Gidişi Sessiz Ve Asildir!-

Hiç bir zaman tamlanmayacak bir öyküyü öz dilime çevirmek gibi yaşamak. Ne yaparsam yapayım yarım kalacağım bitmeyecek bir öyküyüm ben.

Beni hiç sevmediğini söyLe..
Susma bir şeyLer söyLe..
Yüreğinde hiç var oLmadığımı söyLe..
Hadi tüm cesaretini topLa ve 'seni hiç sevmedim ki' cümLesini savur ayak uçLarıma..

BiLiyorum her zamanki gibi susacaksın..
Sus..
Tek bir keLime etme..
Sus ki, adımı anmakLa heba oLacak nefesin boşa gitmesin..
Seni severken bana hiçbir zaman geLmeyeceğinin farkındaydım..
Ama sevdim işte..
ÖLüm oLsan da sevdim seni işte..
Sadece sevdim..
Seni 'senden' çok severek..
Uğruna 'yüreğimi' bedenimden sökerek sevdim..
BiLiyorum bundan sonra yine geLmeyecektin ve beni 'seni senden cok seven' ben kadar sevmeyeceksin..
Ait oLduğun karanLıkLarı bırakıp bana geLecek gücün yok senin..

Ne kadar dürüst olursan, okadar ezilirsin.

sükut ikrardan gelirmiş ey yar,
susuyorum,
sükutumda bile ikrar ediyorum.
seni seviyorum.....

Hz. Mevlâna

Kim bilir; masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de. Değer mi gitmesine, gitmezdi değmese.

Nazım Hikmet Ran

Uğruna ölmek değildi istediğim, uğrunda yaşamaya öyle hazırdım ki…

Birlikteyken içime ektiğin her mutluluğu ayrılık denen illet söke söke geri alıyor.
Nasıl ki aşk bize çaresizce bir güç veriyorsa, işte ayrılık da bize güçlü bir çaresizlik sunuyor.
O delişmen ruhuma paylanmıştı senden gelen tüm dertler.
Varlığının altını, kendimi silerek çizmiştim ben.
Çok sonra anladım ki aşk meydanına sen beni canlı sanıp öldürmek için gelmiştin, ben seni ölü sanıp canlandırmak için.
İnancı kırılmayan hiçbir aşk bitmezdi oysaki; İnancımı da alıp gitmeseydin!

Kahraman Tazeoğlu

Aşk sonsuzdur, sonlandırmadıkça...

Ben yalnız yaşamayı beceremediğim için düştüm bu aşka. Hak ettim bu cezayı... Hak ettim bu sonu... Sesim yok sana.

Gam savar yüreğim yenik artık. Beni düşünme... Sen iyi bak sana.

Bir doğruya yanlış yerden düşünce insan, hayat bunun hesabını hemen soruyor.

Biz yine kendi yarattığımız uçuruma düştük sevgili... Ve hayat aşkı bir kez daha yendi.

Senden sadece bir şey istiyorum. Son kez gel yanıma. Sonra git.
Ama son kez benim ol ne olur. Tek istediğim bu. Bu isteğimi çok görme ne olur.
Çünkü bana sen öğrettin:

"İstemeyi bilmiyorsan, yetinmeye mahkumsundur."

Cepten hüzünler yiyorum uzun süredir.

Ağlamaklı bir iç borca bile girdim.

Karşılığında devrik cümlelerime bile el konuldu,

içten konuşmalarım dinlemeye alındı ve kelimelerimin şifresi çözüldü.

- Kahraman TAZEOĞLU.

Sana küskünüm ve öldürüyorum seni içimde.
Sensizliği seçiyorum, sessizliğimin içinden.
İçimde intiharlar, cesetler...
İncinmiş hayatları toplayan bir dilenci oluyorum birden. ~

Varlığında beni mutlu eden yağmurun yokluğunda yakması, kenti aşk bahçesine döndüren kar’ın hayatımıza beyaz bir sayfa gibi konması, gözlerinin içime kar taneleri gibi girmesi ve hüznümün en derin çukurunda yalnız kalışım, aşk yağar kentimin üstüne ve ben seni özlerim..

'' karnıma avuçlarımla bastırsam sensizliğe doyarmıyım sence ''

K. Tazeoğlu ...

Kaybetmeye dayanamayacağını sevme.

Seni terk edenin, seni terk ettiği için yaşadığı vicdan azabı bile seni üzüyorsa; gerçekten sevmişsin.

Geri