James Bond
Üye
-
-
-
-
-
..?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
eeeeeeeeeeeeee evet nerde oldugun önemli degilki ailenin egitimi önemli , ben dogma büyüme almanyadayim ve müslümanim ..
Ailen musluman mi?
Sen mi tercih ettin musluman olmayi?
Ailen musluman mi?
Sen mi tercih ettin musluman olmayi?
musevi ailesi.
Ülke ne alaka onu anlamadım?
Ebeveyn Müslüman ise zaten çocuk Müslüman olarak doğar.
Ülke ne alaka diyenlere bu cevabı veriyorum; yani dinlerin yaygın olduğu yerler vardır, mesela hindistan civarında hindu inançlarına göre ibadetler yapılır, gelenekler görenekler buna göredir. Ve yine hindistanı örnek vermek istiyorum, orada doğup büyüseydik oranın dinine inanırdık, İslam bize yabancı ve müslümanlarıda düşman olarak görürdük.. Yani dini seçmek pek bizim elimizde değil, herşey nasip. Allah'ın takdiri ilahisi ..
Eğer senin pencerenden bakarsak işin içinden çıkamayız. Çünkü hiç bir şey bizim elimizde değil.Niye degil yahu sen boyle dusunursen tabi ki secemezsin.
Senin gibi dusunmeyen pekala secebilir.
Eğer senin pencerenden bakarsak işin içinden çıkamayız. Çünkü hiç bir şey bizim elimizde değil.
Her şey nasip, biz istedikten sonra değil, Allah nasip ettikten sonra olur olacak olanlar..
Ama buradan bakmıyoruz şu an. Ve bana bi gıcıklığınızın olduğunu düşünüyorum şu an, nedense cümlelerimi önyargıyla okuyup değerlendiriyorsunuz. Neden yaşadığımız çevremizin vereceğimiz kararlar üzerinde etkisi olmasın? Din gibi mesela..
Yani dini seçmek pek bizim elimizde değil, herşey nasip. Allah'ın takdiri ilahisi ..