Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Konu sahibi son olarak 4551 gün önce görüldü
eeeeeeeeeeeeee evet nerde oldugun önemli degilki ailenin egitimi önemli , ben dogma büyüme almanyadayim ve müslümanim ..

Aslında bu durum yetişme tarzı ile ilgili. Müslüman ülke.. aslında her yer mmüslümalıģa çıkıyor, lakin insanlar farklı dinleri kendilerine yer ettiği için değişik konular ortaya çıkıyor. Ben müslüman olmayan bir ailenin çocuğu olmuş olsaydım belki benimde düşüncem farklı ola bilirdi ama her dini araştırır zor olanı seçer doğru yolu bulundum. Sonradan Müslüman olan insanlar çok araştırmacı olan ininsanlardır. Bu çok kişinin kendi durumudur. Yer mekan önemli değildir.

müslüman bi ülkede doğmuş olmama rağmen müslüman değilim. müslüman olmayan bi ülkede doğsaydım şu ankinden tek farkım müslümanların hepsinin terörist olduğunu düşünüyor oluşum olurdu.

Ülke ne alaka onu anlamadım?

Ebeveyn Müslüman ise zaten çocuk Müslüman olarak doğar.​

Ülke ne alaka diyenlere Maria Puder Mastor bu cevabı veriyorum; yani dinlerin yaygın olduğu yerler vardır, mesela hindistan civarında hindu inançlarına göre ibadetler yapılır, gelenekler görenekler buna göredir. Ve yine hindistanı örnek vermek istiyorum, orada doğup büyüseydik oranın dinine inanırdık, İslam bize yabancı ve müslümanlarıda düşman olarak görürdük.. Yani dini seçmek pek bizim elimizde değil, herşey nasip. Allah'ın takdiri ilahisi ..

Ülke ne alaka diyenlere bu cevabı veriyorum; yani dinlerin yaygın olduğu yerler vardır, mesela hindistan civarında hindu inançlarına göre ibadetler yapılır, gelenekler görenekler buna göredir. Ve yine hindistanı örnek vermek istiyorum, orada doğup büyüseydik oranın dinine inanırdık, İslam bize yabancı ve müslümanlarıda düşman olarak görürdük.. Yani dini seçmek pek bizim elimizde değil, herşey nasip. Allah'ın takdiri ilahisi ..

Niye degil yahu sen boyle dusunursen tabi ki secemezsin.
Senin gibi dusunmeyen pekala secebilir.

Niye degil yahu sen boyle dusunursen tabi ki secemezsin.
Senin gibi dusunmeyen pekala secebilir.
Eğer senin pencerenden bakarsak işin içinden çıkamayız. Çünkü hiç bir şey bizim elimizde değil.
Her şey nasip, biz istedikten sonra değil, Allah nasip ettikten sonra olur olacak olanlar..
Ama buradan bakmıyoruz şu an. Ve bana bi gıcıklığınızın olduğunu düşünüyorum şu an, nedense cümlelerimi önyargıyla okuyup değerlendiriyorsunuz. Neden yaşadığımız çevremizin vereceğimiz kararlar üzerinde etkisi olmasın? Din gibi mesela..

Eğer senin pencerenden bakarsak işin içinden çıkamayız. Çünkü hiç bir şey bizim elimizde değil.
Her şey nasip, biz istedikten sonra değil, Allah nasip ettikten sonra olur olacak olanlar..
Ama buradan bakmıyoruz şu an. Ve bana bi gıcıklığınızın olduğunu düşünüyorum şu an, nedense cümlelerimi önyargıyla okuyup değerlendiriyorsunuz. Neden yaşadığımız çevremizin vereceğimiz kararlar üzerinde etkisi olmasın? Din gibi mesela..

Valla haklisin kardes cok dogru.
Bi cocugun msluman bi ulkede dogmamasi ve sana gore onun "gavur" olmasi tamamen allahin takdiri istee.

Aynı şeyden bahsediyoruz.

Anne-Baba hangi dine mensup ise çocuklarda öyle yetişir, bu her yerde böyledir, ama insan yetişkin olduktan sonra din değiştirebilir, ya da hiçbir dine inanmama hakkını kullanabilir, bu insanın kendi tasarrufudur. Nitekim din değiştiren pekçok insan var.

James Bond

Ahlakını da tüm doğrularını da ilk ebeveynlerinden edindin, dolayısıyla din seçiminde de en önemli etken ailedir..İnsanlar doğarlar bulundukları kültürün dinine adapte olurlar ve en doğrusu kendisinin ki zannederek yaşarlar..

1424556_267368803410426_1190952045_n.jpg

Geri