Müslüman olmayan bir insanın yaptıgı ibadet kabul olur mu ?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Acaba doğru ibadeti müslümanlarmı yapıyor?
Tanrı herkese eşit davranmalı.

bu da ayrı bir kafa sanki müslüman olabilmek çok zor bir şey de adam müslüman olmadan ibadet yapıyor, sanki tek ibadet müslümanlıkta da adamın ibadeti kabul olmuyor da falan burda herkes din alimi zaten :)

ALLAH'ın bildirdiğine göre cevabınız burada ..

(Ey iman edenler, rüku edin; secde edin; Rabbinize ibadet edin.) [Hac 77]

Bu ayette sadece namazı bahsediyor olmalı.ibadet etmek bence bu kadar kısıtlı bir kavrama sıkıstırılmamalı.
Dinin kaynagı sadece kur'anmıdır?

Bu ayette sadece namazı bahsediyor olmalı.ibadet etmek bence bu kadar kısıtlı bir kavrama sıkıstırılmamalı.
Dinin kaynagı sadece kur'anmıdır?

Sadece bir ayet örnek verdim yoksa daha başka amellerden bahseden ayetlerde var .. Dinin kaynağı İslamdır ve İslam Kuran ile sınırlı değildir .. İlk müslüman da Hz.Adem'dir ..

İbadet derken nedir yani ? müslüman olmayan biri namaz kılmaz bence, benim hristiyan yada yahudi ibadetlerini yapmadığım gibi müslüman olmayan biride bize has olan ibadetleri yapmaz ki

Müslüman neye dayınarak oluyor ? Sen yada ben ne yaptıka müslüman olduk ? Mevlana gel demedimi ? Rabbim kollarını açmadımı ?

Zaten hristiyan bir kişi o kadar dua biliyorsa ibadete girer ;) bu durum allah ile kulu arasındaki durumdur

Müslüman neye dayınarak oluyor ? Sen yada ben ne yaptıka müslüman olduk ? Mevlana gel demedimi ? Rabbim kollarını açmadımı ?

Zaten hristiyan bir kişi o kadar dua biliyorsa ibadete girer ;) bu durum allah ile kulu arasındaki durumdur

ALLAH ve resulunu kabul etmeden kimse müslüman değildir .. Kelime-i şehadeti kalben ve dil ile ikrar etmeden İslam dairesine girilmez ..

Ona ne zamandır insanlar karar veriyor?
Allah katında tüm insanlar eşit değil mi.
Öyle şeyler yazılmış ki müslüman olmayanlar sanki boşa yaşıyor gibi.
Allah in adalet Terazisi asla bi insanın ki ile eşit olamaz

Dinlerin değil inancın ve ibadetin samimiyeti onemlidir. Yani amac musluman olmak değildir burda ki kavram, amac ibadetin yapılışıdır. Neden olmasın ki? Hem müslüman olupda ibadet yaptıgını sanan milyonlarımız var bu ulkede. onuda dusunmek lazım :)

İbadetten kastınız nedir merak ettim ?
Müslüman Olmayan insan ibadet mi yapıyor?

Zaten Müslüman olmayan bir insan ALLAH'ın varlığına inanmaz ki. İbadet etmez ki. Şunu dile getirmek istiyorum, Her Müslümanım diyen Müslüman değildir. Burası ayrı bir tartışma konusudur.

Ama çok çelişkili bir konu bu.

İbadetten kastınız nedir merak ettim ?
Müslüman Olmayan insan ibadet mi yapıyor?

Zaten Müslüman olmayan bir insan ALLAH'ın varlığına inanmaz ki. İbadet etmez ki. Şunu dile getirmek istiyorum, Her Müslümanım diyen Müslüman değildir. Burası ayrı bir tartışma konusudur.

Ama çok çelişkili bir konu bu.

+1 ;)

Bir de inanıp, bilipte yapmayanlar var. Asıl önemli noktanın burası olması lazım :p Hele hele bir de hem bilip hem de inanmayanlar var, üstüne üstlük Müslümanlık konuları oldumu damdan zıplar gibi zıplıyorlar :p

Konu ile ilgili ayetleri paylaştım .. Önce ki yorumlarımda görebilirsiniz .. ALLAH adaletini nasıl dağıtacağını Kuran'da açıklamıştır .. Mümin bir kimse ile mümin olmayan kimseye aynı muamele yapılmayacaktır .. YAPILACAKTIR DİYEN KANITLARINI ORTAYA DÖKSÜN BEN DE DÖKEYİM ..

Şöyle bir durum var :
Bir Yahudi, Bir Hristiyan yine Allah'a inanmıyor mu zaten? Dünya üzerindeki tüm dinler Allah için değil mi?
Valla ben Allah'ın adaletini insanların yorumlamasından haz etmiyorum. Kim benim düşüncemi bilebiliyor ki yaradanınkini bilsin ? Bunu sorayım öncelikle.

Ayrıca şuna da inanmıyorum adam milyon tane sevap işlesin kimseye kötülük etmesin , zararsız iyi niyetli yaşasın. Kuşu böceği çiçeği sevsin Bir namaz kılmıyor, inanmıyor diye köprüden düşsün. Ben Allah'ın bunları görmezden geleceğini düşünmüyorum açıkçası.

Müslüman olupta ameli kötü çok insan da var zaten

Şimdi çıkıyorum .. Konu ile ilgili gerekli ve uzun bilgiyi bir kaç saat sonra paylaşırım inşaALLAH ..

Aslında şöyle bir ince çizgi var gözden kaçan, yahudiler ve hristiyanlar ve daha bir çok dine inanlar bir yaratıcıya inanıyorlar, özellikle yahudi ve hristiyanlar zaten Allaha inanıyor ibadet ediyorlar, ama peygamberlere ve meleklere diğer kutsal kitaplara inanmıyorlar yani imanın 6 şartını yerine getirmiyorlar bu yzden Allahın varlığını kabul etseler bile iman etmemiş oluyorlar. Ama Allah (c.c) kuranda hepsine iman etmemizi söylüyor bunlardan sonra ibadet gelir, yani önce iman sonra ibadet , o yüzden iman etmeyen bir insanın ibadet etmesi derken söylenen nedir onu bilmek lazım ? mesela puta tapanların ibadeti onlara secde etmektir bunu ibadet olarak sayamayız ki. Allahın emrettiği ibadetler arasında olanları da yapmaları için insanların müslüman olup kuranı okumaları lazım yoksa bizim ibadetlerimizi nereden bilecekler ?

Sonuç Allah bilir elbette , ama ayetlere ve hadislere bakarak söylemek gerekirse müslüman olmak ilk şart, Allahın varlığını birliğini ve peygamberimizin onun kulu ve elçisini kabul etmek ilk şart.

Ona ne zamandır insanlar karar veriyor?
Allah katında tüm insanlar eşit değil mi.
Öyle şeyler yazılmış ki müslüman olmayanlar sanki boşa yaşıyor gibi.
Allah in adalet Terazisi asla bi insanın ki ile eşit olamaz

Sen ''İslam dîni araplara gelmemeliydi, bu dinin en kötü yönü bu olsa gerek'' tarzı yazarken herhalde iğneyi kendine batırmamıştın. Şimdi ne hakla çuvaldız ile başkalarını dürtebiliyorsun?

Takva sahibi insanların Allah C.C. katında diğer insanlardan üstün olduğunu bizzat Allah C.C. diyor. Buna senin sandığın gibi insanlar karar vermemekte yani. İslam/Din konusunda ahkâm keserken bence bin kez daha düşün.

Sen ''İslam dîni araplara gelmemeliydi, bu dinin en kötü yönü bu olsa gerek'' tarzı yazarken herhalde iğneyi kendine batırmamıştın. Şimdi ne hakla çuvaldız ile başkalarını dürtebiliyorsun?

Takva sahibi insanların Allah C.C. katında diğer insanlardan üstün olduğunu bizzat Allah C.C. diyor. Buna senin sandığın gibi insanlar karar vermemekte yani. İslam/Din konusunda ahkâm keserken bence bin kez daha düşün.

Pardon ama siz kim oluyosunuz da benim din ile ilgili düşüncelerim hakkında beni yargiliyorsunuz?
Ayrica benim ne olacağıma da sen karar veremezsin sen de ben de insan olduğumuza göre kimin ne olacağını Allah bilir!
Mümkünse yazdıklarıma alıntı yapmayınız zira sizi fazlaca yapmacık buluyorum.
Öyle kırmızı yazı ile Allah yazmaya benzemiyor bence böyle şeyler;)

Geri