Müslüman olmayan bir insanın yaptıgı ibadet kabul olur mu ?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Müslüman olmayan bir insanın tuttuğu oruç ve kıldığı namaz kabul olur mu ?

Hayır, iman edilmeden yapılan hiç bir şey, ibadet olmaz ki bir kere...:)

Eğer müslüman Değilse Bizim Dinimizin Emirlerini Sevaplarını Gerekenlerin Ne OLduğunu Nerden Bilecek. Hadi Bilecek Bir Kapasitede Diyelim Ozaman Müslümanlığın Şart olmasınıda Biliyor olmalı..
Müslüman Değilse,İbadetinde Bir Önemi Olmuyor Ne Yazıkki..

musluman olmayan birisi neden oruc tutup namaz kilsin ki amaci nedir?
hadi orucu anlarim diger dinlerde varda ya namaz?

musluman olmayan birisi neden oruc tutup namaz kilsin ki amaci nedir?
hadi orucu anlarim diger dinlerde varda ya namaz?

Tam da bunu söyleyecektim. Namaz kılıp oruç tutuyorsa zaten Müslümanlık söz konusudur. Öte turlusu başka amaçlar güdülerek yapılıyordur.

Bir de şu var ki , imanla paranın kimde olduğu bilinmezmiş. Yani bunu sadece Yaradan bilir.

Buna biz karar veremeyecegimize göre, kime ne?
Iman kalptedir, kalbini okuya bilen var mi? (:

kesin konuşarak hata ediyorsunuz bence. bunu en iyi allah bilir biz değil.

benim fikrime göre 12+8=20'dir.
keza 4*5=20'dir.
amaç 20 ye ulaşmaksa, bu uğurda bir çok yola başvurulabilir.
yeter ki iyi niyet ve güzel ahlak ön planda olsun. allah'a ulaşmak isteyen müslüman olarak da hristiyan olarak da budist olarak da ulaşabilir diye düşünüyorum.
tabiki bu fikrim mutlak doğruyu içermez, tıpkı sizinkiler gibi.
bunu en iyi bilecek olan yine allah'tır.

basta gelmesi gereken soru su zannimca :

Müslüman olmayan namaz kilip oruç tutar mi?

Müslüman olmadigi kesin ise ibadeti kabul olmaz, iman sarttir.. Zaten müslüman degilse o da bunlarin kabul olmasi derdinde degildir. Ibadet etmez, ediyorsa baska sebebi vardir. O yüzden tartisma biraz yersiz gibi.

farklı bir soru olmuş. tek din islam olmadığı gibi, tek ibadet de müslümanlıkta yapılmıyor. eğer ki yapılan ibadet islamın şart koştuğu ibadetlerse, müslüman olmayan birinin yapacağı bu ibadet islam inancına göre kabul olmayabilir. fakat başka bir dine mensup bireyin kendi dininin gereklerini yerine getirmesi de onun bir ibadetidir ve kendi dinine göre kabul olabilir.

Şimdi Bu Soruya Şu Şekilde Cevap Vermek Yeterli Madde Madde Açıklayayım.

1 İslam Dininden başka dinde namaz yoktur
2 Müslüman olmayanın kıldığı namaz namaz değildir kabul olmaz
3 Orucun nasıl olduğunu nereden bilsin yoksa afedersiniz eşşeğe sahurda saman verelim iftara kadar yiyecek vermeyelim eşekte oruç tutar
4 ibadet edebilmek için önce iman etmek şarttır

Kısaca anlatmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.

Emekli Bir Din Görevlisinin Oğlu Olarak Ve Eski Bir Kuran Öğretmeni Olarak Anlatmaya Çalıştım Açıklayıcı Olup Olmadığım Konusunda İse Bir Fikrim Yok.Saygılarımla.

Aslında bu konu sadece tartışma konusu olsun diye açılmış bir konu degil arkadaşlar... Bu konuyu açmama Müslüman olmayan ve ramazan ayında ;Namaz kıldım oruç tuttum İfadesini kullanan bir tanıdık vesiledir.. Genel görüş islam dinini benimsemeden islam dinine uygun yapılan ibadetin kabul olmayacagıydı.. Sizinle paylaşmak sizin fikirlerinizide almak istedim :cici:

Geri