Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Konumuz erkolar kapatılsın mı, yoksa diyanet kapatılsın mı? Seç ikisinden birini.Hahahh havasida sonmus cakma adminin. Iyi iyi adalet yerini bulmus.
Su asalagin uye olusunu gormek xddddKonumuz erkolar kapatılsın mı, yoksa diyanet kapatılsın mı? Seç ikisinden birini.
Bide öyle deneyelim nolcak ki jdjdkdkkUlan erkolar kapatilsin kapatilsin diyen kizcelerim. Erkeksizmi kalacaksiniz daaaa
Bilmiyom slklntili olabilir. Bi dusinimBide öyle deneyelim nolcak ki jdjdkdkk
Ben de bundan bahsediyorum hocam anlamıyoruz birbirimizi.Laik olduğunu söyleyen bir devletin laik olması daha doğru olur. Diyanet herkesin vergisiyle ayakta duruyor ve bu durum laikliğe aykırı.
Evet zor anlaşıyoruz, temelinde benzeri şeyleri konuşuyoruz ama yöntem konusunda farklı düşünüyoruz. Diyanet sadece sunni İslam'ı temsil olarak kurulmuştur. Sunni olmayan hangi bir mezhebi temsil etmiştir, ediyor gösterebilirmisiniz.Ben de bundan bahsediyorum hocam anlamıyoruz birbirimizi.
Laikliği korumak istiyorsan Diyanet olmalı. Diyanet dediğin şeyin misyonu zaten laikliği korumak olmalı. Radikal grupların örgütlenmesini engellemek, tek elden ibadethaneleri kontrol altında tutabilmek için kuruldu Diyanet.
Aksi halde ABD deki gibi her dergah gidip bir cami inşa ettirir. Kafasına göre hutbe okur, kuran kursu adı altında gençleri zehirler, serbestçe örgütlenir ve rejime karşı tehlike yaratır.
Mevcut Diyanet berbat şekilde yönetiliyor olabilir, ama bu kurumun gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Sizin tepkiniz olaya, olguya değil. Adına Diyanet deme “Din işleri yüksek kurulu” de fark etmez.
Herhangi bir dini grubun radikalleşmesini engelleme misyonu ile hareket etmesi şart bir kamu kurumu Türkiye gibi ülkeler için elzem.