Murat Muratoğlu: ''Diyanet'in bütcesi 3 milyar dolar. O parayı şeytana versen, salavat getirir, tövbe eder.''

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Sorun diyanetten de oncesine 600'lere dayaniyor. Diyaneti kapatsan da bir bka yaramayacak. Cemaatler , tarikatler var.
Diyanet isin maddi boyutunda bulunan bir sorun. Onun disinda diyanetin tek islevi soyleneni yapmak. Zaten seyhler vs daha fazla rabet goruyor. Rabita varken cemaatler de kim skler diyaneti.
Daha dogrusu din afyonunun kalkmasi lazim ama nerdeeeee.

Pavyonlar kapatılsın
Çoluk çocuğumun rızkını orada harcıyorum
Kadın bir fön çektiriyor 150 lira ben yanına gidiyorum 4 Kusur hesap ödüyorum
Hanim arıyor nerdesin diye soruyor ben arkadaşın kinasi var diyorum hali ile ertesi gün yanıma geliyor aşkım düğüne gitiyormuyuz diye soruyor
Biktim hep yabancı düğüne gitmekten :D
Sjsjsjsjsjsjsj

Laik olduğunu söyleyen bir devletin laik olması daha doğru olur. Diyanet herkesin vergisiyle ayakta duruyor ve bu durum laikliğe aykırı.
Ben de bundan bahsediyorum hocam anlamıyoruz birbirimizi.

Laikliği korumak istiyorsan Diyanet olmalı. Diyanet dediğin şeyin misyonu zaten laikliği korumak olmalı. Radikal grupların örgütlenmesini engellemek, tek elden ibadethaneleri kontrol altında tutabilmek için kuruldu Diyanet.

Aksi halde ABD deki gibi her dergah gidip bir cami inşa ettirir. Kafasına göre hutbe okur, kuran kursu adı altında gençleri zehirler, serbestçe örgütlenir ve rejime karşı tehlike yaratır.

Mevcut Diyanet berbat şekilde yönetiliyor olabilir, ama bu kurumun gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Sizin tepkiniz olaya, olguya değil. Adına Diyanet deme “Din işleri yüksek kurulu” de fark etmez.

Herhangi bir dini grubun radikalleşmesini engelleme misyonu ile hareket etmesi şart bir kamu kurumu Türkiye gibi ülkeler için elzem.

Ben de bundan bahsediyorum hocam anlamıyoruz birbirimizi.

Laikliği korumak istiyorsan Diyanet olmalı. Diyanet dediğin şeyin misyonu zaten laikliği korumak olmalı. Radikal grupların örgütlenmesini engellemek, tek elden ibadethaneleri kontrol altında tutabilmek için kuruldu Diyanet.

Aksi halde ABD deki gibi her dergah gidip bir cami inşa ettirir. Kafasına göre hutbe okur, kuran kursu adı altında gençleri zehirler, serbestçe örgütlenir ve rejime karşı tehlike yaratır.

Mevcut Diyanet berbat şekilde yönetiliyor olabilir, ama bu kurumun gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Sizin tepkiniz olaya, olguya değil. Adına Diyanet deme “Din işleri yüksek kurulu” de fark etmez.

Herhangi bir dini grubun radikalleşmesini engelleme misyonu ile hareket etmesi şart bir kamu kurumu Türkiye gibi ülkeler için elzem.
Evet zor anlaşıyoruz, temelinde benzeri şeyleri konuşuyoruz ama yöntem konusunda farklı düşünüyoruz. Diyanet sadece sunni İslam'ı temsil olarak kurulmuştur. Sunni olmayan hangi bir mezhebi temsil etmiştir, ediyor gösterebilirmisiniz.
Kaldıki Diyanet toplumun her kesminin verdiği vergilerle ayakta ve sen devlet olarak kendini laik tanımlıyorsun. Sorun devletin kendisiyle çelişmesi. Diyanet ülkenin bugünlere gelmesinde büyük rol oynamıştır, toplumun radikalleşmesini, tarikatlara bağlı olmasını,..... engellememiş bilakis o unsurları besleyerek yükselişine destek olmuştur. Laiklik karşıtı, Cumhuriyet karşıtı,....... sayısız eleman var Diyanet içerisinde, başta Diyanet başkanı.
Fıransa'da laik bir devlet, neden orada Diyanet yok sizce?
Sunni olmayan, ateist olan, inançsız olan,...... insanların vergileriyle Diyanet'i ayakta tutmak hangi akla hizmet ediyor?
Radikalerle mücadele şart ama bu asla Diyanet ile olmaz, ne geçmişte oldu ne günümüzde oluyor ne de gelecekte olacak.

Geri