Mültecilere yapılan ayrıcalıkları doğru buluyor musunuz ?

Konu sahibi son olarak 2771 gün önce görüldü

Laf carpitma nedir yaa :p yok öle bisey.
Yalan fistik yalan. Bir tek sey var bu dünyanin her yerinde böyle. ucuza calisiyorlar burada haklisin.
Neden? Cünkü masraflari az. Vergi vermiyorlar, devlet bircok masrafini karsiliyor bunlarin. bu yüzden daha ucuza calisiyorlar.
Bak Almanyaya da binlercesi geldi. okullarin spor salonlarinda uyuyorlar. Devlet elbise, yemek, her türlü yasam ihtiyaclarini karsiliyor. ama kimse de demiyor, ona aylik veriyosun bana niye vermiyosun diye.
Allah kimsenin basina vermesin.
Bak biz Türkler de neredeyse onlarin durumuna düsebilirdik ! Siyirdiki diyebiliriz.
Tehlike gecti mi? Hayir tabiki.
Bi bakmissin, ruslar kuzeyden, Iran, PYD, ESED güneyden dalmis, orada yasayan insanlar nereye gidecek?
Neyse, Önce INSAN olarak bakarsak onlara sorun kalmayacaktir.
Yasadigimiz zamanda her insan MÜLTECI adayidir...

Haklısın sende. Ama bence bir denge kurulmalı Lucky. Bu dengeyi kurmak için bir şeyler yapılmalı. Biz yardım ediyorken bu suriyeliler neden sokaklarda dileniyor peki ? Bende bunu anlamıyorum. Bir iş bir ev verilecekse devlet bunu iyi denge kurarak yapmalı. Ama resmen çayıra salıp bulduğunuz yerde otlayın sürü halinde diye salmış bana göre.

Ben biraz Suriyelilerin bizi sömürdüğünü düşünüyorum. Bu devletin mantıksız politika yürütmesi yüzünden diye düşünüyorum. Mesela onları işe yerleştirirken birilerini işinden etmeyerek.

Haksız mıyım?

vermediysen vermedin niye iyi birsey yapmis gibi MUTLUYUM DIYORSUN

1 yada 2tl vermicrk kadae vicdsnsizsin

Sezen, lütfen izin ver de herkes kendi bakış açısından düşüncesini yorumunu dile getirsin.
Herkes kendi vicdanından sorumludur, bir başkasının vicdanı üzerine eleştiri getirmeden önce kendimizi bu açıdan yeterince tarttık mı bakmak gerekir?

Sana bu açıya şöyle bakmanı tavsiye ederim ..
Yıl 1919, Osmanlı nerden baksan 10 yıldır savaşta, Tüm savaşlardan büyük kayıplarla ayrılmış ve sevr imzalanmış ülkenin 4 bir yanından 6 büyük devlet işgale başlamış ..

Sence halk ne yapmış ??

Birilerine avuç açmayı mı seçmiş , yaşlı genç , kadın erkek demeden cepheye mermi mi taşımış ??

Sezen, lütfen izin ver de herkes kendi bakış açısından düşüncesini yorumunu dile getirsin.
Herkes kendi vicdanından sorumludur, bir başkasının vicdanı üzerine eleştiri getirmeden önce kendimizi bu açıdan yeterince tarttık mı bakmak gerekir?

Sana bu açıya şöyle bakmanı tavsiye ederim ..
Yıl 1919, Osmanlı nerden baksan 10 yıldır savaşta, Tüm savaşlardan büyük kayıplarla ayrılmış ve sevr imzalanmış ülkenin 4 bir yanından 6 büyük devlet işgale başlamış ..

Sence halk ne yapmış ??

Birilerine avuç açmayı mı seçmiş , yaşlı genç , kadın erkek demeden cepheye mermi mi taşımış ??

haklisin ama pisgin pisgin mutluyum

bu ne ya... brnde cok ssdaka verdim istedigim icin adamlar carsida muzik caliyor onundede kutu durup dinledimdrnmi hayie ama diyorum nolcakku 50/60 kurus ysda bi kac lira nolcakki yani bu tek bi ornek

tabikide kadinlar yasli genci demeden tasimis..

iyiki hala vicdan var.insanlik var...

ben :) yapamiyotum yinede !

Ben merakımdan biraz bakındım şunları buldum

Suriyeli mülteciye üniversite kapısı - Milliyet Haber

Vergi vermeyen Suriyeli esnaf haksız rekabet yaratıyor haberi www.dunya.com'da

Esnaftan başkana tepki: Dükkanı Suriyeli'nin üzerine yapacağım, vergi, kavga yok!-Gündem Haberleri

[YOUTUBE]FtKoRov-mdE[/YOUTUBE]

Ben net bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmadım ama kesinlikle ayrıcalıklara sahipler..

Yapilan kanunsuzluklari ayricalik olarak görmeyin kardesim.
Kacak isyeri acmis, sigortasiz calismis, vs bunlari herkes yapiyor.
Sanki Vergi vermeyen Türk vatandasi yok mu?
Mültecilerin Tüm yurda yayilmalarindan ben de rahatsizim, ama Iltica kanunlarina göre Devlet istedigini yapamiyor iste. Herkes ister, su savas bitse de ülkelerine geri gönderilseler.
Savas bitmiyor ki.

Mültecilerin Tüm yurda yayilmalarindan ben de rahatsizim, ama Iltica kanunlarina göre Devlet istedigini yapamiyor iste. Herkes ister, su savas bitse de ülkelerine geri gönderilseler.
Savas bitmiyor ki.

Hayır hayır kaçak işyeri değil, suriyelilere vergisiz kazanç sağlandı, incelersen farkedersin ..
Birde vergi vermeyen TC vatandaşı yok ..
Temel gıda maddelerinde %18 kdv var ..
Sigortasız çalışan vergi vermiyor diye bi durum yok ..
Neyse ben tartışmak için değil, ben kendim için buldum sen sorunca seninle paylaştım.

Savas bitmiyor ki.

Bu konu bizi hiçbir yere götürmeyecek aslında çünkü devlet bizim düşüncelerimizle işlemiyor doğru.

Ama bu mülteciler gibi olmaktansa Lucky vatanında savaşıp toprağın için ölmez misin? Birde bu yüzden saygı duyamıyorum. Hadi kadınları çocukları anlıyorum ama erkeklere hiç saygı duyamıyorum.

Buarada objektif bakış açınızdan dolayı teşekkür ederim verdiğiniz bazı bilgileri bilgi hazneme ekledim :)

haklisin ama pisgin pisgin mutluyum

bu ne ya... brnde cok ssdaka verdim istedigim icin adamlar carsida muzik caliyor onundede kutu durup dinledimdrnmi hayie ama diyorum nolcakku 50/60 kurus ysda bi kac lira nolcakki yani bu tek bi ornek

tabikide kadinlar yasli genci demeden tasimis..

iyiki hala vicdan var.insanlik var...

ben :) yapamiyotum yinede !

Bunu sokakta rastladığımız rasgele biri olarak düşünmeliyiz ama heryerde o kadar çoklar ki (eminim sende farketmişsindir) insan ne tepki vereceğini bilemiyor bazen ..
Bu insanlarla dolu sokaklarda gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, özürlü vatandaşlarımız da yaşayacak bu insanlar nasıl davranacak, çocuklarımızın yada küçük kardeşlerimizin geleceği önüne sekte mi vuracaklar, çeteleşecekler mi, yani ne olacağı belirsiz ve kaygılı insanlarda yoğunlaşan bir tepki oluşturması olağan.
Bunu salt vicdansızlık olarak görmemek gerek ..
Aynı şey değil kanımca ..

İki sene oldu hemen hemen .
Kanser tedavisi gören annemizi tedavi olduğu hastaneye yetiştirmemiz sıkıntı olduğu için en yakın medical park hastanesine götürmüştük.
Adamlara derdimizi bir türlü izah edemedik kapı girişinde kocaman kanser hastalarına ücretsiz hertür hizmet verilecektir yazısına rağmen .
Neyse o sancılı durumu anlatmak çok zor .
Bakamayız şudur budur dediler .Hastamız yatalak durumda o halde bile ilgilenmediler.
Laneet olsun size dedim tam çıkmak üzereyken bir grup girdi içeri konuştuklarını anlayamadım bile tam olarak .
Vezneye yöneldiler ve veznenin ordaki tercüman ' doktorlarımız sizlere ücretsiz her tür hizmeti verecektir merak etmeyin oldu '
Suriyeli genç insanlar topluluğuydu bunlar .
Üzgünüm ama benim vicdanım orda bitti .Ben kendi vatanımda hastaneden böyle bir cevap alıyorum ağır hastam ile adamlar ağa , paşa muamelesi görüyor .
Bu ayrıcalıklar onlara tanındığı sürece asla ılımlı yaklaşamam .Fazla milliyetçiyim belki ama önce benim insanıma adam gibi bak sonra cevrene .

Yapılan yardımları doğru bulsamda pozitif ayrımcılığa karşıyım. Daha ülkemin aç susuz insanı birlokma ekmeğin peşinde koşup iş için çalmadığı kapı bırakmazken ve o vatandaşın hakkı olan işin mültecilere verilmesi hakkaniyet bunun neresinde diye düşündürüyor beni.

İşin siyasi boyutunu bilemeyeceğim. Medyada sıklıkla çıkıyor Suriyeli Mültecilere olumlu yönde ayrıcalık haberleri. Lakin resmi belgeleri yok. Kaldı ki bu tür uygulamaların yürürlüğe girebilmesi için mecliste onaydan geçmesi gerekiyor. Muhalefet partilerinin bu duruma onay vereceğini sanmıyorum. Eğer ki varsa böyle bir uygulama muhalefet partilerininde onayı ile olmuştur.

Beni daha çok rahatsız eden şey, Türklerinde Kürtlerinde Suriyeli Mültecilere insan değillermiş gibi davranmaları. Elbette onların içindede kötüleri var. Fakat kurunun yanında yaşı da yakmamak gerek.

Konu sahibinin bahsettiği uygulamalara (varsa öyle uygulamalar) katılmak yada katılmamak her vatandaşın pek tabii hakkı. Sonuna kadarda eleştirilebilecek bir konu. 3-4 ay kadar önce, Şirinevler metrobüs üst geçidinde 6-7 yaşlarında Suriyeli bir kız önüme geçip ellerini uzattı. Ama utana sıkıla. Hemen akabinde geri çekip üst geçidin köşesinde oturan babasının yanına gidip kafasını göğsüne bastırdı. Ağlıyordu büyük ihtimal. Babasının önünde de Suriye'den geldik, açız tarzında bir yazı vardı. Ben o manzarayı görünce mahvoldum. Kaldı ki dilencilere acıyıp para verecek kadar duygusal bir insan değilim.

Şimdi bu insanların suçu ne? Sizce o adam kızının göğsünde ağlamasından zevk mi alıyordur? Forumda mutlaka baba olan üyeler vardır. Onlar daha iyi anlar o duyguyu. Neden olaylara insancıl yönünden bakamıyoruz? @sizenebayım kesinlikle devletin Suriyeli göçmenlere tanıdığı ayrıcalıkları eleştirebilirsin. Velhasıl kelam yukarıda ki dilenci yorumun ile şok oldum. O yorumu yapan senin gibi pırıl pırıl bir insan olamaz. Her zaman empati yapın. İleride inşallah sevdiğin insanla evlenip anne olacaksın. O babayı kendi yerine, o küçük kızı da çocuğun yerine koy. Elbette şimdi anlayamazsın o duyguyu ama ileride anlarsın. Kız kardeşin varsa küçük, belki anlayabilirsin yine. İnsanlığımızı kaybetmeyelim. Elimizde bir tek o kaldı, onuda kaybetmeyelim.

Ülke insanina sunulan yaşam standartlarinin çok üstünde bir ayrimcalik varsa kusura bakmayin kul hakkina girer bu.
Yoksa tabiki her sekilde sahip cikilmasi gerekir.

Konuya girmeden önce şunu belirteyim; Yaşanan bu insanlık dramından ve bundan ızdırap duyan her insan gibi ben de payıma düşeni alıyorum. Yani demem o ki, olaya duygusal değil, mantık çerçevesinden bakıyorum.

Mültecilerin kalıcı olması halinde;

Bence bu mülteci olayını belli başlı 3 başlıkta değerlendirmek lazım. 1. Ekonomik 2. Güvenlik ve Kültürel.

Ekonomik olarak; 4- 5 yıldan beri yaklaşık 2,5 - 3 milyon mülteci ağırlıyoruz. Bunun yaklaşık 2,5 milyonu Suriyeli, diğerleri de Irak ve Doğu ülkelerinden. Şimdi basit bir hesap yapalım; Adam başı günde 1 Ekmekten eder size günlük 3 milyon ekmek. 1 TL. den günde 3 milyon, ayda 90 milyon, yılda 1,080.000.000 (Bir milyar seksen milyon.) Bu sadece günde 1 ekmek... 2 Ekmek olarak hesap yaptığınızda bu rakam yılda 2 milyarı geçer. Diğer harcamaları (Elektrik, Su, Diğer gıdalar, Giyim, Diğer verilen nakit paralar vs.) saymıyorum. Şimdi harcama ve devlete getirdiği yük aşağı-yukarı bu!

Gelelim diğer tarafa; Bu ülkenin öz evlatları olan emeklisi, işçisi, memuru, askeri, polisi özlük haklarının iyileştirilmesi için devletten 1 Kuruş istediklerinde ne deniyordu? Kaynak yok! Değil mi? okuyamayan için tekrar yazayım; Kaynak yok! Doğru. Yapılacak her harcamanın bütçede bir karşılığının olması lazım. Bizler de ne diyorduk? Devletimiz haklı! olmayan şeyi nerden bulup verecek? Hatta, seslerini fazla yükseltenlere kızıyorduk. Ancak bakıyoruz ki, kaynak varmış. Yoksa 20-25 milyar nerden bulundu da yıllarca mültecileri besledik? Aman olsun, buna da şahsen sevindim. Yeter ki ülkemin harcanabilir kaynakları olsun. Keşke daha da olsa!

Güvenlik olayına gelince; Şuan kaç yabancı istihbarat elemanı ve bunların maşaları mülteci kimliğiyle ülkemizi geziyor biliyor muyuz? bilmiyoruz. Kaç hücre şuan uykuda bilmiyoruz. Keşke güvenlik güçlerimiz bunları bilse de, kendimizi güvende hissedebilsek. Ancak son Ankara saldırısı gösterdi ki, bunlardan başka da var. 2,5-3 milyon mültecinin dolaşıp durduğu bir ülkede elli tane de FBI olsa güvenlik açığını kapatamaz.

Kültür olayına gelince; Malum, ülkemiz farklı etnik, kültürel insan topluluğundan oluşmakta. Mültecilerin kalıcı olması halinde bir etnik grubumuz daha olacak. Bu grup mozaiğe entegre olur mu? bunu zaman gösterecek. Ancak kişisel fikrim, asla!

Sonuç itibariyle; Halk arasında bir deyim vardır; "önce can, sonra canan" Bunu bencillik olarak düşünmeyin. Bu deyimin temelinde koruma içgüdüsü yatar. Tamam, yardımcı olalım. Her şeyden önce insanlık bunu gerektirir. Ama nasıl? Bayırbucak Türkmenlerine yapıldığı gibi mesela! Sınırımızın dışında tutarak her türlü yardımı yine yapalım. Kampları sınır ötesine taşıyarak önce ülke güvenliğini sağlayalım. Sınır emniyetimizi alarak yapılacak yardımı en üst sevide tutabiliriz. Geç mi? değil! Şuan nasıl ki Bayıbucak Türkmenlerine sınır ötesinde kamp yeri yapıp, gerekli yardımları yapabiliyorsak, bunu da yapabiliriz. Buna, diğer illere dağılmış ve kontrolsüz bir şekilde hareket eden diğer mülteciler de dahil ederek. Mültecilere yardımcı olacağız ancak, kendi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmayacağız.

Son olarak; Bu ülke insanının ataları Çanakkaleyi, Kurtuluş savaşını yaşamış bir millettir. Yokluğun ne olduğunu, vatansızlığın nasıl bir şey olabileceğini çok iyi bilirler. Ne Nene hatun, Nezahat onbaşı, Şerife bacı ve Erzurumlu Kara Fatma gibi nice analar; ne, Yörük Efe, Sütçü İmam, Demirci Mehmet Efe ve Hasan Tahsin gibi nice babalar işgal altındaki vatanlarını terk etmedi ve etmeyi de düşünmedi. Bu da böyle bilinsin.

İnsanlık ah insanlık. Yapılan iyliğin büle ölçülebilirliğini sorguladığımız, karşılık beklediğimiz hale gelmişsin insanlık. Sana mı üzülelim yoksa insanlığımıza mı?

Bu mesaj Ayfon altıes atmışdört cigabayt sipeys gıreyden yollandı (3450TL Tofaş parası)

benim insanım aç yoksul sürünürken hayır

Onları vatanından edersen olacağı bu.Kimse topraklarını terk etmek istemez.Mültecilere yapılanların ekonomik ve toplumsal bir faturası var.Ancak üç yaşındaki çocukların insanlık dışı ölümünün de bir faturası var.Bu yapılan toprak yamayamlığı ya da entelce emperyalizmi her şeyden önce dünyaya ağır bir faturası olacaktı.Biz ayrıcalık kısmına belki kıza biliriz ancak şunu da bilmeliyiz ki çoğu insanlık dışı bir hayat sürüyor.
Peki bunun için nasıl bir çözüm yolunuz var? Eğer bir ülke talan edilmişse süper vampirlerin arzusu ile,bunuda susan dünya susan toplumlar ödeyecek.Onlar için üzülüyorum vatansız ordan oraya itilip kakılıyorlar.Evet aralarında canisi, hırsızı vs.var her toplumda olduğu gibi.Ama çocuk da var.Onlara sorarsanız sadece ülkelerine dönmek istiyorlar.Çünkü kimse sığıntı olmak istemez.

Ayricaliklar butun ulkelerde yapiliyor emin olabilirsiniz. Kendi yasadigim ulkeden ornek vermek istiyorum,kurumlar insanlari 1 bucuk sene kiralik ev icin bekletirken Suriyelilere aninda ev veriliyor, maas baglaniliyor, esya yiyecek icecek her turlu ihtiyac karsilaniliyor. Dogal olarak halk asiri tepki gosteriyor. (burdaki halk Hollanda ve Alman halki) aylardir protestolar nefret soylemleri, inanilmaz tepki var. Ustelik gelen Suriyelilerin bazilari tecavuz ve hirsizlik olaylarina karistigindan, bu tepki cig gibi buyuyor. Bakinca ulkeme ayni sorunlar sikintilari paylasiyorlar. Ama sunu unutuyoruz onlar keyiflerinden gelmedi, hos biz dunyada 4 kisi iken bile yani Havva anamiz , Adem babamiz, Habil,Kabil var iken bile paylasamamisiz dunyayi. Biz insanlar ozunde zalim ve bencil varliklariz.

benim bayrağıma kurşun sıkanın bedava yani kaçak elektriğin benim cebimden çıkarken Suriyelere mana bulamıyorum hainlere bile ayrıcalık yapılırken peh

Ben bu insanlaları iki yıldır değil , Yirmi yıldır tanırım.En ince ayrıntısına kadar, küçüğünü de , yaşlısını da, fikirlerini de zikirlerini de, çok iyi bilirim.

-Devletimiz, maalesef esnaf ve vatandaşına çok fazla yüklenen bir politka izlemektedir.Sırtımıza yüklenen yükün ağırlığından , Mültecilere tanınan olanaklar/yardımlar(üniversite konusunda bilgim yok) bize fazla gibi gelmektedir.Aslında fazla değil, fazla olan bizim yükümüzdür.

-Ev sahibi Ev sahipliğini her daim göstermek zorundadır.Ben aç olsam da Misafirime ikram etmek isterim.(ha o buna layıkmıdır değilmidir, orası önemli değildir misafir olunca.)

-İster hak etsinler, ister etmesinler, Biz büyüklüğümüzü yapalım.

-Bu insanların kalıcı olmasına katılmıyorum.Onları çok iyi tanıyan ve her gün diyalog içinde olan biri olalaraktan; yüzde 5'inin bile türkiye de kalmayacağını söyleyebilirim.Bu insanlar Ülkelerinde maddi olarak iyi ve sağlıklı bir hayat sürmektelerdi.Ve yine sürerler.Çünkü Suriye toprakları BEREKETLİ topraklardır.(Giderleri o kadar düşük ki, Bizim buradaki ödediğimiz Elektrik ve su parasıyla, orada bir aile geçinir.Mesela,Öğretmenin maaşı en son 300 tl idi))Her kimle konuştuysam, AH BİR SAVAŞ BİTSE, GEREKİRSE ÇADIR KURAR OTURURUM SURİYE'DE diyor.

-Ha savaş bitti, her şey normale döndü, artık onlar için bir tehlike kalmadı; baktık ki, gitmiyorlar, o zaman Misafirlik bitmiş demektir.Bizden bu kadar.

-Allah bizi mülteci durumuna düşürmesin.

Yanlış bilmiyorsam, bu tür savaş durumlarında uluslarası mülteci kanunları var. Ülkeye gelen mültecinin hayatına her yönden devam ettirebilmesi için öncelik tanıyan kanunlar. Fakat bir çok Avrupa ülkesinin söylemleri doğrultusunda biz bu insanları para ve bazı vaadler karşılığında aldık yani kendi çıkarlarımız da söz konusu.

Malesef ki gerek sınır kapılarının kontrolü ve gerekse mülteci yerleşim süreçleri iyi kontrol edilmedi. Evet hazırlıksız olarak binlerce insanı aldık ve bu kadar hızlı reaksiyon gösteremezdik. Fakat bu kadar da başıboş bırakmamak gerekiyordu. Daha temkinli ve ihtiyatlı olmamız lazımdı. Malesef bu saatten sonra kendi çıkarları doğrultusunda kapı açıp kapayan bir zihniyetle değişiklik beklemiyorum.

Ayrıcalıkalrdan ben bahsediyim. Tuik değerleri ve maliye bakanlığının yaptığı açıklamalara göre. Ayrıca içişleri bakanlığına kadar değiniyim. Ayrıcalıkları bilmek istiyenler için. Kanıtlanmasını istiyor madem arkadaşlar.

Suriye'den göç eden savaştan kaçan yada bu bahaneyle ülkeyi terk eden Suriyeli sayısı 4 milyon 200 binmiş. Dışişleri bakanlığına göre.

Bu sayının 2 milyon 138 bin 977 kişisi Türkiye'deymiş İçişleri bakanlığının açıklamasına göre.

4.5 yılda Suriye'den gelenler için harcanan para 8 milyar dolar yani 24 milyar TL nin üzerindeymiş.
Dış ülkelerden gelen yardım 418 milyon dolar 1,2 milyar TL yani .,
Geriye kalan Türkiye'nin ödemesiymiş içişleri bakanlığına göre.

İçişleri bakanlığına harcanan para 4.5 milyar TL
Dışileri bakanlığının ödeneği ise 6.4 milyar TL

Suriyelilere yardım yapanlar = İçişleri bakanlığı, dışişleri bakanlığı, belediyeler, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Birleşmiş milletler mülteciler komiserliği, Kızılay, AFAD, sivil toplum kuruluşları,

Ayrıca Suriyelilere verilen yardım kişi başına aylık 150 dolar , sağlık hizmeti, yemek ihtiyacıi kıyafet yardımı, psikolojik destek yardımı, çocuk yardımı.... dahada artıyor.

Şimdi gelelim Türkiye'min kendi vatandaşlarına. Sağlık hizmeti görüntüde var hastanelere vizite parası ödenir. Suriyeliler üç kuruş para ödemeden tedavi görür.
Çalışmayana yardım 5 yıl içinde 400 gün çalışma kaydıyla yapılır. Oda aylık 200 TL'dir. Suriyelilerden çalışsın çalışmasın aylık 150 dolar yardım yapılır. Memleketimin güzel insanları sürekli sağlıkta dahil adım attığı heryere vergi öder, görevidir denir. Ancak Suriyeliler bu vergidende muaftır. Devlet Türkiye vatandaşlarından evsizlere ev ayarlamıyorken, Suriyeli mültecilere kendisi ev ayarlamaktadır.

Türkiye açlık sınırıyla boğuşurken ne hikmetse Suriyelilere şimdiye kadar yapılan yardım. Ülkedeki çalışan çalışmayan insanlara yıllık verilen paranın 5 katını geçmiş bulunmaktadır.

Bu arada suç işlediklerinde de ülkeyi terk etmeleri istenip sınırda terk etmeden farklı bir kimlikle tekrar ülkemize giriş yapmaktadırlar. Bunuda belirtmeden geçemicem.

Bu ayrıcalıkları elbet doğru bulmuyorum bulamamda. Suriyelilere yapılan yardım miktarı ile bu ülkedeki açların evsizlerin dertlerini beş yıllığına halledebilecek durumada gelirdik. Ancak söz konusu Türkiye vatandaşıyken paranın olmadığı söylenirken hatta SGK bile para kısma yoluna gidip ilaçları tek tek ödememek için bahaneler ararken. Bu Suriyelilere yapılan yardımın haddi hesabı bulunmamaktadır. Ve ne ironik bir durumki SGK 'da mültecilere her türlü yardımı yapmakta.

Dünyanın hiç bir yerinde Bir ülke kendi vatandaşından daha üstün tutmaz mülteciyi. Bu ne hikmetse sadece bizim ülkemizde olmaktadır. Ve Tamamen yanlış bir karardır. Suriyeliler bu ülkeye girdiğinden beridir huzursuzlukta haf safhaya ulaşmıştır.

Geri