Mültecilere yapılan ayrıcalıkları doğru buluyor musunuz ?

Konu sahibi son olarak 2765 gün önce görüldü
Ülkemize son 2 yılda bir çok mülteci gelmiş bulunmakta ve neredeyse 2 milyonu belki daha fazlası nüfüsumuzu arttırıp ülkemizden bizden daha çok faydalanmakta. Tabi ki İnsanlık adı altında bir şeyler yapılmalı devletimiz tarafımızdan ama kendi vatandaşlarının haklarını ve özgürlüklerini kısıtlayarak mı ?

Bugün üniversite'de bunun tartışması oldu. Okullarda ve üniversitelerde mültecilere karşı ayrımcılık yapıldığını not bazında bizden daha kötü olanların bölümü geçerken bizim kalmamız veya onların gittiği bölümleri seçememiz arkadaşlarımı rahatsız eden durumdu. Ben denk gelmedim ama yaşandığı için değinmek istedim.

Onun dışında mültecilere iş olanaklarının kendi vatandaşlarımızdan daha çok hak sağlanması.

Ve hepsine aylık asgari ücret maaş bağlanması da konuşulanlar arasında.

Ve ve ve ülkemize ve vatandaşlarımıza verdikleri zararlarda konuşulanlar arasındaydı.

Sizce bu yapılanlar doğru mu ? Yoksa başka türlü olabilir miydi?

suriyeli bayanlar evlendirme programlarını ne zaman istila edecek bu gece bunu düşünerek uyumayacağım

Neden kapansın ki. Suriye milliyetçiliği yapacak olanlar kendi milliyetçiliğinide düşünmeliler :)

Espri yaptım. :) Tabi ki, kapanmasını gerektirecek bir durum yok. Hatta, bu ülkede yaşayan herkes için hayati bir konu. Şuan değil ama, insanlar belki yıllar sonra bunun ne anlama geldiğini anlayacak.

Uygar ülkelerin topraklarına sığınmış çaresiz insanları temel ihtiyaçlarıyla buluşturması olağan bir durumdur.

Topraklarında açlıktan yada tedavi edilemediği için ölen insanlar yaşıyorken ülke olmaktan bahsedilemez.
Eğitim olanakları hakkında net bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmayacağım.

Asıl söylemek istediğimse , sınırlarımızın kontrolünü sağlayamıyor oluşumuz..
Üstesinden gelebileceğimizden kat be kat göçmeni sorgusuz sualsiz kabul etmiş oluşumuz..
Türkiye Cumhuriyeti nin her bir yurttaşının hakkını hiç kimsenin onayına gerek kalmaksızın peşkeş çekmiş olmak ..
Sınırlarımızdan sadece göçmenler değil teröristlerin de giriş çıkışları peşpeşe yapabildiğini olağan haberler olarak görebiliyoruz.
Şu durum çok acınası

Kulağımıza küpe olsun, suriyelileri görüpte vatanımıza milletimize devletimize sahip çıkmamız gerek. Allah onlarında yardımcısı olsun empati yapmak lazım biraz.Bu sıkıntılı dönemlerde görüyoruz ki vatanın devletin olmazsa bizim mühendislik avukatlık doktorluk diplomalarımızın hiç bir önemi olmadığını .

eve gelen misafir çocuğunun ev sahibi çocuktan daha avantajlı olması gibi birşey. annemiz gidene kadar oyuncaklarımızla oynamasına izin verirdi. nasıl olsa gidecek, nasıl olsa her zaman senin diye. buna benzetiyorum ben biraz :D

Önce yapilan ayricaliklari, kanitlariyla, belgeleriyle sunmalisin sizenebayim.
Kulaktan dolma, dedikodular ile analiz yapamayiz.
Mesela Türk vatandasinin sahip olamayip, mültecinin sahip oldugu özel durumlar nelerdir ?

Bugün suriyeli dilenciye para vermedim. Yok canım dedim.

-Mutluyum :)

eve gelen misafir çocuğunun ev sahibi çocuktan daha avantajlı olması gibi birşey. annemiz gidene kadar oyuncaklarımızla oynamasına izin verirdi. nasıl olsa gidecek, nasıl olsa her zaman senin diye. buna benzetiyorum ben biraz :D

Sorun bu işte hocam.. Misafir değiller kalıcılar.. Her geçen gün sayıları artıyor..
Bir bakanın açıklaması vardı savaş bitse bile Suriyeli mültecilerin gitmek istemediğini falan söylüyordu, onları topluma kazandırma peşindelermiş. Hükümetin de göndermeye niyeti yok. Karşılıklı bu işten kazançlı çıkıyorlar olan bu millete oluyor.

Mesela Türk vatandasinin sahip olamayip, mültecinin sahip oldugu özel durumlar nelerdir ?

Lucky belgeleri elimde yok. Katılmayan olursa savunmanı yaz katılma :) Tartışmak illa bana katılmak değildir. Böyle bir şey olmadığını sen belgenle sun o halde. Ben sunamam çünkü bunları öğrendiğim kişilerin söylemlerini fiziki olarak kağıda dökmesini isteyemem.

Ki işsizlik konusunda yakın akrabalarımdan biliyorum ve haberlerden biliyorum. Suriyelilerin ucuza çalıştırıldığını.

Eğitim mevzusu bugün duyduğum ve paylaştğım konu sizinle. Ki bunu anlatan kişiler siyaset propagandası yapamayacak kadar uzak kişiler siyasetten. Ve karakterlerini bildiğim için yalan konuşma ihtimallerini düşünmüyorum.

Zaten size sunulmuş bir tartışma bu. Düşüncelerini bana ve arkadaşlarıma laf çarpıtmadan yazarsan belki benide aydınlatırsın neden olmasın ? :)

işveren de ucuz iş gücü diye göçmenleri sigortasız, asgari ücretin üçte biri fiyata çalıştırıyordu. işveren nereli o da bizden. ha keza şimdi asgari ücretle, sigortalı çalışma durumları gelmiş, bu durumdan yine kim hoşnut değil tabi ki işveren.

iş olanakları konusunda bizim gibi "yok bunu ücreti az, şunu şartı şu, bunun burası böyle" diyip iş beğenmeme lüksleri yok ne olsa yapıyor adamlar. bu da iş olanakları fazla gibi geliyor onlara karşı.

ev sahibi suriyeli diye daha fazlaya kiraya veriyor, ev sahibi türk. kira yüksek ver suriyeli'ye baba. yine türk kazandı.

okullarda not bazında ekstra bir ayrımcılık yapıldığını zannetmiyorum. bu da dersine kasmayıp suriyeli geçince ucuz milliyetçilik oyunlarına giren yurdum öğrencisinin yapacağı kuruntudur.

ülkemize vatandaşlarımıza verilen zararlar, tabi olmuştur bu bomba olayların yaşanmasında "maşa" olarak kullanılan o bölgenin insanları etkin rol oynadı. ancak bunu bir millete genellemek yanlış. bütün kendi içimizdeki insanlar iyi mi de biz şimdi burda suriyelileri turnusol kağıdı olarak kullanalım.

Lucky belgeleri elimde yok. Katılmayan olursa savunmanı yaz katılma :) Tartışmak illa bana katılmak değildir. Böyle bir şey olmadığını sen belgenle sun o halde. Ben sunamam çünkü bunları öğrendiğim kişilerin söylemlerini fiziki olarak kağıda dökmesini isteyemem.

Ki işsizlik konusunda yakın akrabalarımdan biliyorum ve haberlerden biliyorum. Suriyelilerin ucuza çalıştırıldığını.

Eğitim mevzusu bugün duyduğum ve paylaştğım konu sizinle. Ki bunu anlatan kişiler siyaset propagandası yapamayacak kadar uzak kişiler siyasetten. Ve karakterlerini bildiğim için yalan konuşma ihtimallerini düşünmüyorum.

Zaten size sunulmuş bir tartışma bu. Düşüncelerini bana ve arkadaşlarıma laf çarpıtmadan yazarsan belki benide aydınlatırsın neden olmasın ? :)
Laf carpitma nedir yaa :p yok öle bisey.
Yalan fistik yalan. Bir tek sey var bu dünyanin her yerinde böyle. ucuza calisiyorlar burada haklisin.
Neden? Cünkü masraflari az. Vergi vermiyorlar, devlet bircok masrafini karsiliyor bunlarin. bu yüzden daha ucuza calisiyorlar.
Bak Almanyaya da binlercesi geldi. okullarin spor salonlarinda uyuyorlar. Devlet elbise, yemek, her türlü yasam ihtiyaclarini karsiliyor. ama kimse de demiyor, ona aylik veriyosun bana niye vermiyosun diye.
Allah kimsenin basina vermesin.
Bak biz Türkler de neredeyse onlarin durumuna düsebilirdik ! Siyirdiki diyebiliriz.
Tehlike gecti mi? Hayir tabiki.
Bi bakmissin, ruslar kuzeyden, Iran, PYD, ESED güneyden dalmis, orada yasayan insanlar nereye gidecek?
Neyse, Önce INSAN olarak bakarsak onlara sorun kalmayacaktir.
Yasadigimiz zamanda her insan MÜLTECI adayidir...

Ben merakımdan biraz bakındım şunları buldum

Suriyeli mülteciye üniversite kapısı - Milliyet Haber

Vergi vermeyen Suriyeli esnaf haksız rekabet yaratıyor haberi www.dunya.com'da

Esnaftan başkana tepki: Dükkanı Suriyeli'nin üzerine yapacağım, vergi, kavga yok!-Gündem Haberleri

[YOUTUBE]FtKoRov-mdE[/YOUTUBE]

Ben net bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmadım ama kesinlikle ayrıcalıklara sahipler..

işveren de ucuz iş gücü diye göçmenleri sigortasız, asgari ücretin üçte biri fiyata çalıştırıyordu. işveren nereli o da bizden. ha keza şimdi asgari ücretle, sigortalı çalışma durumları gelmiş, bu durumdan yine kim hoşnut değil tabi ki işveren.

iş olanakları konusunda bizim gibi "yok bunu ücreti az, şunu şartı şu, bunun burası böyle" diyip iş beğenmeme lüksleri yok ne olsa yapıyor adamlar. bu da iş olanakları fazla gibi geliyor onlara karşı.

ev sahibi suriyeli diye daha fazlaya kiraya veriyor, ev sahibi türk. kira yüksek ver suriyeli'ye baba. yine türk kazandı.

okullarda not bazında ekstra bir ayrımcılık yapıldığını zannetmiyorum. bu da dersine kasmayıp suriyeli geçince ucuz milliyetçilik oyunlarına giren yurdum öğrencisinin yapacağı kuruntudur.

ülkemize vatandaşlarımıza verilen zararlar, tabi olmuştur bu bomba olayların yaşanmasında "maşa" olarak kullanılan o bölgenin insanları etkin rol oynadı. ancak bunu bir millete genellemek yanlış. bütün kendi içimizdeki insanlar iyi mi de biz şimdi burda suriyelileri turnusol kağıdı olarak kullanalım.

Bak bu tarafıda var. Ama bu ülkede hak edilen bir asgari ücret, sigortalı çalıştırılma zorunluluğu varken suriyelilerin ucuza çalışmasına göz yumup Türk halkının hem işsiz kalması hemde bu ülkeden kazanması gereken parayı kazanamaması ve usulsüz iş koşullarına göz yumulmasına neden olan iş veren devletin de adamıdır. Ve bu suç değilmidir. Kazanan Türk ama zengin olanlar. Ben iş arayanlardan bahsediyorum.

Onun dışında ucuz milliyetçilik demek kolay olabilir. İnanmayabilirsinizde. Ama ben inanıyorum :)

Eğitimi geçtim hadi muallakta olan bir konu. Ama ben Suriyelilere yapılan zulme karşıyken kendi halkımın açıkta kalmasınada üzülüyorum.

Türk Suriyeliyi kullanıyor. Suriyelide bizim imkanlarımızı. Böyle bir döngü sanırım bu.

vermediysen vermedin niye iyi birsey yapmis gibi MUTLUYUM DIYORSUN

1 yada 2tl vermicrk kadae vicdsnsizsin

eskiden piyasada çok sahte 1 lira vardı. elime geçince hemen ilk gördüğüm dilenciye yutturup bedavadan sevap point kazanıyordum sezen nasıl ama :d

Bak bu tarafıda var. Ama bu ülkede hak edilen bir asgari ücret, sigortalı çalıştırılma zorunluluğu varken suriyelilerin ucuza çalışmasına göz yumup Türk halkının hem işsiz kalması hemde bu ülkeden kazanması gereken parayı kazanamaması ve usulsüz iş koşullarına göz yumulmasına neden olan iş veren devletin de adamıdır. Ve bu suç değilmidir. Kazanan Türk ama zengin olanlar. Ben iş arayanlardan bahsediyorum.

Onun dışında ucuz milliyetçilik demek kolay olabilir. İnanmayabilirsinizde. Ama ben inanıyorum :)

Eğitimi geçtim hadi muallakta olan bir konu. Ama ben Suriyelilere yapılan zulme karşıyken kendi halkımın açıkta kalmasınada üzülüyorum.

Türk Suriyeliyi kullanıyor. Suriyelide bizim imkanlarımızı. Böyle bir döngü sanırım bu.

senden istediğimiz okulunu bitirip vatan millete hayırlı bir evlat olman, bir gün evlilik fotoğraflarını da burda paylaşırsın bakar beğeniri bunlar yani. devlet adamlarının kapalı kapılar ardında "3 milyar avro vereceksiniz hiç konuşmayalım" dediği bu insanlar üzerine biz ne konuşsak lafta kalır. bir suriyeli dilenciye 2 lira verip vermemizle düzelecek iş değil yani bu. bunun düzelebilmesi için büyüklerin bu insanlara kelle başı maliyet ölçmemesinden geçiyor. bu kapital bu düzende de bu mümkün görünmüyor. sen iyi bir insansın demek istediklerini ben anladım, umarım güzel, yaşanabilir bir dünya olur herkes için ortak düşüncemiz.

Geri