"Müge Anlı ile Tatlı Sert" tarzı programların topluma etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bir babanın başına gelebilecek en kötü, en aşağılayıcı olaylardan biri. Maalesef ağaç yaşken eğilir misali, kızın evden kaçmasına sebep olan bir süreç var belki de. Öyle yetişmiş, kaçmış gitmiş. Şu kıza gel diyen, kaçması için teşvik edenin vizyonsuzluğu ayrı bir tartışma konusu olsa da bu meseleler artık bireysellikten çıktı. Toplum çürüdü ve sıradan haberler haline geldi. Dijital çağda ebeveynlik de zorlaştı. Adam belli ki hiçbir şeyi esirgememiş ve yaşadığı sonuç bu. Açıkçası bu tür durumların önüne nasıl geçilir, ne yapılır bilmiyorum.
ailesel faktörler, eğitim vs. üzerine uzun uzun konuşulur da ben olayı farklı bir yerden ele almak istiyorum.
yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum, belki reşit olma yaşının bir tık ileri alınmasıyla birtakım sorunlar çözülebilir. bakınca reşit bir birey diyorsun ama bakıyorsun çocuk. düşünme yetisi yok birçoğunun, her an kandırılmaya müsait, kendi başlarına hayatta kalamayacak seviyedeler, doğruyu yanlışı ayırt edemiyorlar. bakıyorsun şöyle, babamın çocuk yaşlarda üstlendiği sorumlulukları ben bu yaşlarda üstleniyorum. düşün.. o dönemle bizim dönem arasında bile bu farklar varken, bizden sonraki nesille bizim aramızdaki uçurum daha büyük.

Komşularım izlemiş. Onlar da babanın kızına sürekli dokunmasından rahatsiz olduklarını söylemişti. Ben de izlemiyorum hiç.

Geri