"Müge Anlı ile Tatlı Sert" tarzı programların topluma etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Talep çok olduğu için bu tip programları kaldırmazlar ancak yorumlarda da belirtildiği gibi sıkı bir denetim gerekiyor. Belli kurallar konulmalıdır çünkü burada her söyleneni doğru kabul eden bir kitle var, böylece yargısız infaz ve linç kültürü de yaygınlaşmış oluyor.

gece yatınca yutuptan program tekrarını açıp podcast gibi dinleyerek uyuyorum.......... uykuya dalma ve uyku kaliteme yardımcı oluyor............................
Eri lan sana oggy

yine hukukçular daha iyi bilirler elbet ama masumiyet karinesiyle çelişen çok durum oluşuyor...
kamuoyu baskısı sebebiyle zedelenen itibarın telafisi zorlaşıyor, kişisel hayatlar ifşa oluyor ve henüz kesinleşmemiş suç iddialarını dramatize ediyor bu tür programlar...
ve en önemlisi medya-adalet ilişkisinin bireylerde tartışmalı bir hal almasına sebebiyet veriyor...

Şuna çok takılıyor kafam, Bir katil neden böyle bir programa çıkıp kendini ele versin.
Adam öldürüyorsun, aylarca yıllarca hayatına devam ediyorsun. Sonra gelip birisi seni programa davet ediyor. gider misin?
Yada hayatına rezil birisi girmiş, kadın erkek fark etmez, onun yüzünde neden gidip böyle bir programa katılıp kendini gösterir insan.
Orada bir şeylerle suçlanıp programa katılmaması daha fazla şüphe çeker.

Orada bir şeylerle suçlanıp programa katılmaması daha fazla şüphe çeker.
Polis değil ki bunlar, varsa bir şüpheli durum gelip polis alır. Ve ben suçsuz isem ismimin böyle bir programda bile anılması istemiyorum.
Senin benim fotoğrafımı, adımı, video 'mu yayınlama hakkın var mı diye sorarım.
Bununla ilgili bir psikolojik video iizlemiştim. Seyirci önünde sıkıştırıp, suçu kabul ettirme üzerine . Bulabilirsem paylaşacağım.

Ya öyle bir konuşuyorsunuz ki, müge anlı sanki Galapagos adasındaki olayları bize izletiyor bizim de toplum olarak şirazemiz kayıyor.

Lan ekrandaki insanlar bizim insanımız işte. Anadolu irfanı. Bizi bize göstererek nasıl etkileyecekler. Orijinalimiz bu zaten.

Polis değil ki bunlar, varsa bir şüpheli durum gelip polis alır. Ve ben suçsuz isem ismimin böyle bir programda bile anılması istemiyorum.
Senin benim fotoğrafımı, adımı, video 'mu yayınlama hakkın var mı diye sorarım.
Bununla ilgili bir psikolojik video iizlemiştim. Seyirci önünde sıkıştırıp, suçu kabul ettirme üzerine . Bulabilirsem paylaşacağım.
Haklısın. suçlu değilsen, Olaylar etrafında geçti diye orada adının anılması, hakkında bilgiler verilmesi ve çıkıp açıklama yapmak durumunda bırakılman yanlış bence de bunu bende istemem. zorbalık sayılır bir bakıma.

Ya öyle bir konuşuyorsunuz ki, müge anlı sanki Galapagos adasındaki olayları bize izletiyor bizim de toplum olarak şirazemiz kayıyor.

Lan ekrandaki insanlar bizim insanımız işte. Anadolu irfanı. Bizi bize göstererek nasıl etkileyecekler. Orijinalimiz bu zaten.
Pek takipçisi değilim ama bana aşırı uç örnekler gibi geliyor. toplumun genelini yansıtsa hepimiz o programa çıkan insanlar gibi bir kaç tanesini tanıyor olurduk.

İnsanların toplum önünde deşifre edilmesi, alakası olmayan birilerinin zanlar ile ortaya atılması ya da konusunda uzman ekiplerin detaylı araştırma yapması gereken konuların bilinçsizce tartışılması v.s gibi açılardan bakınca, sıkı denetim gerektiren programlar olduğunu göz ardı edilmemelidir.

şu olaya ilişkin birkaç kesit düşünce dikkatimi çekti bir izleyeyim dedim. ne hayatlar var. ibretlik.
eşkaline kafadan direkt 10 yıl verilecek kişide yok yok, yürüyen suç makinesi, kız ısrarla seviyorum diyor. her şeyiyle kabul ediyor. kızın tehdit edilme ihtimaline karşı açık kapı bırakmakla birlikte bazı insanların mal olduğunu düşünüyorum. birçok benzer olayda buna benzer şeyler gördük. aile veya aldığı eğitimin bir yere kadar olduğunu düşünmüyorum. doğal bir mallık. ne yaparsan yap bunu değiştiremiyorsun.

ülkede adalet olmadığını sertçe yüze vuran programlar.. yine polislerle savcılarla ortak hareket ediyorlar. her konu kamuoyuna yansimamali.. artık bir çok kişi prim kasmaya geldiği o kadar belli ki komik duruyor..
ama en takdir ettiğim durum cinayet dosyalarını aktiflestirip bulunmasi. er yada geç açığa çıkması güzel..

Hiçbirisini izlemedim. Tv'yle de alakam yok, canım sıkılmasın diye haberleri de izlemem. En fazla forumlarda denk gelirsem okurum. Tabii ki öyle hayatlar vardır, ama reyting olunca bir çoğu kurgu geliyor bana. Bu programları izleyenleri yaşadığı ülkeden ve insanlarından soğutmaya, güvensizken daha güvensiz birisi haline getirmeye çalışıp, şiddet ve entrika içeren olaylar ekranda gösterildiğinde kötülüğü normalleştirdiklerini, birbirimize nefret içinde olmamız için algı yarattıklarını, adaletin ve hukukun ancak kadın programlarına katıldıktan sonra çözüldüğünü gösteriyor.. Devletin adli ve kolluk mekanizmalarına duyulan güveni doğrudan sarsıyor; çünkü olayların yargı ve polis yerine reyting kaygısı güden programlarda aydınlatılması, sistemin yavaş çalıştığı veya denetimsiz kaldığı algısını pekiştiriyor.

Yeni sezona yeni cinayetler ve kayıplarla başlayacak olan Türkiye’nin gerçeğini tokat gibi bizlere vuran canım program..

şu olaya ilişkin birkaç kesit düşünce dikkatimi çekti bir izleyeyim dedim. ne hayatlar var. ibretlik.
eşkaline kafadan direkt 10 yıl verilecek kişide yok yok, yürüyen suç makinesi, kız ısrarla seviyorum diyor. her şeyiyle kabul ediyor. kızın tehdit edilme ihtimaline karşı açık kapı bırakmakla birlikte bazı insanların mal olduğunu düşünüyorum. birçok benzer olayda buna benzer şeyler gördük. aile veya aldığı eğitimin bir yere kadar olduğunu düşünmüyorum. doğal bir mallık. ne yaparsan yap bunu değiştiremiyorsun.

Bir babanın başına gelebilecek en kötü, en aşağılayıcı olaylardan biri. Maalesef ağaç yaşken eğilir misali, kızın evden kaçmasına sebep olan bir süreç var belki de. Öyle yetişmiş, kaçmış gitmiş. Şu kıza gel diyen, kaçması için teşvik edenin vizyonsuzluğu ayrı bir tartışma konusu olsa da bu meseleler artık bireysellikten çıktı. Toplum çürüdü ve sıradan haberler haline geldi. Dijital çağda ebeveynlik de zorlaştı. Adam belli ki hiçbir şeyi esirgememiş ve yaşadığı sonuç bu. Açıkçası bu tür durumların önüne nasıl geçilir, ne yapılır bilmiyorum.

Geri