Millet borsayı bilmiyor - ondan bundan duyuyor

Konu sahibi son olarak 800 gün önce görüldü
Bu zamana kadar olmadığı kadının potansiyeli göstermez arkadaşım.
Zaten bunca zaman önü açılmamış, bu yapamayacağı anlamına gelmiyor.
Yavaş yavaş bu kalıptan çıkılıyor hatta kadın titizliğinden dolayı artık patronların tavrı değişti.
Mesela lisansüstü eğitimde kadınların devam etme oranı gittikçe artıyor ve daha da artacak.
Bu da demek oluyor ki bunca zaman dediğinde haklı olabilirsin ama bundan sonrası için kadınları daha çok yönetici pozisyonunda göreceksiniz. :)
Hala anlamıyorsun, zamanla kadının toplum içinde değişen rolü, algısı, ataerkil yapının değişmesi, lisansüstü programlarda harikalar yaratması değil mevzu.

Uzun, beyaz, sağlıklı görünümlü erkeklerin daha çok güven vermesi. Bunu ben demiyorum, benim görüşüm de değil.

Aşağıda harvard implicity testleri var, gender bias, race biasla ilgili bir kaç tane testi çöz(kendi sonuçlarına sen de şok olacaksın :)), sonra da bir kaç tane unconscious biasla ilgili bir şeyler oku, ondan sonra tekrar konuşalım.

Bunların hiçbirisini ben iddia etmiyorum veya erkekler kadınlardan daha başarılı kehkehkeh diye bir yorum da yapmıyorum. Bilim söylüyor, araştırmalar söylüyor bunu.

Hala anlamıyorsun, zamanla kadının toplum içinde değişen rolü, algısı, ataerkil yapının değişmesi, lisansüstü programlarda harikalar yaratması değil mevzu.

Uzun, beyaz, sağlıklı görünümlü erkeklerin daha çok güven vermesi. Bunu ben demiyorum, benim görüşüm de değil.

Aşağıda harvard implicity testleri var, gender bias, race biasla ilgili bir kaç tane testi çöz(kendi sonuçlarına sen de şok olacaksın :)), sonra da bir kaç tane unconscious biasla ilgili bir şeyler oku, ondan sonra tekrar konuşalım.

Bunların hiçbirisini ben iddia etmiyorum veya erkekler kadınlardan daha başarılı kehkehkeh diye bir yorum da yapmıyorum. Bilim söylüyor, araştırmalar söylüyor bunu.
Nitekim bu araştırmaları hazırlayan, sonuçları da analiz eden de erkek..
Bu sosyolojik bir durum olduğu için bunun mutlak doğru bir sonucu olduğunu düşünmüyorum.
Yine diyorum dediğin şey bunca zamana kadar doğruluğu yüksek ama bundan 20 sene sonra bu araştırmaların da sonuçları yorumlanacak çok değil bak :)

Bu sosyolojik bir durum olduğu için bunun mutlak doğru bir sonucu olduğunu düşünmüyorum.
Yine diyorum dediğin şey bunca zamana kadar doğruluğu yüksek ama bundan 20 sene sonra bu araştırmaların da sonuçları yorumlanacak çok değil bak :)
Hahaha ya nasıl küçümsersin bunları? Birisinin doktora tezi, diğerinin milyon dolarlar harcayarak yaptığı araştırma, bulduğu, uyguladığı ve sonuçlarını teyit ettiği harvard implicity testleri ve sen bunlara kesin erkek hazırladı diyorsun .d dalga geçeceksek ben de ona göre yazıcam, 40 yılın başı 2 kelime ciddili yazıyoruz ahaha .d valla tüm kadınlar senin kafadaysa 20 değil 2000 yıla bile zor .dd

Hahaha ya nasıl küçümsersin bunları? Birisinin doktora tezi, diğerinin milyon dolarlar harcayarak yaptığı araştırma, bulduğu, uyguladığı ve sonuçlarını teyit ettiği harvard implicity testleri ve sen bunlara kesin erkek hazırladı diyorsun .d dalga geçeceksek ben de ona göre yazıcam, 40 yılın başı 2 kelime ciddili yazıyoruz ahaha .d valla tüm kadınlar senin kafadaysa 20 değil 2000 yıla bile zor .dd
Öncelikle ülkemizi ele alalım;
Anlatılanların ışığında, kadınların girişimcilik ve yöneticilik alanlarında erkek meslektaşlarından oldukça geride olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ülkemizde bu sorunun çözümü, her şeyden önce eğitim ve bilinçlenme sürecini gerekli kılmaktadır. Eğitim olanağına kavuşan ve ailesinden tam destek alan kadınların iş yaşamındaki başarıları göz önüne alındığında, ailelerin kız çocuklarının da eğitimine duyarlılık göstermeleri ve erkek çocukların eğitim imkânlarıyla eşit fırsatlar sunmaları beklenebilir. Ayrıca, çalışma hayatında kadınlara yönelik önyargıların kaldırılmasına ilişkin bir bilincin de hızlı bir biçimde geliştirilmesi gerekmektedir.

kaynak: http://acikerisim.comu.edu.tr/xmlui...0.12428/971/Semra_Guney_Makale.pdf?sequence=1

bak bunun gibi ERKEK AKADEMİSYENLERİN de tespitleri var, göstereyim;

Kadının işyerinde daha üst hiyerarşiye geçerek kariyerinde ilerlemesine set çeken “cam tavan” olgusu birçok endüstrileşmiş ülkede halen kadın örgütlerinin en fazla dile getirdikleri sorunlardan birisini teşkil etmektedir. Dünya genelinde kadının son on yıllarda daha fazla eğitim alması, istihdamdaki oranının artması onu ekonomik açıdan bağımsız hale getirmiş, bir araştırmamızda da ortaya koyduğumuz gibi (Gürol, 2007) bağımsızlık Türk kadını için de özellikle kendi işini kurma bağlamında iş yaşamına iten en belirgin etken olmuştur. Mesleğinde, kariyerinde kendine gözle görünür bir yer edinme, ilerleme arzusu, bu konuda önüne çıkan engellerin üstesinden gelme azmi günümüzde meslek sahibi kentli Türk kadını açısından olağan bir anlayış biçimi, yaklaşım tarzı haline gelmiştir. Göründüğü kadarı ile meslek kadını toplumda kendi rol ve statüsü ile ilgili birtakım aşamaları yasalarla ve uluslar arası anlaşmalarla kazandığı haklardan önce ve onlardan bağımsız olarak de facto ortaya koymuş, bu fiili durumun toplumun diğer kesimlerince de benimsenme ve kanıksanmasını büyük ölçüde sağlamıştır
kaynak: Gürol, M. A. (2007). Türkiye'de İş Yaşamındaki Kent Kadınının Açmazı: Kariyer-Aile . Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , 2007 (3) , 144-150 . Retrieved from Türkiye'de İş Yaşamındaki Kent Kadınının Açmazı: Kariyer-Aile

Bu arada cam tavan sendromundan bahsederken bilmeyenleriniz için söyle bir araştırma da bırakayım;
Günümüzde kadınlar çalışma yaşamına giderek aktif oranda katılmakta fakat üst düzey yönetim kadrolarında yeterince yer alamamaktadırlar. Bu duruma neden olan çeşitli sebepler olmakla birlikte, yapılan araştırmalarda kadınların, ötesine geçemedikleri bir cam tavanın altında çalışmak mecburiyetinde kaldıkları ifade edilmektedir. Cam tavan, kadınlar ile üst yönetim arasında bulunan, kadınların çalışma yaşamındaki başarılarına bakılmaksızın ilerlemelerini engelleyen, açıkça görülmeyen, aynı zamanda aşılamayan engelleri nitelendirmektedir. Bu çalışmada cam tavan sendromu kavramı ve özellikleri, Türkiye'de kadın girişimcilik ve yöneticiliğin önündeki engeller kapsamında cam tavan sendromunun varlığı üzerinde durulmaktadır. Kadınların üst düzey yönetici pozisyonuna gelmelerindeki engeller üzerine görüş ve önerilerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmaya göre elde edilen bulgular ise kişilerin yöneticilere yönelik tutumları ile cinsiyet, yaş, çocuk sayısı, eğitim düzeyi arasında farklılık bulunmaktadır.

Kaynak: Kadın yöneticilerin kariyer sorunları: Cam tavan sendromu üzerine uygulamalı bir araştırma

Şöyle de uygulamalı bir örnek vereyim hatta;

Bu çalışmanın uygulama kısmında, literatür taraması sonucu elde edilen bulgular ışığında, Balıkesir ilinde görev yapmakta olan kişilerin söz konusu engeller hakkındaki görüşlerini tespit etmek amacıyla 103 erkek, 97 kadın olmak üzere toplam 200 çalışana anket uygulaması yapılmıştır. Elde edilen bulgular, kadınların liderlik ve yöneticilik özelliklerinin geçmişten gelen dogmalarla sınırlı olması, ailevi sorumluluklarının fazla olması ve “kraliçe arı” sendromunun kadınların üst düzey yönetici pozisyonuna yükselememelerinin temel nedenleri olduğunu ortaya koymuştur.

Kaynak :
Yani bunlar bizim ülkemizde yapılan, yüzlerce çalışmalardan birkaçı.
Fark ettiysen genelde de sorunlar üzerinde konuşulmuş ve kendini tekrar eden "aile sorumlulukları, anaçlık ve uzantıları" kelimeler yer almıştır.
Çünkü aynı pozisyonda kadınla erkek çalışsa dahi hiçbir zaman eş değer görmemiş, en basitinden erkeğin daha fazla maaş alması gibi.
Senin demiş olduğun şeylerin doğruluğu için öncelikle "eşit" düzeyde bir platform ve buna uygun yüzeyine zemin hazırlamaları gerekir.
Burada benim de yorumum yok, sosyolojik bir tespit var. Sana bunu demeye çalışıyorum, ayrıca bir erkek olarak bundan rahatsız olmanı da normal karşılıyorum. :)

Öncelikle ülkemizi ele alalım;

kaynak: http://acikerisim.comu.edu.tr/xmlui...0.12428/971/Semra_Guney_Makale.pdf?sequence=1

bak bunun gibi ERKEK AKADEMİSYENLERİN de tespitleri var, göstereyim;

kaynak: Gürol, M. A. (2007). Türkiye'de İş Yaşamındaki Kent Kadınının Açmazı: Kariyer-Aile . Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , 2007 (3) , 144-150 . Retrieved from Türkiye'de İş Yaşamındaki Kent Kadınının Açmazı: Kariyer-Aile

Bu arada cam tavan sendromundan bahsederken bilmeyenleriniz için söyle bir araştırma da bırakayım;

Kaynak: Kadın yöneticilerin kariyer sorunları: Cam tavan sendromu üzerine uygulamalı bir araştırma

Şöyle de uygulamalı bir örnek vereyim hatta;

Kaynak :
Yani bunlar bizim ülkemizde yapılan, yüzlerce çalışmalardan birkaçı.
Fark ettiysen genelde de sorunlar üzerinde konuşulmuş ve kendini tekrar eden "aile sorumlulukları, anaçlık ve uzantıları" kelimeler yer almıştır.
Çünkü aynı pozisyonda kadınla erkek çalışsa dahi hiçbir zaman eş değer görmemiş, en basitinden erkeğin daha fazla maaş alması gibi.
Senin demiş olduğun şeylerin doğruluğu için öncelikle "eşit" düzeyde bir platform ve buna uygun yüzeyine zemin hazırlamaları gerekir.
Burada benim de yorumum yok, sosyolojik bir tespit var. Sana bunu demeye çalışıyorum, ayrıca bir erkek olarak bundan rahatsız olmanı da normal karşılıyorum. :)
Beni hala anlamıyorsun…. Hala bana kadınlar bla bla mecmuaları gönderiyorsun .(
Ok, tamam, kadınlar

Tey allam ya. Konu kadının iş hayatındaki yeri mi arkadaş. Fibonacci mibonacci ichimoku fikiboku hareketli ortalama falan konuşmanız gerekmiyor mu

Tey allam ya. Konu kadının iş hayatındaki yeri mi arkadaş. Fibonacci mibonacci ichimoku fikiboku hareketli ortalama falan konuşmanız gerekmiyor mu
Fibonacci falan kesmiyor, bir milyar on yüz bin milyon teknik analiz kasan arkadaşın, Al 1 hafta tut sat diyip söylediği hisseler tepetaklak oldu bugün, neymiş hdp davasıymış, buna da skilacchi doğrusu deniyor

Beni hala anlamıyorsun…. Hala bana kadınlar bla bla mecmuaları gönderiyorsun .(
Ok, tamam, kadınlar
9D8A2CBB-B392-47E4-8C43-07F3404385CC.jpeg

Pomak bile full altına geçmiş diyolar.

astor sürekli düşerken ufaktan alıyordum
malumunuz sonrasında çoğunu sattım
gitmeye devam etti
gitsin ne yapalım

Geri