Haber Merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık 7.7 şiddetinde deprem

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Arkadaşlar ben ve ailem iyi. Kuzenlerim göçük altında vefat ettiler. Arayıp soran, yazan herkese teşekkür ederim. Var olun. Maraş yerle bir oldu ama sanırım kimse bunu göstermek istemiyor.
basınız sağolsun Allah yardımınız olsun Alllah rahmet eylesin :(

@DUHAN başın sağolsun Allah yardımınız olsun bahtiyar kardeşimin de öyle

Vefat eden arkadaşlarımızın tüm aile eşine dostuna rahmet olsun.
Per perişan haldeyiz. Ölümden kaçış olmadığını bildiğimiz halde bi camii ye bi spor salonuna ordan oraya sürülüp durıyoruz
Yardim ulasiyor mu kurt biraz bilgi verir misin ?

Bir kaç güne verilen sözler yapılacaklar unutulup gidecek ta ki yeni bir deprem olana kadar..
Yapılması gereken alınması gereken önlemler nedense yetkililerin deprem olduktan sonra aklina geliyor..

saatler sonra gelen mucize cristian atsu yaralı olarak çıkarıldı - hatay basın sözcüsü açıkladı

Yardim ulasiyor mu kurt biraz bilgi verir misin ?
Ben Kayseri de ikamet ediyorum işim sebebiyle.
Geçen çarşamba izin için memleketim Elazığ’a gittim.
Depremi en çok hisseden illerden oldu Elazığ da. Fakat 3 yıl önce Elazığ da yaşanan 6.8 lik depremden sonra 6 binin üstünde yeni bina yapıldı. O yüzden sadece 3 bina yıkıldı.

Dün akşam ailemide alıp Kayseriye doğru yola çıktım. Malatya çok fena haldeydi.
Korku filmi gibiydi. Şehirde elektrikler yok her yol kenarında insanlar ateş yakmış ısınmaya çalışıyor. Ambulans sesleri polis afad araçlarının sirenleri fena haldeydi.

Yine yolda gelirken Afad arabalarının arkadında 9-10 tır gördüm Maraş/Elbistan yol ayrımına girdiler. Yardımlar ulaşıyor mu bilmiyorum ama tek gördüğüm buydu. Gördüğüm kadarıyla deprem bölgelerine yardımlar gidiyor.

Deprem 10 tane ili etkilediği için yardımlar geç ulaşıyor olabilir. Bu da normal diye düşünüyorum.

favela’yla arada konuşuyoruz, şarjını çok yemeden bilgi veriyor çünkü elektrik, yakıt hiçbir şey yok. maraş’ın merkezi yerlerine bursa, ankara itfaiyeleri ve afad sonunda gelmiş. halk kendi çabalarıyla bebek kurtarmış, çok sayıda canlı cansız insan var diyor. sesler geliyormuş, umarım gelen sesleri sağ salim çıkarabilirler.
hatay’da göçük altında bebeği ve kocasıyla olan öğretmenimden henüz haber alamadığım için kötüyüm. antakya merkeze ekiplerin hala gitmemiş olması kabul edilemez.

99 depremini yaşadığımızda askeriye ertesi gün çadır kentleri kurmaya başlamıştı, meğer ne büyük şansmış o. bütün çalışmalar bittiğinde bu insanlara bir su bile ulaşamamasının hesabının sorulacağı o günü bekliyorum.

Selam arkadaslar biz gidemedik. Daha doğrusu göndermediler. İstanbul Havalimanında kaldık. Bu kez olay çok farklı gelişti bildiğiniz gibi. Enkazdan çıkarılabilen canlı insan sayisi az olduğu için hastanelere intikal edebilen yaralı yığılma yaratacak kadar çok değil. Arz ederim.

Arkadaşlar ben ve ailem iyi. Kuzenlerim göçük altında vefat ettiler. Arayıp soran, yazan herkese teşekkür ederim. Var olun. Maraş yerle bir oldu ama sanırım kimse bunu göstermek istemiyor.
Basiniz sag olsun kardesim.

Selam arkadaslar biz gidemedik. Daha doğrusu göndermediler. İstanbul Havalimanında kaldık. Bu kez olay çok farklı gelişti bildiğiniz gibi. Enkazdan çıkarılabilen canlı insan sayisi az olduğu için hastanelere intikal edebilen yaralı yığılma yaratacak kadar çok değil. Arz ederim.
Çaban yeter. Allah razı olsun

Abi dün evde yorgan çekip yatamadım gece. Utandım kendimden. O kadar insan ayazda açıkta... Çok üzgünüm:(

Arıyorum arkadaşları ne yapalım diye. Hilti lazım diyio doktor adam bu. Hilti la. İnsanların ihtiyacı Hilti.
Ben de aynıyım abi. Vallahi billahi. Aklımdan çıkmıyor. Hala enkaz altında binlerce vatandaş var sağ. O soğukta seslerini duyuramıyorlar, üşüyorlar. Kahroluyorum.

İkinci el kıyafet kabul edilmediği için 10 tane mont alayım çocuk montu dedim. Yardım için dememe rağmen en ufak indirim yapmadı ya la kimse @Hatem :( biz ne ara böyle olduk

abi ne diyebilirim ki. Allah’ından bulsunlar demekten başka bişey gelmiyor elden. Allah razı olsun senden defalarca.

Ben de aynıyım abi. Vallahi billahi. Aklımdan çıkmıyor. Hala enkaz altında binlerce vatandaş var sağ. O soğukta seslerini duyuramıyorlar, üşüyorlar. Kahroluyorum.
Göğsüm sıkışıyo. Kriz yönetmesi gereken adamlar bile ağlıyor... Bu kadar çaresiz hissetmedim ben

Favi ile son konuşmamızda yardımların ulaştığını ve dağıtılmaya başlandığını söyledi. Cansu’nun söylediğine ek başka illerden itfaiye ve belediye ekipleri geldiğinden bahsetti.

Tekrar tekrar geçmiş olsun herkese. @Anna Karenina da Adanalı idi sanırım, kendisiyle hiç iletişimim yoktu ama merak ettim. Bilginiz var mı?

Geri