Haber Merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık 7.7 şiddetinde deprem

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
2017 kpss kursundan arkadaşımın bugün Hatay da vefat ettiği haberini aldım. Evliydi eşi de hamileymiş. Hem arkadaşım hem de eşi vefat etmiş. Çok üzücü çok. Geometri derslerine girmeyip dersanenin karşısında ki kahvede az 101 oynamadık. Az halı saha maçına gitmedik .
İçim yanıyor ah ah :(

Ekli dosyalar

• A29A14E1-C7C5-4FD8-A538-F34F04F91CD6.jpeg
    A29A14E1-C7C5-4FD8-A538-F34F04F91CD6.jpeg
    135.5 KB · Görüntüleme: 23
2017 kpss kursundan arkadaşımın bugün Hatay da vefat ettiği haberini aldım. Evliydi eşi de hamileymiş. Hem arkadaşım hem de eşi vefat etmiş. Çok üzücü çok. Geometri derslerine girmeyip dersanenin karşısında ki kahvede az 101 oynamadık. Az halı saha maçına gitmedik .
İçim yanıyor ah ah :(
Başın sağolsun, malesef böyle üzücü haberleri her an herkes alabiliyor, durum çok kötü.

akşamüstüydü haberi eşini kurtarmışlardı umudumu yeşertmişti ama olmadı başımız sağolsun sabırlar olsun malatya camiasına

Arkadaşlar, soruyorsunuz hep burdan cevap vereyim, vermeye çalışayım. Öncelikle çok yorgunum. Mental olarak dayanılmaz bi hâl almaya başladı. Ağlamak istiyorum ama sonu kahkahaya bağlanan iğrenç bir yüz şekli oluyor. Her şey geldi. Her şey. Sıcak çorbasından, battaniyesine, çadırından, suyuna kadar. Ancak bunlar yaklaşık bir gün gecikti. Evet tam olarak 1 gün boyunca kimseler yoktu. Ama kime nasıl kızacaksın ki? Belediye personeli de insan diyorsun. Onun da ailesi var diyosun. Ama o kadar çok çelişiyorum ki kendimle. Merkez üssüne neden her şey en sona geldi? Çoğu çıkarılan cansız bedenler, ya donmuş, ya da iç kanama sonucundan hep.
Selamlar sizlere. Hepinizi seviyorum

Kendileriyle ozel olarak iletisime gectiklerim dahil herkese birkaç şey yazmak istedim. @Favela @Run @Bahtiyar @Yarmagül @aloneboy1903 ve deprem bölgesinde yaşadıklarını veya yakınları olduklarını bilmediğim arkadaşlar kayıplarıniz için başınız sağ olsun. Ve geçmiş olsun böyle bir felaket yaşadığınız için. Hala haber bekleyenler de var biliyorum,insallah iyi haberler alirsiniz Allah yardimcimiz olsun. Çok üzgünüm günlerdir gündemi de takip ediyoruz herkes gibi. Birilerine ulaşmak sürekli yardım etmeye çalışmak ne yapılabilir kime gidilir ne denir böyle mi yapsak şu mu daha fayda sağlar diyerek gecti iki gun. Hicbir sey yapamadigimiz anda oturduk agladik ayni aciyi duyup. Enkaz altında hala yardım için bekleyen insanlar var. Haluk leventin dediği gibi kepçe olası geliyor insanın o noktaya geldik. Herkesin her sorunda bir çözüm bulduğu yerde devlet nasıl yeterli gelemiyor ben bunu anlayamıyorum. Her depremde aynı şeyler. Deprem sonrası ayrı olay deprem öncesi ayrı. Yaptığınız kağıttan binalar yüzünden ölüyor insanlar. Gecenin bir vakti sela okunuyor trajikomik her sey tek kelime ile. Insanlardan bir ses soluk her yerden yardım bekleniyor diyanetten bilmem kac bin personel manevi yardima gidiyor selalar okunuyor tiri viri. Benim derdim din ile degil ama su an su durumda hala iceride sesleri gelen insanlar varken bu yapilacak is midir? Disarida sogukta arabalarda yatan insanlar varken aclik ve caresizlikten marketlere girenlerimiz varken su an asamanin hangi kismindayiz? Istanbulda marastaki iki depremden bir tanesi bile olsaydı dümdüz olmuştu şu an her yer. Ki maras ve Hatay çok farklı değil ama İstanbul başına geldigi zaman bunlar o zaman bul bulabilirsen kim nerede. Öfke duyuyorum üzüntü duyuyorum çaresizlik içindeyim. Bahtiyardan deprem sabahı kendisi ve ailesinin iyi olduğu haberini almıştım ama sonradan tekrar iletişime geçmek istediğimde ulaşamadım. Ulaşan arkadaşlar var mı acaba bugün? Özür dilerim konuda çok fazla mesaj var okuyamadım hepsini eğer konuda bilgi gecen varsa ve goremediysem kusura bakmayın.
Bahtiyarlar yakıt bulmak için çabalıyor bu kez sevgili Aze yakıt buldukları an Ankara'ya taşınacaklar çünkü abisinin evide yıkıldı artcılarda.
Allah herkesin yardımcısı olsun...

Artçılar bile hissediliyor halen.

Bahtiyarlar yakıt bulmak için çabalıyor bu kez sevgili Aze yakıt buldukları an Ankara'ya taşınacaklar çünkü abisinin evide yıkıldı artcılarda.
Allah herkesin yardımcısı olsun...
Çok teşekkür ederim yosuncum haber verdiğin için sağ ol gerçekten. Geçmiş olsun Allah yardımcısi olsun herkesin

Hatay'daki rezidansta 1000 kişi vardı! 'Cennetten bir kare' diye paylaşmışlar, depremde yerle bir oldu​

Kahramanmaraş'taki depremler 10 ili etkiledi. Bu iller arasında Hatay da bulunuyor. Hatay'da yıkılan binaların arasında 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da bulunuyor. Rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için ‘Cennetten bir kare’ yazdığı ortaya çıktı.​

Hatay'daki rezidansta 1000 kişi vardı! 'Cennetten bir kare' diye paylaşmışlar, depremde yerle bir oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi derinden sarstı. 10 ilde binalar yıkılırken enkaz altında kalanları kurtarmak için zamanla yarış başladı. Hatay'da yıkılan binaların arasında 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da bulunuyor. Rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için ‘Cennetten bir kare’ yazdığı ortaya çıktı.

cennetten-bir-kare-diye-reklami-yapilan-250-daireli-rezidans-depremde-yerle-bir-oldu_3489_dhaphoto5

12 KATLI REZİDANS DEPREMDE YERLE BİR OLDU​

Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda, 2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 dairesi bulunan, 12 katlı Rönesans Rezidans, 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu. Rezidans enkazı havadan dronla görüntülenirken, yapının depremde havuzun bulunduğu bölgeye doğru devrildiği, sokaktaki başka binaya da hasar verdiği görüldü.

1000 KİŞİ YAŞIYORDU​

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekiplerince çalışmalar sürdürdürülüyor.

cennetten-bir-kare-diye-reklami-yapilan-250-daireli-rezidans-depremde-yerle-bir-oldu_3489_dhaphoto1

"CENNETTEN BİR KARE"​

İnşaatı yapan şirketin, 2013'te rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notuyla paylaştığı ortaya çıktı.

4

Rezidansın bulunduğu sokaktaki 12 katlı başka bina da deprem nedeniyle yıkıldı. Rezidans ve diğer apartmanda enkaz altındakileri kurtarmak için ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Enkazda yakınları olanlar ise yapının yakınında gelecek iyi haberleri bekliyor.

cennetten-bir-kare-diye-reklami-yapilan-250-daireli-rezidans-depremde-yerle-bir-oldu_3489_dhaphoto3

HATAYSPORLU CHRİSTİAN ATSU VE TANER SAVUT DA REZİDANS ENKAZINDA​

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu'nun Rönesans Rezidans enkazında olduğunu "Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay" notuyla paylaşıp, yardım çağrısında bulunmuştu.

hataysporlu atsu önce kurtuldu dediler ama karışıklık yaşanmış
hala enkazdalar bu lüks görünümlü ölüm rezidansı ve buna benzeyen bir çok otel yerle bir

Arkadaşlar ben ve ailem iyi. Kuzenlerim göçük altında vefat ettiler. Arayıp soran, yazan herkese teşekkür ederim. Var olun. Maraş yerle bir oldu ama sanırım kimse bunu göstermek istemiyor.
Başın sağ olsun, sabırlar diliyorum.

Herkese teşekkürler öncelikle. Yardımlar inanılmaz derecede fazla. Çok fazla hatta. İhtiyaç sahipleri belirlenip dağıtıldığı müddetçe her şey çok güzel ama... Genel olarak/gördüğüm kadarıyla bi koordine sorunu var. Tır geliyor, beni şu yolladı diyo. O kim? Bilmiyorum, nereye gidecek bilmiyorum. Yani anlamsız bir kargaşa içinde halk. İyi olacak ama, ne diyelim.

Cenazemizi defnettik, geldik sofraya oturduk kuru pilav yedik. Sonra elimde kepçeyle makarna dağıtırken buldum. En son da köylere erzak ayarlayıp yorgunluktan titreye titreye eve geçiyorum. Bütün binalar yeniden yapılır da... a bu kafayı napcaz bilmiyorum. Henüz ağlayamadım. İnşallah bi yerden patlak vermez.

elimdeki meyve suyunu sizlerin şerefine kaldırıyorum.

cheers...

Geri