Mavi derinlikler insana bi çok şeyi düşündürüyo

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Nasıl herşey dışardan gözüktüğü gibi değilse mavi derinlikte öyle işte..

[YOUTUBE]Zfg3EvUlqx4[/YOUTUBE]

Deniz:
doğumlara ve ölümlere geçkalmaktır .
İnsana ölümü hatırlatan yanlız öleceğini hatırlatandır. .

10300047_307383949413617_7346893031617090172_n.jpg

Şimdi gelelim bir gemiye. Geminin hareket edebileceği yerler denizlerdir değilmi ? insan kalbide bir denizdir. Gemiler bir limana demir atarlar. İnsanda bir limana demir atar. Bazen o limandan ayrılamaz. Bazen hatırlamaz o limanı. Her limanda bir hatırası kalır insanın. Geminin mürettebatı bir limanda olsa bile onu beklerken biraz açıklarda bekler gemi. İşte kalbimiz o limanda kalırsa bizde uzaktan uzaktan gözleriz o limanı. Bilemeyiz doğru limandamıyız değilmiyiz. Belki imkansızdır. denize kıyısı olmayan bir şehre demir atmak. Ama Doğru limanın orası olduğunu biliyorsa Fatih gibi karadan yüzdürmeli gemiyi yinede ulaşmalı oraya. Kalbi yaralı insan başarmak için çok daha fazla uğraşır. Ne istediğini bilmelidir insan. Yanlış kararlarla kendini yıpratmamalıdır..

Temize çekebilir misin hayatı ? Silebilir misin alın yazısını ? Gözler , görmemişken yarını , düşler kovalanır ömür boyu. Karalama defteri değil hayat , sayfalarını yırtıp atamasın. Dün asla dediğin gerçeği , gün gelir yaşarsın.. Sabır damla damla işlendiğinde ruhuna , kelimeleri yutkunur susarsın. Silgisi yoktur hayatın.

Alın yazısıdır bu ancak yaşarsın..

Bende yanına geliyorum yakın zamana kadar kardeşim..
Şuanda yanımda olmana okadar ihtiyacım var ki ,
Sen bu yeryüzünde kaşılsız şartsız benim için hayatıma giren tek doğru insandın..
Rahat , huzurlu uyu..

183510_115167331892319_667743_n.jpg

Bırakın gelmişi geleceği bile özlüyor insan.Nasıl,ne şekilde gerçekleşecek kimler olacak,kimler olmayacak.Kimisi gidecek mi, yoksa kalacak mı deyip deyip anıların belki de hiç olmayan anıların belirsiz zamanlarında kendini boş bir düş'ün pençesinde kıvranırken buluyor.
Geçmişle yaşamaya başlamak ama tabi bazı anılarla, bunları düşlere eş zamanlı tanımlamak akıl karı bir şey değil.Unut dediğimiz çok şeyin altını geçmişte çizmişiz sanırım.Hani gelecekte yeniden gözden geçirelim diye.Gözden geçirdiğimiz zaman bir kelime dahi atlansa yeniden başa dönmek, bunun neresi yanlıştı hatırlamaya çalışmak belki de hiç olmayacak bir sihrin gerçekleşmesini umutla beklemek gibi.Acı çekmek de cabası.Hatırla.. hatırla.. o kahrolası geçmişi demek uzun zaman önce alınan yeninginin neyidir kimbilir? Eş zamanlı geçmişle büyüyoruz işte.Belki unutmak belki de umutlanmak için.
Acaba kimler hatırlıyor kötü anılarını.Silmek istediğimiz zaman siliniyor kesinlikle, hem de öyle bir siliniyor ki..Belirsiz zamanlarda öyle bir acı hissediyorum ki.İçimin paramparça olduğuna bile şahit oluyorum.Yazmayı çözüm olarak görenlerdenim belki de hani, geçişe baktığımda sildiğim ve bir ucunu bulamadığım kelimeleri bulabilmek için.. Kimine göre yazmak çözüm olmuyor malesef kimisi anı anında yaşıyor.Onlar malesef ki benim bu hissettiklerimin binde birini hissedemiyorlar, hissetmelerini de istemem.

Boşver KAPTAN yorma kendini, değmeyenler için yıpratma kendini boşuna,
Ne gemiler kalktı da bu limandan ama yitirmedin sen, özünü..

1557466_10152169264852490_1071211220_n.jpg

ve hiçlik ve sonsuzluk
sadece içimizde
içimizde varolan yokluk
sevgiyse herkesin dilinde
ve sadece bir yalanın en güzel hali görünüş itibariyle.

İnsan neden kendisine uzanan eli tutmaktan böylesine korkar ki.
O eli kaybedeceğini bile bile, o elin başkasını saracağını bile bile
Neden korkardı ki insan...
Öylesine yalnızken şu koca evrende niye daha da yalnızlaştırır ki insan kendini.
Niye yenilmeden gitmek istediği yere varamaz insan, neden hep varmak istenilen yer uzun mesafelerdir ki.

Aşk değil bu anlattıklarım, koca bir dünyanın üzerinize yıkılması.
Kırılmak değil ki benimkisi, paramparça olmak.

424571_186464068172273_850341245_n.jpg

Gemiler batinca,
Acirmi denizin cani?...

Gemiler batinca,
Acirmi denizin cani?...

Öncellikle şunu demek istiyorum o güzel beynine sağlık..
Etkileyeci bir soru sadece soru değildir aslında. .
Belki de acının tarifidir.

Gemiler batınca denizin canı acımaz efendim acımaz..
Canı yansa da vazgecmez okyanusun hircin kalbi, sarmalar kollariyla asirlar boyu ebedi uykusunda yatacak gemiyi.. Mavi derinlik acımasızdır efendim..
İmansız bir insanı imana getirecek kadar korkutucudur..

Ben artık ne şairim, ne fıkra muharriri! Sadece, beyni zonk zonk sızIayanIardan biri!
NFK.

Selâm olsun (:

Kimseyi değiştiremezsin hayatta..
Ve kimse için de değişmemelisin.
Kimliğini kaybettiğin an yaşamını çope attın demektir.
10277686_10152637437257262_4418307366767005281_n.jpg

Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle...
Ne sen başkası için mecburi istikametsin ne de bir başkası senin için.
Yanındakiler seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında.
İstediklerim yanımda , İstemediklerim yolunda..
Hayat kimi zaman olumlu kimi zaman olumsuz yönleriyle kendıni gösteriyo yeri geliyo Rabbim sınıyo yeri geliyo kendi bireysel hatalarımızın ceremesini cekiyoruz.. önemli olan zor gününde yanında kimlerin oldugu , zamanında yapmis oldugum yanlislarim yanlistan kastim gene kendime bi başkasına degil zor günler gecirmeme etken oldu.. beni zor günümde . koşulsuz şartsız yalnız bırakmayan tanıdıklarıma sonsuz saygım vede sevgim var..

Gülümsemek, daha güzel bir görüntüye kavuşmanın bedava yoludur.

(:

Rüyamda BOSTON sokaklarında gezerken ne olduğunu anlamadan , kendimi Gemi'de bulmaktır hayat.. Feleğin sillesini yemiş gibiyim. .

10308315_10152636202862262_4255700779867325725_n.jpg

Allahım beni , nasip etmiyeceğin birşeyin peşine düşürme..

Geri