Marjinal Başörtüsü Yorumu

Konu sahibi son olarak 1615 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya allahım bu kız hiç aynaya bakmış mı :zuha:
Acaba bu nasıl bir yorumdur. :T:
Biz sana insan ol gel diyormuyuz?

Başörtüsü beyni kapatmıyor :) Ama sizin beyinler kapalı ;d

Bu kadar az ve öz aslında.

Ayrıca yorumu paylaşılan kızın dünyadan haberi yok sanırım :)
Şapkaya hocaların laf ettiği yok.
İsteyen istediği yerine dövme yaptırıp giriyor.
Atatürk'ün 1934'te başlattığı kıyafet inkılabı daha yeni yeni uygulanıyor .

kendi özgürlüklerine karışılması istenmeyen gençliğin başkalarının özgürlüklerine karışıyor olması onlarında kendileri gibi olmuyor diye aşağılaması insan haklarına saygısızlıktır ve bu saygısızlığı Atatürkçülük olarak aşılamaya çalışan küçük akıllı insanlara şunu derim yemiyor artık bu haltı insanlar:)

Bunu daha önceden izlemiştim.Yorum dahi yapmadım.

Fi tarihinden kalmış olsa da çevremizde hala bu videodaki düşünce sistemine sıkıca sarılı insanlar var ne yazık ki.

Anlayana? nesini anlayacağız ? Teknoloji devi ABD, Japonya,Kanada ve nice Avrupa ülkeleri bizden daha mı geri ? oralarda başörtülü çalışan bir kadına/öğrenciye hakaret dahi etmek ciddi ceza sebepleri de o yüzden.Zamanında ki ikna odalarına hiç değinmeyeceğim bile.Bu ülkede nice pırlanta,eğitim hakkından mahrum edildi.Tıptan atılanı mı dersin,hukuktan atılanı mı...Bu videodaki kadına haklı diyen insanın ciddi empati sorunları vardır ve ileri boyutta subjektiftir.Adamın sorduğu soru başörtüsünün kötü amaçla kullanıldığını yerler var mı değil,başörtülü gençler eğitim öğretim hakkından yararlanabilir mi şeklinde.O yüzden '' Yeaa ama hkümete dstek olmak için asker qıyafeti olrk kllnan var .sSsss'' şeklinde saçma düşüncelere de gerek yok o yüzden.Pire için yorgan yakılmaz.Yok ille sosyometrik bir veri istiyorsanız anket falan yapın,yarıdan çok çok fazlası inancı gereği örtünüp okumak istiyordur.Ayrıca şapka ile girmeyi,kutsal normların emirlerine denk tutmak nasıl bir zekanın ürünüdür tartışılır ya da pardon,Bazılarının put olarak taptığı birinin emri idi değil mi şapka takmak? oda kutsal norm sayılır bazılarına göre ahsgdasghlkjlk.Çok istiyorsa o da hakkını arasın,pankart açsın şapka ile girmek istiyoruz diye. Zira başörtülü kadınlar haklarını aramak için dayakta yedi hapse de girdi zamanında.demokratik bir ülkeyiz diye biliyorum.Beyin önemlidir,insanlık önemlidir diyeceğim anlamayacaksınız,anlamadınız,anlamamaya devam edeceksiniz.İleri boyutta ki faşizan ideolojileriniz algılarınızın önüne bariyer oluşturmuş.Gerçekten şu ülke de faydalı işler dönsün isteyen,objektif,insan haklarına değer veren ateist/komünist ya da başka inançtan görüşten insanlar da başörtüsü özgürlüğünden yana.Sanal platformlarda da,Reel ortamlarda da sıkça rastladım.

Yorumum tamamen geneldir.

Kime put olarak tapıyoruz sen ne diyorsun yahu ağzından çıkanı kulağın duysun.

Bu ülkede ideolojileri uğruna herkes dayak yedi eziyet edildi hatta ve hatta öldürüldü, ama sen buraya gelip fikirlerini söylemek yerine kinayeli kinayeli laflar sokacaksan ve dalga geçer gibi yazı yazıp Atatürk'ün üzerinden oynayacaksan kusura bakma ama karşında çocuk yok, laflarına dikkat et.

Fikir özgürlüğü çerçevesinde bokunu çıkartmaya başladınız bu işin, kız şapka dedi diye Atatürke laf söylemek senin haddine değil. Ayrıca buraya gelip "anlamazsınız, anlamadınız, aptalsınız" edalarında şekilli şekilli yazılar yazıp kime ne ispatlamaya çalışıyorsun?

İnsan kılıftan kılıfa girebilir ama asla düşünceyi kapatamazlar...

Ayrıca şapka ile girmeyi,kutsal normların emirlerine denk tutmak nasıl bir zekanın ürünüdür tartışılır ya da pardon,Bazılarının put olarak taptığı birinin emri idi değil mi şapka takmak? oda kutsal norm sayılır bazılarına göre ahsgdasghlkjlk.

Birinin emri ? kutsal norm ?? Bazen bende kızıyorum o kuralı koyan kişiye keşke memleketi kurtarmasaydı da adınız ali cafer mehmet ahmet olmasaydı yunan , fransız ,italyan rus yada ermeni tohumu olsaydınız o zaman ağzınıza yakışırdı bu sözler... belki o zaman İHANET etmezdiniz adamın yaptıklarına karşı hakedeceğiniz gibi köle gibi yaşardınız yazık insanlık etmiş şapka inkilabı getirmiş sarıkla şalvarla dolanma biraz modern ol global ol dünya insanı ol ayak uydur diye şu yazdığına bak gerçekten yazık ben bunu yazdığıma utanıyorum acaba sen ne alemdesin ???

Kime put olarak tapıyoruz sen ne diyorsun yahu ağzından çıkanı kulağın duysun.

Bu ülkede ideolojileri uğruna herkes dayak yedi eziyet edildi hatta ve hatta öldürüldü, ama sen buraya gelip fikirlerini söylemek yerine kinayeli kinayeli laflar sokacaksan ve dalga geçer gibi yazı yazıp Atatürk'ün üzerinden oynayacaksan kusura bakma ama karşında çocuk yok, laflarına dikkat et.

Fikir özgürlüğü çerçevesinde bokunu çıkartmaya başladınız bu işin, kız şapka dedi diye Atatürke laf söylemek senin haddine değil. Ayrıca buraya gelip "anlamazsınız, anlamadınız, aptalsınız" edalarında şekilli şekilli yazılar yazıp kime ne ispatlamaya çalışıyorsun?

Atatürk'e laf mı söyledim acaba ? çarpıtmakta üzerinize yok gerçekten.İyi oku istersen ;

Bazılarının put olarak taptığı birinin emri idi değil mi şapka takmak?

Bura da Atatürk'ün şahsiyetine söylenmiş bir laf yok,onu putlaştıranlara yapılmış bir hiciv var.Onu put olarak görüp,diğerlerini ötekileştirenleri eleştirmek istedim.Atatürk'ün bazı yönlerini desteklemediğim doğru ancak kimseye laf soktuğum yok,mesajımın sonunda genel olduğu yazıyor.

İnsan kılıftan kılıfa girebilir ama asla düşünceyi kapatamazlar...

Ayrıca şapka ile girmeyi,kutsal normların emirlerine denk tutmak nasıl bir zekanın ürünüdür tartışılır ya da pardon,Bazılarının put olarak taptığı birinin emri idi değil mi şapka takmak? oda kutsal norm sayılır bazılarına göre ahsgdasghlkjlk.

Birinin emri ? kutsal norm ?? Bazen bende kızıyorum o kuralı koyan kişiye keşke memleketi kurtarmasaydı da adınız ali cafer mehmet ahmet olmasaydı yunan , fransız ,italyan rus yada ermeni tohumu olsaydınız o zaman ağzınıza yakışırdı bu sözler... belki o zaman İHANET etmezdiniz adamın yaptıklarına karşı hakedeceğiniz gibi köle gibi yaşardınız yazık insanlık etmiş şapka inkilabı getirmiş sarıkla şalvarla dolanma biraz modern ol global ol dünya insanı ol ayak uydur diye şu yazdığına bak gerçekten yazık ben bunu yazdığıma utanıyorum acaba sen ne alemdesin ???

Al bir de buradan yak.

Koskoca paragraf yazdım kurduğum bir cümle ile beni ailemden daha iyi (!) analiz ettiniz tebrikler ashdgahshj Kemalist değilim,o düşünceyi hiç bir zaman mantıklı da bulmadım.Atatürk'ü putlaştırıp,onun reformlarının bir tanesini dahi benimsemeyenleri ötekileştirenleri eleştirdim.Mesajımda Atatürk'ün şahsiyetine yönelik bir hakaret yok onu putlaştırıp faşizan davranışlarda bulunanlara yapılmış bir hiciv var.Mesajınızın tamamını okuduğumdan böyle bir algıya kapılmanıza pek şaşırmadım.Atatürk yaşasa idi çok eminim ki o da benim gibi kendisini putlaştıranlardan,aykırı düşüncede olanları ötekileyenlerden rahatsızlık duyacaktı.Atatürk'e ve onun yararlı devrimlerine en büyük zararı kemalistler vermiştir ve ondan nefret edenlerin nedeni de yine kemalistlerdir.( Uç noktalarda faşizanca yaşayanlar)Beni zerre tanımadığınız halde vatan sevgimi ölçüp ihanet etmek gibi bir ithamda bulunarak siz de onun istediği düşünce sistemine zarar veriyorsunuz.

Videoda bayanı tartışacağımız yerde kurduğun bir cümle yüzünden (Neden böyle bir cümle kurduğunu dahi bilmiyorum nasıl psikoloji ile bağdaştırdıysan.) şuanda konunun seyri kaymış durumda, bunun nedeni de biz değiliz umarım farkındasınız.

Hala diyorsun bazılarının put olarak taptığı bilmem ne...
Yahu bunun konuyla ne alakası var şimdi ben burada AKP'nin yolsuzluklarından bahsetsem ne kadar abes olur değil mi?
Nedeni ise konuyla zerre kadar alakası olmaması.

Ama siz yapıyorsunuz efendim, Atatürk demek çok mu zor he dolaylı yollardan yok birinin taptığı yok birinin putlaştırdığı vesaire vesaire şeklinde söylemek zorunda hissediyorsunuz kendinizi?

Sen istersen benim anlamadığımı düşün, istersen aptal olduğumu düşün ama ben yorumunu okuduğumda Atatürk türbana karşıymış o yüzden şapka takmayı emretti gibi bir izlenim çıkıyor.
Bir kere kendi sözlerinle çelişiyorsun.

Ayrıca yukarıda senin üslubuna da dikkat ettim, alayvari bir şekilde yazı yazmışsın, benim bu kadar sert olmamın sebeplerinden biri de budur.

ben size bir baş kaparım asdfghj.:D ahahah git başka yerde barın kızım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri