Fi tarihinden kalmış olsa da çevremizde hala bu videodaki düşünce sistemine sıkıca sarılı insanlar var ne yazık ki.
Anlayana? nesini anlayacağız ? Teknoloji devi ABD, Japonya,Kanada ve nice Avrupa ülkeleri bizden daha mı geri ? oralarda başörtülü çalışan bir kadına/öğrenciye hakaret dahi etmek ciddi ceza sebepleri de o yüzden.Zamanında ki ikna odalarına hiç değinmeyeceğim bile.Bu ülkede nice pırlanta,eğitim hakkından mahrum edildi.Tıptan atılanı mı dersin,hukuktan atılanı mı...Bu videodaki kadına haklı diyen insanın ciddi empati sorunları vardır ve ileri boyutta subjektiftir.Adamın sorduğu soru başörtüsünün kötü amaçla kullanıldığını yerler var mı değil,başörtülü gençler eğitim öğretim hakkından yararlanabilir mi şeklinde.O yüzden '' Yeaa ama hkümete dstek olmak için asker qıyafeti olrk kllnan var .sSsss'' şeklinde saçma düşüncelere de gerek yok o yüzden.Pire için yorgan yakılmaz.Yok ille sosyometrik bir veri istiyorsanız anket falan yapın,yarıdan çok çok fazlası inancı gereği örtünüp okumak istiyordur.Ayrıca şapka ile girmeyi,kutsal normların emirlerine denk tutmak nasıl bir zekanın ürünüdür tartışılır ya da pardon,Bazılarının put olarak taptığı birinin emri idi değil mi şapka takmak? oda kutsal norm sayılır bazılarına göre ahsgdasghlkjlk.Çok istiyorsa o da hakkını arasın,pankart açsın şapka ile girmek istiyoruz diye. Zira başörtülü kadınlar haklarını aramak için dayakta yedi hapse de girdi zamanında.demokratik bir ülkeyiz diye biliyorum.Beyin önemlidir,insanlık önemlidir diyeceğim anlamayacaksınız,anlamadınız,anlamamaya devam edeceksiniz.İleri boyutta ki faşizan ideolojileriniz algılarınızın önüne bariyer oluşturmuş.Gerçekten şu ülke de faydalı işler dönsün isteyen,objektif,insan haklarına değer veren ateist/komünist ya da başka inançtan görüşten insanlar da başörtüsü özgürlüğünden yana.Sanal platformlarda da,Reel ortamlarda da sıkça rastladım.
Yorumum tamamen geneldir.