ll.Abdulhamit, Saltanatını koruma karşılığında Kıbrıs'ı İngilizlere vermiş!

Konu sahibi son olarak 90 gün önce görüldü
Muhafazakar kesimin ileri gelenlerinden
Eski milli eğitim bakanı Hüseyin Çelik diyor

Ailesini korumak için İngilizler den yardım istedi
İngilizlerde Kıbrıs şartını koştu
ll Abdulhamit kabul etti, ama daha sonra pişman oldu.
Pişman oldu ama artık olan olmuştu.

GÖRÜYORSUNUZ GERÇEK BİR TROLL. DAHA YENİ FİLOZOF YAZMIŞTIM BU ADAMI PÜÜ BOYUN POSUN DEVRİLMEYE GLU

• Üzgün
Tepkiler: glu
GÖRÜYORSUNUZ GERÇEK BİR TROLL. DAHA YENİ FİLOZOF YAZMIŞTIM BU ADAMI PÜÜ BOYUN POSUN DEVRİLMEYE GLU
Omuzlarıma kaldıramayacağım bir yük yükledin ve ben de o yükün altında kaldım...

Neyse atam cennet mekan Abdülhamit II han hazretlerinin adının geçtiği bu konuyu kirletip kemiklerini sızlatmayalım. :(

• Beğen
Tepkiler: 0
Omuzlarıma kaldıramayacağım bir yük yükledin ve ben de o yükün altında kaldım...

Neyse atam cennet mekan Abdülhamit II han hazretlerinin adının geçtiği bu konuyu kirletip kemiklerini sızlatmayalım. :(
Glu ne biliyorsan anlat
Artistlik yapma:)
Kimin kemiği sızlayacaksa sızlasın

• Üzgün
Tepkiler: glu
Lozan'dan bile haberi olmayanlar Kıbrıs'ı şu kişi verdi diyorlar :)

• Beğen
Yazıdan bağımsız bir soruydu bu. Siz de dikkatli okuyun sorumu o hâlde. Millete aptal muamelesi yaptığınız yetmedi mi?
Yazıdan bağımsız sorunuzu cevaplama mecburiyetim yok. Canım ne isterse de onu yazarım, sizin keyfinize göre hareket edecek değilim.

• Beğen
Vizyonu bu olan kişiden de böyle yorum beklenir :)

• Beğen
Glu ne biliyorsan anlat
Artistlik yapma:)
Kimin kemiği sızlayacaksa sızlasın
Lozan da Lozan diye sayıklayan Evlad-ı Fatihanlar varken ne anlatacağım ya banane. Herifler her boku biliyor zaten. Osmanlı'nın bir başarısızlığı mı var? Lozan, Akp'nin bir başarısızlığı mı var? Cehap zihniyeti. Hayatları bu iki cevap arasında geçenlere diyeceğim hiçbir şey yok.

Ha merakı olan varsa da bu konuda yüzlerce makale ve onlarca kitap var. İşin en basit özeti, bırak topraklarını sağlıklı ve güvenli bir şekilde kontrol etmeyi daha sarayını bile kontrol edemeyen Osmanlı, arka bahçesine kadar gelen Rus'lardan korunmak için "aman ağam paşam" diyerek İngilizlere gidiyor onlar da zaten ellerini ovuşturmuş bu anın gelmesini bekliyor. Eee babasının hayrına elin hasta adamını diriltecek değil ya, Osmanlı'dan Kıbrıs'ı alıyor. Osmanlı bir daha bırak Kıbrıs'ı geri almayı, İstanbul'u bile kaybediyor. Sonrasında da I. Dünya Savaşı gerekçe gösterilerek Kıbrıs, İngilizlerce ilhak ediliyor ve Lozan'da da bu ilhak kabul ediliyor. Kaldı ki bu ilhak aynen Sevr Antlaşmasında da kabul ediliyor. Bundan aşağı yukarı 100-120 yıl sonra da bunların çakma torunları çıkıp Lozan da Lozan diye ağlıyor.

Bütün bu süreci daha akademik bir dille okumak isterseniz Dergipark'ta onlarca makale var oradan okuyabilirsiniz... Ha bu kadar uzun şeyleri okuyamam diyenler için kısaca özet: Lozan ühühüh

ps: anlaşma>antlaşma

Son düzenleme:
Sevr'e anlaşma diyen biri bir de akademik referans verdiğini zannediyor :)
Güya Lozan'ı Sevr ile aklayacak, bilmiyor ki Sevr anlaşma değil :) Kaldı ki anlaşma olsa bile, Kıbrıs'ın Lozan'da verildiğini değiştirmediğini de düşünemiyor. Sevr'i yerden yere vurmayı biliyor, fakat kendisine referans olarak Sevr'de kabul edilmesini gösteriyor :)

Geri