Liv Mutfak Haftalık Yemek Programı

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Hepsi çok iyi.
Yemek yapmayı ben de severim ama sunum işi nanay bende.
Hafakanlar basiyor.

Herkese mutlu haftalar dostlar
Bu hafta yine yaptık şovumuzu... Yemeğin adı "BRÜKSELLİ"
çok beğenilen somonlu tarifim ev halkı tarafından sürekli sürekli istenince tamam dedim yapayım yine, ama kendimi tekrar etmekten hoşlanmam.
o yüzden bu kez somona eşlik etmesi için çok sağlıklı seçenekler belirledim; karnabahar, brokoli ve brüksel lahanası...

Somonun sosu için; hardal, zeytinyağı, mayonez, sarımsak, karabiber, pul biber, limon, tuz kullanıyoruz
Sebzeler için; kekik, tuz, zeytinyağı, pul biber kullanıyorsunuz,
Krema için; 2 kaşık tereyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı un, 280 ml. süt, limon, hardal ve limon

bu yemekte bize her zamanki gibi kaynanam eşlik etti.
neyse ki kaynanam var. çünkü hanım az daha @Oggy ve @Stockholm Sendromu ikilisine yemekleri benim yapmadığımı söyleyeyazdı. Ama akabinde prensesim gelip her şeyi doğruladı. o yüzden şahit olması adına her yemekte yanımda bulundurmaya özen gösteriyorum...

evet dostlar bu hafta durumlar böyle...
haftaya yeni yemekte görüşmek üzere.
özel içeriklere erişmek için abone olmalısınız. kalın sağlıcakla

Ekli dosyalar

• ff9107e0-1357-4406-ab72-76020c5b4b34.jpg
    ff9107e0-1357-4406-ab72-76020c5b4b34.jpg
    243.3 KB · Görüntüleme: 25
emin olamıyorum.... sevgili eltim baskılar altında bu beyanlarda bulunmuş olabilir gibi geldi........ sen ne diyorsun @Oggy?

Ekli dosyayı görüntüle 119555

merhaba canlar,
bu hafta sonu smash burger denedim. (hamburger ekmeği dahil)
öncelikle zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekir. çünkü bu hamburger ekmeklerinin mayalanma işlemleri ve pişirme süreciyle yaklaşık 2 saate ihtiyacınız olacak.
ayrıca smash burger için çok iyi bir kol gücü ve aerodinamiğine sahip olmanız gerektiğini unutmamalısınız. bildiğiniz gibi sporcu kişiliğim nedeniyle ben bu alanda sorun yaşamadım.

bu smash burger tarifi gerçekten kolaymış bu arada. kıymaya herhangi bir marinasyon yoğurma vs işlemi uygulamıyorsunuz. sadece 70-80 gr. kıyma toplarını kızgın tavaya basıyorsunuz. o esnada da tuz ve kara biberle tatlandırıyorsunuz. köftelerle beraber soğanları da pişirirseniz zaman kazanırsınız.

ayrıca hamburger ekmeğine sürmek için ketçap, mayonez, hardal ve turşu suyu karışımından oluşan bir sos da yaptım. köfteler pişerken başka bir tavada da istiridye mantarı kızarttım.

ayran da özel. önce nane ve süs biber turşusunu bızlattım. ardından ayranı yaptım. bir tutam da tuz. acılı ve ferah tuhaf ama güzel bir şey oldu. bu tarifi hamamda öğrenmiştim.

patates kızartması çok uzun sürer diye hazır paket almıştım. airfryerda hallettik onu onda bir numara yok yani.

evet sevgili dostlar.
bu haftanın menüsü smash burgerdi
elimden geldiğinde anlatmaya çalıştım.
umarım beğenirsiniz
paylaşımlarımın devamının gelmesini istiyorsanız like atmayı ve ücretli abonelik almayı unutmayın
kalın sağlıcakla

Başarılı elinize sağlık
Yemek sunumlarına ilgim var.
Bana da bu bir hobi gibi geliyor.

Başarılı elinize sağlık
Yemek sunumlarına ilgim var.
Bana da bu bir hobi gibi geliyor.
Teşekkür ederim. Geçen bizim hanım ben de foruma üye olacağım kim bilir ne halt karıştırıyorsun diyordu. Umarım sen o diilsindir. :liv:

Teşekkür ederim. Geçen bizim hanım ben de foruma üye olacağım kim bilir ne halt karıştırıyorsun diyordu. Umarım sen o diilsindir. :liv:

Hiç güleceğim yoktu ilahi beni çok güldürdün .
Allahta seni güldürsün .

hanımını sen daha iyi tanırsın nasıl bir nickle gelir nasıl konuşur nasıl davranır
Not ; rahat ol hanımın değilim başka biriyim.

Selam canlar
fırında yaptığım yemeklerde bir ustalık eseri olmadığı için çok paylaşılacak bir tarafı yokmuş gibi geliyor ama olsun akşama ne yapsam diye düşünen hanımlara bir fikir vermesi açısından ben paylaşmış olayım.
Açıkçası dana pöç yapmak için çıktığım yola bulamayınca kemikli kuzu fileto ile devam ettim.
eti her zamanki gibi klasik baharatlarım ve sarımsakla marine ettikten sonra yanına mantar, kuşkonmaz, soğan, domates, biber çeşitleri ile beraber 200 derecede önceden ısıtılmış fırına attım. 30 dk pişirmeniz yeterli olur. yanında pilav ve ayranla servis ettim...

yemeği marine ederken zeytin yağı kullanıyorum. fırına atmadan önce de tereyağı ekledim üstüne.
sonuç olarak vejeteryan sandığımız kızım benden fazla yedi eti öyle söyleyeyim...

1766399387522.png

bu sefer pilavda bir tırtlık var lezzeti nasıldı ?
süperdi.
pilavda fantazi yaptım bu sefer.
eklediğim suya karabiber eklemiştim o yüzden minik siyahlıklar. bir de tereyağı kullandığım için bi tık sarıydı. bir de demlenmesi için yeterli süre tanınmadı ev halkı açlıktan birbirini kemirmeye başlamıştı. her yerde gözü dönmüş insanlar gördüm. ama lezzet olarak her şey perfect diyebilirim.

Geri