Ekli dosyayı görüntüle 119555
merhaba canlar,
bu hafta sonu smash burger denedim. (hamburger ekmeği dahil)
öncelikle zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekir. çünkü bu hamburger ekmeklerinin mayalanma işlemleri ve pişirme süreciyle yaklaşık 2 saate ihtiyacınız olacak.
ayrıca smash burger için çok iyi bir kol gücü ve aerodinamiğine sahip olmanız gerektiğini unutmamalısınız. bildiğiniz gibi sporcu kişiliğim nedeniyle ben bu alanda sorun yaşamadım.
bu smash burger tarifi gerçekten kolaymış bu arada. kıymaya herhangi bir marinasyon yoğurma vs işlemi uygulamıyorsunuz. sadece 70-80 gr. kıyma toplarını kızgın tavaya basıyorsunuz. o esnada da tuz ve kara biberle tatlandırıyorsunuz. köftelerle beraber soğanları da pişirirseniz zaman kazanırsınız.
ayrıca hamburger ekmeğine sürmek için ketçap, mayonez, hardal ve turşu suyu karışımından oluşan bir sos da yaptım. köfteler pişerken başka bir tavada da istiridye mantarı kızarttım.
ayran da özel. önce nane ve süs biber turşusunu bızlattım. ardından ayranı yaptım. bir tutam da tuz. acılı ve ferah tuhaf ama güzel bir şey oldu. bu tarifi hamamda öğrenmiştim.
patates kızartması çok uzun sürer diye hazır paket almıştım. airfryerda hallettik onu onda bir numara yok yani.
evet sevgili dostlar.
bu haftanın menüsü smash burgerdi
elimden geldiğinde anlatmaya çalıştım.
umarım beğenirsiniz
paylaşımlarımın devamının gelmesini istiyorsanız like atmayı ve ücretli abonelik almayı unutmayın
kalın sağlıcakla