Liv Mutfak Haftalık Yemek Programı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
zorlama yok arkadaşlar. yemek yapmak kimya işidir. ben de iyi kimyager olduğumu düşünüyorum. bana kısaca heisenberg de diyebilirsiniz.
heisenberg ne alaka adam fizikçi diyenler olacaktır. onlara da sadece poker face bakışımla karşılık veriyorum.

zorlama yok arkadaşlar. yemek yapmak kimya işidir. ben de iyi kimyager olduğumu düşünüyorum. bana kısaca heisenberg de diyebilirsiniz.
heisenberg ne alaka adam fizikçi diyenler olacaktır. onlara da sadece poker face bakışımla karşılık veriyorum.
bi masa kur da yiyelim bir gün.......

sana kuracağım masada tosttan başka bir şey göremezsin
gerçi onu da iyi yaparız ya neyse
jdfdfg sanayideyken gelmedin ziyaretime. sana bir sanayi tostu ısmarlayacaktım, üff.... ama çıktık sanayiden artık, rezidanstayız... sushi mushi, antik kuntin şeyler ısmarlayabilirim artık...........

jdfdfg sanayideyken gelmedin ziyaretime. sana bir sanayi tostu ısmarlayacaktım, üff.... ama çıktık sanayiden artık, rezidanstayız... sushi mushi, antik kuntin şeyler ısmarlayabilirim artık...........
olur sushi mushi benim tarza daha yatkın elit bir bünyem olduğundan.

1762146386902.png

merhaba canlar,
bu hafta sonu smash burger denedim. (hamburger ekmeği dahil)
öncelikle zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekir. çünkü bu hamburger ekmeklerinin mayalanma işlemleri ve pişirme süreciyle yaklaşık 2 saate ihtiyacınız olacak.
ayrıca smash burger için çok iyi bir kol gücü ve aerodinamiğine sahip olmanız gerektiğini unutmamalısınız. bildiğiniz gibi sporcu kişiliğim nedeniyle ben bu alanda sorun yaşamadım.

bu smash burger tarifi gerçekten kolaymış bu arada. kıymaya herhangi bir marinasyon yoğurma vs işlemi uygulamıyorsunuz. sadece 70-80 gr. kıyma toplarını kızgın tavaya basıyorsunuz. o esnada da tuz ve kara biberle tatlandırıyorsunuz. köftelerle beraber soğanları da pişirirseniz zaman kazanırsınız.

ayrıca hamburger ekmeğine sürmek için ketçap, mayonez, hardal ve turşu suyu karışımından oluşan bir sos da yaptım. köfteler pişerken başka bir tavada da istiridye mantarı kızarttım.

ayran da özel. önce nane ve süs biber turşusunu bızlattım. ardından ayranı yaptım. bir tutam da tuz. acılı ve ferah tuhaf ama güzel bir şey oldu. bu tarifi hamamda öğrenmiştim.

patates kızartması çok uzun sürer diye hazır paket almıştım. airfryerda hallettik onu onda bir numara yok yani.

evet sevgili dostlar.
bu haftanın menüsü smash burgerdi
elimden geldiğinde anlatmaya çalıştım.
umarım beğenirsiniz
paylaşımlarımın devamının gelmesini istiyorsanız like atmayı ve ücretli abonelik almayı unutmayın
kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
Ellerine saglik leaveme, hepsi cok hos gozukuyor. Yalniz, bir de haftalik yemek listesi paylassan da biz de aksam ne yemek yapalim derdinden kurtulsak :D

Ellerine saglik leaveme, hepsi cok hos gozukuyor. Yalniz, bir de haftalik yemek listesi paylassan da biz de aksam ne yemek yapalim derdinden kurtulsak :D
bizim fabrikanın aşçısının aylık yemek programı var.
premium abonelere özel
hanıma da ordan atıyorum. çok memnun (:

bizim fabrikanın aşçısının aylık yemek programı var.
premium abonelere özel
hanıma da ordan atıyorum. çok memnun (:
Hayir duasi alirsin leaveme : ))
Allah’in chatgpt’sine yaptiriyorum, hic tatmin etmedi beni. Haftada 3 defa yemek yaparak tum haftayi bitirmek istiyorum ben : ))

Ses seda çıkmayınca konu patladı zannettiniz dimi? yok öyle bir şey
sadece ptesi salı kamping yaptığım için paylaşım biraz gecikmeli oldu ama işimizin başındaydık.
mevzu biraz geç saate kaldığı için fotoğraflama işi de biraz yarım yamalak ve estetikten yoksun oldu ama idare edeceksiniz artık sevgili dostlar.
gelelim yemeğimize

bu yemek benim her kış kampında ilk yemeğimdir. normalde kuzu etinden yaparım fakat bu kez bulamadığım için dana kuş başı kullandım.
neden kış kampında diye soracak olursanız kamp sobamın kuzine kısmında pişiriyorum (yazın sobayı götürmüyoruz). siz evdeki fırında da deneyebilirsiniz.
içerisinde soğan, mantar, çarliston biberi, domates, sarımsak, çeşitli baharatlar ve 1 yemek kaşığı tereyağı kullandım. çeşitli baharatlar dememin sebebi herkes kendi zevkine göre kullanabilir. yanında pilav ve ayranla beraber mükemmel bir kamp yemeği yapmış oluyorsunuz. Ben bu yemeği evdeki fırında bazen kuyruk yağı kullanarak da yapıyorum. o da farklı ama enfes bir lezzet oluyor. mutfak kariyerimdeki en iyi lezzetlerden biri kesinlikle. siz de mutlaka deneyin dostlar.

evet bugün sizlere sunumdan yoksun belen tava sunmuş oldum.
içeriklerin devamı için beğeni ve yorum yapmayı ayrıca premium abonelik almayı unutmayın.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-14 at 10.09.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-14 at 10.09.46.jpeg
    760.3 KB · Görüntüleme: 25
  • WhatsApp Image 2025-11-14 at 09.31.08.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-14 at 09.31.08.jpeg
    326.9 KB · Görüntüleme: 24
hamburgerin eti çok önemli....... gördüğüm kadarıyla sizin etiniz bayağı kalın ve büyük........ kaç cmdi.........

balıkçılıkta öyle bir kampanya vardı greenpeace başlattığı. seninki kaç cm diye. limit altı balıklarla ilgili farkındalık oluşturuyor. o geldi aklıma. cevabı da oraya bağlayalım kardeşim. bizimki limit üstü.

pis herif nezih bir konuydu bu.

merhabalar kanalıma hoşgeldiniz
bugün sizlerle meety cheesy kanalından arakladığım tarifle geldim dostlar; "mançurya"

bu tarifte;
kuş başı doğranmış tavuk göğsü (mümkünse bench press çalışmış tavuk tercih ediniz. çalışmamışsa bile başlamadan 1 saat önce siz yaptırabilirsiniz, çok lezzetli olacaktır)
kaliforniya biberi (kaliforniyaya gitmenize gerek yok marketlerde her yerde var artık. sarı ve yeşil olanı), meksika biberi, sarımsak, taze zencefil, taze soğan, soya sosu, kuru soğan ve çeşitli baharatlar kullanılıyor.

bu yemeğin püf noktaları şöyle;
öncelikle tavukları tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz ki üzerindeki sümüksü yapıdan arınsın.
ardından yumurta akı ve mısır nişastasından oluşan bir harç yapıyorsunuz ve tavukları bu harçla harmanlıyorsunuz.
ardından tavada pişirmeye başlayabilirsiniz. tavuklarınız bu şekilde inanılmaz lezzetli ve but eti gibi olacaktır.

daha sonra jülyen doğradığınız sebzeleri (taze soğan hariç), soğanı falan filan sarımsağı marımsağı tavada pişirin fakat burda çok dikkat etmeniz gereken bir şey var; sebzeler ölmeyecek.
hafif bayıltacaksınız. biraz diri kalmasını istiyoruz. bu arada tarifte taze zencefil öneriyorum ama sevmeyen olursa kullanmayabilir. bence yemeğe güzel bir efekt katıyor.

son kez tüm ürünleri tavuk ve sebzeleri tavada birleştirip 3-5 dk daha pişiriyoruz. burada soya sosu ve baharatları da ekliyoruz. en sonunda da taze soğanları ekleyebilirsiniz.

biz bu yemeği yassı makarnayla kombinledik.
yoğun geçen bir günün ardından pratik bir yemek isteyenlere tavsiyemdir.

evet bu haftanın yemeğini sunmuş olduk. beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
paylaşımların devamının gelmesini istiyorsanız like ve yorumlarınızı bekliyorum.
ayrıca sadece üyelere özel içerikler için abone olmanız gerektiğini hatırlatıyorum.
sevgiyle kalın yemekle kalın hoşçakalın

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-17 at 09.59.43.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-17 at 09.59.43.jpeg
    408.6 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Image 2025-11-17 at 09.59.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-17 at 09.59.43 (1).jpeg
    342 KB · Görüntüleme: 12
Geri