Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Teizm yanlısısın ama bunun farkında değilsin.
İzm 'ler insan uydurması isimlendirmelerdir. Ben sadece Müslümanım bu isimlendirmede, bu kimlikte fazlasıyla yetiyor.
Ben müslümanlığın da insan uydurması olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de a-teistim zira. Bak bu forum da insan uydurmasıdır... Neyse, Onlar tanımdır.
Dünyanın kendisi yalan tıpkı bu forumda olduğu gibi oyalanıp duruyoruz da inanç babında ilahi kaynaklı olan bir şeye inanmak lazım diye düşünüyorum. Ateist olmak daha zor ya düşünsene aynaya baktığın da kendini dahi nasıl konumlandıracağını bilemiyorsun![]()
Bu çok güzel o halde; yani kimse başkalarının dayattığını değil kendi kimliğine uygun olanı seçecek o halde... Mesele şu ki, toplumsal olarak seciye ve karakterimize yakışanı, üzerine titrediğimiz aile kavramımıza, laf ettirmediğimiz anne-baba-ahlak-eş-vatan-din gibi kavramlarımızdan nasıl uzaklaştırılmış olduğumuzu göremeden neden yine sözüm ona modern dünyanın ürettiği felsefeler üzerine düşünmek zorunluluğu doğuyor? Bakın arkadaşlar takdir edersiniz ki evinizin içindeki ihtiyaçları en iyi siz bilirsiniz, ne komşunuz ne muhtar..! Bundan dolayıdır-ki kendi kimliğimizin hayat bulduğu milletimizin ihtiyaçlarını yine kendimiz belirlemeliyiz. Bakın bugün Mevlana'yı okuma zahmetine girmeyen gençliğin en ufak kıssa bilmezken ihtiras ve şehvetlerini örseleyen, modernlik adına hertürlü seksi öne çıkaran ve gay-homoseksüel,lezbiyen nedir diye sorsan hiç tereddüt etmeden tarihçesinden tutunda örneklerine kadar söylemesi garip değil mi?Kişinin üzerine yakıştığını giymesidir kamil abicim.....
Bu toplumda zor, evet. İnanmak lazım kısmı ayrı. Zaten inanç insanın fıtratında var. Önce Teizm olmalı ki, ateizm olsun. Teizm olmadan ateizm olamaz zaten. Önce körü körüne inanırsın ve sonra fark edip inanmazsın. Hepsi bu!
Tez-antitez hesabı diyorsun da bunda bir sıralama yanlışlığı var insan önce dinsizliğin ruhuna verdiği rahatsızlıktan bunalır çıkış yolu arar sonra da fıtratında olan o sese kulak verir ve dine ulaşır.
Bak sen!Aslında çok doğru bir akıl yürütme. İşte Tanrı böyle yaratıldı. Konumuz dinler ama...Bak şimdi; Normalde insanların önce yerleşik hayata geçtiği, sonra bir insanın tarımla 20 insanı doyurabileceği fark edildi, askeri sınıf, saray vs derken din türedi ve bir de rahipler türedi vs olarak bilinirdi. Göbeklitepe keşfedilince öyle olmadığı ortaya çıktı. Taş devri insanları mabet yapmış. Aslında uzun uzun sonra anlatırım belki... Aklıma başka yol geldi;
Kendi inancından yürüyeceğim; ilk insan Ademdi ise insan önce nasıl dinsizlik içinde olsun?
Konu ne ara buraya geldi? Bence bunun yeri bu başlık değil! Ve bu konu çok uzar. Başka bir başlık açmak lazım bence çünkü konu da güzel![]()
Başka başlık aç geleyim. :rolleyes:
Eru sanırım akıl yürütme ile yaratıcı bir gücün olmadığını kendi basit düşünme sistemine sindirmişsin de bunun ileri boyutu konuşsak tesadüf sonucu olmuş bir dünya ya kadar bu yol bilirim yaaa merak ettim bir takıldığım konu var bunu bir açıklarmısın..Bak sen!Aslında çok doğru bir akıl yürütme. İşte Tanrı böyle yaratıldı. Konumuz dinler ama...Bak şimdi; Normalde insanların önce yerleşik hayata geçtiği, sonra bir insanın tarımla 20 insanı doyurabileceği fark edildi, askeri sınıf, saray vs derken din türedi ve bir de rahipler türedi vs olarak bilinirdi. Göbeklitepe keşfedilince öyle olmadığı ortaya çıktı. Taş devri insanları mabet yapmış. Aslında uzun uzun sonra anlatırım belki... Aklıma başka yol geldi;
Kendi inancından yürüyeceğim; ilk insan Ademdi ise insan önce nasıl dinsizlik içinde olsun?
Altın üye olarak sizin açmanız daha uygun düşer. Konuyu açın, çayı demleyin davet edin gelirim.![]()
Eru sanırım akıl yürütme ile yaratıcı bir gücün olmadığını kendi basit düşünme sistemine sindirmişsin de bunun ileri boyutu konuşsak tesadüf sonucu olmuş bir dünya ya kadar bu yol bilirim yaaa merak ettim bir takıldığım konu var bunu bir açıklarmısın..
Şuanda dünya da 7.7 milyar olan insan nüfusu içinde hatta bir önce ki nesilde olmayan parmak izlerimizi nasıl açıklıyorduk üstad?